Terugblik op een week als teamer in Malta

Ik besloot na mijn afstuderen mijn Engels te verbeteren via PLUS Taalreizen in Malta. Tijdens deze weken werd ik gevraagd om terug te komen als teamer, wat ik voor zes weken heb gedaan. Hieronder kun je lezen hoe één van deze weken eruit zag.

Zondag

De dag begint vroeg op zondag. Nieuwe studenten komen de hele dag door aan en worden opgevangen door de teamleden en krijgen een kleine rondleiding. Ondertussen gaan de andere teamleden met de studenten die langer dan een week blijven op dagtocht. Op zondag is de Best of Malta Tour, een tocht langs de beste bestemmingen van Malta. Een markt in het vissersdorp Marsaxlokk, Blue Grotto, Dingli Cliffs (het hoogste punt van Malta) en dan de dag afsluiten op een van de mooiste zandstranden van Malta, Golden Bay. Moe, maar vol van nieuwe ervaringen, keren we rond etenstijd terug op de campus. We springen snel in het zwembad om af te koelen, kleden ons aan en gaan aan tafel. s Avonds is er een quiz of een workshop, zodat de nieuwere en oudere studenten elkaar leren kennen.

Maandag

Maandag is een spannende dag voor iedereen die ernaar uitkijkt om naar hun lessen te gaan. Om 08:00 uur ontbijt iedereen in de biertuin. De teamleden nemen de nieuwe studenten mee naar het plein voor de school om ons voor te stellen aan onze nieuwe studenten, zodat ze weten wie hun teamer is. Vervolgens leiden we onze studenten de school binnen en vertellen we hen meer over onszelf, leggen we de regels uit en verdelen we ze over de klaslokalen. Na een korte pauze beginnen de studenten aan hun intensieve lessen. Andere groepen leerlingen gaan naar het zwembad en het volleybalveld. Wie doet er mee aan het minitoernooi?

Nadat de leerlingen klaar zijn met de lessen, verzamelen we onze oriëntatie. We geven ze een rondleiding over ons terrein en gaan dan op weg naar het zwembad.

Na het eten gaan de tafels aan de kant, de discolichten gaan aan en het volume gaat omhoog. Het welkomstfeest is begonnen! Er zijn hapjes en mocktails (cocktails zonder alcohol). De sfeer zit er natuurlijk goed in.

Dinsdag

's Ochtends zijn er lessen, in de namiddag gevolgd door een excursie van een halve dag. Deze gaat naar Valletta, de prachtige hoofdstad van Malta. Onze route begint bij de stadspoorten, waar we een groepsfoto maken voor de grote fontein. Daarna lopen we langs de oude gebouwen naar de Upper Barrakka tuinen. Hier krijgen we een prachtig uitzicht op de haven met een kans om een kanon te zien dat elke middag een salvo afvuurt. Daarna lopen we door smalle straatjes naar het volgende hoogtepunt, de kathedraal ta 'San Gwann. De leerlingen krijgen de kans om de kathedraal te verkennen en op de markt een paar souvenirs te kopen. De volgende halte is een van de grootste pleinen. De studenten krijgen ongeveer anderhalf uur vrije tijd om een ijsje te eten en souvenirs te kopen. Dit geeft de teamleden een welverdiende pauze. Vaak betekent dit op een terrasje zitten en genieten van het mooie weer, een band opbouwen met de studenten en ideeën bespreken voor de komende avond.

Deze avond is erg geliefd bij studenten boven de 17 jaar, we gaan naar Paceville! Dit is de feeststraat van Malta. Hoewel de studenten zelf mogen bepalen waar ze heen gaan, gaan ze graag met ons mee naar één van onze favoriete plekken: Hugo's Bar. Het is een groot feest tot 02.00 uur.

Woensdag

Woensdag is een rustige dag. In de middag zijn er een paar fantastische activiteiten, winkelen of lasergamen! Sliema is één van de grootste winkelcentra van Malta. Kleine boetiekjes en bekende. Als er nog ruimte in de koffer is, kun je hier genoeg opvulling vinden. Laser tag is de coolste activiteit die er is! Samen met je team probeer je de drie punten te veroveren en natuurlijk te behouden. Een middag vol avontuur, actie en plezier. Met als resultaat tevreden tieners en prachtige actiefoto's!

Donderdag

De donderdagen verlopen altijd vlot. Er zijn lessen in de ochtend en in de middag een paar uur strandtijd. Relaxen, zwemmen en genieten samen met de leerlingen. Dan komen om vijf uur de bussen. We gaan naar een bootfeest! Een boot vol met studenten die zwemmen, dansen en plezier maken. Samen kiezen we de muziek en maken er een groot feest van!

Vrijdag

De laatste schooldag is aangebroken en er is een vol programma gepland. De ochtend begint zoals gewoonlijk met ontbijt in de biertuin en lessen. Vanwege het bootfeest zullen sommige leerlingen nog in bed liggen, dus we gaan ze verrassen met muziek om ervoor te zorgen dat ze in ieder geval de tweede helft van de dag aanwezig zijn. Na de lessen nemen we de leerlingen mee naar Comino. Dit is verreweg het mooiste plekje van Malta. Met de speedboot komen we aan op dit prachtige kleine eiland omgeven door een azuurblauwe zee. We springen van rotsen, liggen in de zon en maken de mooiste foto's voor Instagram #sprachcaffemoment. Als we terugkomen van deze prachtige plek, maken we ons snel onder de douche klaar voor nog een Paceville avondje uit met de 17-jarigen. Na een geweldige, maar lange dag/nacht gaan we naar bed. Klaar voor de volgende ochtend!

Zaterdag

Vandaag zal voor velen een emotionele dag zijn, want het is de dag dat veel van onze studenten naar huis gaan. Zij die overblijven nemen afscheid van hun vrienden. Telefoonnummers en sociale media zijn uitgewisseld, dus het is geen afscheid, maar een tot ziens. De overgebleven studenten gaan met ons mee naar Gozo. Met de veerboot komen we aan op het tweede eiland van Malta. We beginnen ons bezoek aan Azure window, gaan verder naar Ta 'Pinu en ontdekken de hoofdstad van Gozo Victoria. Gelukkig hebben we genoeg vrije tijd om de leerlingen naar de Cittadella te begeleiden. Hierna gaan de studenten op verkenning terwijl wij op een terrasje zitten met een Ice coffee en een stuk warme appeltaart met ijs. De ideale lunch voor zo'n mooie dag! Na anderhalf uur vertrekken we naar onze laatste bestemming voor vandaag: Ramla Bay. Hier blijven we bijna twee uur genieten van het koele water en de heerlijke warme zon. In een rustige bus vol slapende studenten keren we via de ferry terug naar de campus.

Een week van een teamer is lang en druk, maar het werk is fantastisch! Lijkt het je leuk om je zomer op deze manier door te brengen? Neem dan contact met ons op!

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!