Royal Pavilion Brighton: Geschiedenis, uren en prijzen

Kent u het Royal Pavilion in Brighton? Als u van plan bent deze badplaats in East Sussex te bezoeken, moet u dit absoluut doen! De bijzondere kenmerken die Brighton's Royal Pavilion kenmerken zijn eindeloos. Het is geen toeval dat de bewoners het zelf een bizar gebouw vinden, maar tegelijkertijd imposant en majestueus, zodanig dat het het symbool van de stad wordt.

Taalreis Naar Malta, Engeland of Canada

Wil jij Engels leren in het mooie Engeland, Malta of Canada?

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!

Royal Pavilion Brighton: een verhaal dat begint met George IV

Iedereen in Brighton kent het Royal Pavilion, en iedereen weet waarom het daar staat en er zo anders uitziet dan de rest. Zo anders dan de rest van Groot-Brittannië, waardoor het opvalt als iets abnormaals, bijna 'fout', maar tegelijkertijd betoverend.

Veel mensen weten echter niet dat dit majestueuze paleis begon als een boerderij die George IV huurde toen hij nog als prins Brighton bezocht.

Hij vond het zo leuk om in een stad te zijn met zo'n ontspannen en relaxte sfeer, dat hij in 1787 besloot de Britse architect Henry Holland de opdracht te geven een landhuis in klassieke stijl te bouwen: het Marine Pavilion.

Een paar jaar gaan voorbij en de smaak van George IV verandert, onder invloed van de oosterse prenten van die tijd. Daarom gaf hij in 1802 zijn architecten de opdracht om radicale veranderingen aan te brengen in de esthetiek van de villa, zowel wat betreft de binnendecoratie als het uiterlijk van de buitenkant. Zo vulden porselein, kroonluchters en draken elke hoek van de villa met het Oosten, terwijl de Mughal-architectuur van de buitenkant het steeds meer op een Indiaas gebouw deed lijken.

Het is echter belangrijk op te merken dat het Koninklijk Paviljoen slechts een vertaling is van de fantasie van George IV over het Oosten, omdat hij het nog nooit heeft bezocht. Gecombineerd met de pracht en praal die typerend is voor een prins-regent, verklaart dit waarom er zoveel versiering en zo'n buitensporige stijl was.

George IV werd later koning (1820-1830), en tijdens zijn regeringsperiode liet hij zijn landhuis opnieuw uitbreiden door een kamer toe te voegen die versierd was met honderden met goud bedekte schelpen.

Wanneer het Koninklijke Paviljoen overgaat naar Koningin Victoria

Als George IV's broer Willem IV zijn passie voor de stad Brighton als vakantiebestemming deelde, was dat niet hetzelfde voor zijn nichtje Victoria. Toen de kroon in 1837 op haar overging, had ze meteen het gevoel dat ze zich niet zo op haar gemak voelde in de stad. Brighton werd rond 1841 toegankelijk voor Londenaren en blijkt op dit punt erg druk te zijn, te druk naar de smaak van koningin Victoria, die besluit het koninklijk landhuis aan de stad te verkopen. Dit gebeurde echter in 1850, nadat het gebouw van al het meubilair en meubilair was ontdaan, waarvan het grootste deel zich nu in Buckingham Palace en Windsor Castle bevindt.

De verkoopakte van het Royal Pavilion aan de stad Brighton maakt het uniek. In feite hebben we het over de enige Britse koninklijke residentie die geen eigendom is van de Kroon of van de staat.

Koninklijk Paviljoen Brighton: Wat is er te zien?

Een bezoek aan het Royal Pavilion in Brighton is een must tijdens je reis: omdat het een symbool van de stad is geworden, is het een echt herkenningspunt. Houd er rekening mee dat het gebouw groot is, maar niet te groot, zodat u in minimaal een uur tot anderhalf uur van elke kamer optimaal kunt genieten.

Een van de absoluut favoriete ruimtes is de Muziekkamer, waar negen kroonluchters met lotusbloemen de kamer verlichten. Er is geen tekort aan gebeeldhouwde draken op het koepelvormige plafond en rode doeken aan de muren. Deze zaal is groot genoeg om plaats te bieden aan een orkest van zeventig instrumenten.

Mis de Grote Keuken of de paleiskeuken niet. In zijn innovatieve moderniteit voor die tijd blijkt het een echt pareltje te zijn: denk dat het al was uitgerust met de apparatuur om te stomen en een constante toevoer van water had.

Als u naar de tweede verdieping gaat, vindt u het appartementengedeelte met de slaapkamers van het koningshuis. Een ongelooflijk kenmerk is het originele bed van de koning, die ernstig overgewicht had: de structuur is uitgerust met de modernste kanteltechnologie die ervoor zorgde dat hij gemakkelijker kon bewegen als hij opstond.

Ook niet te missen is de grote zaal met de Lange Galerij, een lange binnengang waar u schilderijen, kunstwerken en allerlei soorten exotische voorwerpen kunt bewonderen. Tenslotte de Banquet Hall: immens en weelderig, het is het echte hart van Brighton's Royal Pavilion. Hier werden uitbundige koninklijke feesten gehouden, waar gegeten en gedronken werd onder een imposante kroonluchter van 9 meter hoog en een ton zwaar.

Kortom, als u het Koninklijk Paviljoen binnenwandelt, stapt u terug in de tijd en leeft u een ochtend in volledige koninklijke stijl. En net buiten kunt u gezonde ontspanning vinden in de verzorgde groene tuinen rondom het paleis, waar mensen graag picknicken.

Koninklijk Paviljoen: tijden en prijzen voor een bezoek

Brighton's Royal Pavilion is een van de meest bezochte attracties in de stad, zo niet de meest geliefde ooit. Om deze reden biedt het uitgebreide openingstijden om een ​​bezoek te brengen:

10:00 - 17:15 uur van oktober tot maart (laatste tickets verkocht om 16.30 uur)
09:30 - 17:45 uur April t/m september (laatste kaartverkoop vóór 17.00 uur)
Het palazzo rimane begint op 25 en 26 december, op 24 uur om 14:00 uur.

Op 25 en 26 december is het gebouw gesloten en sluit om 14.00 uur. op de 24e.

Verwacht natuurlijk dat het een beetje druk zal zijn, vooral als je vertrekt in een tijd als augustus, wanneer er zoveel mensen op vakantie zijn! Over het algemeen is het een erg drukke attractie voor toeristen, dus je kunt het beste plannen om buitensporige wachtrijen te vermijden. Het blijkt dat de beste tijd van de dag om het Koninklijk Paviljoen te bezoeken tussen 9.30 en 12.00 uur is. Dit betekent dat u, om wachtrijen te vermijden en zonder al te veel mensen van de Koninklijke Zalen te kunnen genieten, het beste vóór de opening aanwezig kunt zijn. Het wordt ook aanbevolen dat u uw tickets online boekt in plaats van ter plaatse, om het sneller te maken.

Wat de kosten betreft: de toegang voor volwassenen kost £ 18, of € 20,71, terwijl studenten en 65-plussers £ 13,50 betalen.

Kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar betalen een gereduceerd ticket van £ 11, terwijl kinderen onder de 5 jaar gratis toegang hebben.

U kunt ook profiteren van speciale gezinspakketten om geld te besparen als u samen reist, onder de volgende voorwaarden:

Eén volwassene met maximaal 4 kinderen: £ 29
Twee volwassenen met maximaal 4 kinderen: £ 47


Houd er ook rekening mee dat kinderen onder de 14 jaar naar binnen mogen, zolang ze begeleid worden door iemand ouder dan 16 jaar.

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!

Waar is het Royal Pavilion in Brighton en hoe kom je er?

In Brighton is het vrijwel onmogelijk om het Royal Pavilion niet te vinden: niet alleen vanwege zijn majesteit, maar ook vanwege de locatie. Het ligt inderdaad in het centrum van de stad, vlakbij The Lanes, of de iconische smalle steegjes vol winkels. Op slechts vijf minuten lopen van de zee is het heel eenvoudig om het Koninklijk Paviljoen te bereiken:

Trein: Het treinstation van Brighton ligt op slechts 15 minuten lopen van het Pavilion. Zelfs als u op studievakantie in Londen bent, kunt u er gemakkelijk op uit gaan, een reis van ongeveer 1 uur makend, beginnend vanaf London Bridge of Victoria.
Bus: Afhankelijk van uw vertrekpunt kunt u gebruik maken van de lijnen 7, 18, 27, 37 en 56 van het openbaar vervoer. De halte waar u uitstapt is Old Steine, net buiten het Pavilion, of North Street (vijf minuten verderop), afhankelijk van welke bus u neemt.
Te voet: Zoals gezegd staat het gebouw in het hart van de stad, dus het is geen probleem om er naartoe te lopen na een wandeling langs de waterkant of de winkelstraten.
Met de fiets door Brighton reizen is ook mogelijk en aan te raden, terwijl als je het Royal Pavilion wilt bereiken een auto niet het beste middel is. Vanwege de exclusieve ligging en het behoud van de schoonheid beschikt het gebouw namelijk niet over een inpandige parkeerplaats. Er zijn verschillende parkeerplaatsen in de buurt van het gebouw, speciaal bedoeld voor Blue Badge-houders, en enkele andere mogelijkheden voor bezoekers met een handicap, maar als u beter verder kunt informeren.

Het advies is in ieder geval om het Royal Pavilion in Brighton op een andere manier te bereiken, behalve met de auto, wat lastig en ingewikkeld is om te parkeren.

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!