Dingen die u moet weten voordat u een taal leert

Een nieuwe taal leren kost veel tijd en moeite, maar de beloning is echt verbluffend. Tussen het openen van spannende mogelijkheden en het vergroten van uw zelfvertrouwen, is het nooit een vergissing om uzelf onder te dompelen in een nieuwe cultuur door middel van de taal. Hier bij PLUS Taalreizen willen we uw leerproces zo gemakkelijk mogelijk maken en u helpen de motivatie hoog te houden. Dus hier zes tips om te lezen voordat u aan uw spannende taal leeravontuur begint!

1. Wees niet bang om fouten te maken

"Je leert van je fouten". Je hebt dit gezegde waarschijnlijk al duizend keer gehoord, en niet zonder reden. Het is zo cliché, maar toch zo waar. Je kunt geen nieuwe taal leren zonder fouten te maken. De enige manier om geen fouten te maken is de taal niet te gebruiken - wat niet echt mogelijk is als je een nieuwe taal wilt leren! Je moet proberen uit je comfortzone te breken en er gewoon voor gaan, zelfs als je iets verkeerd uitspreekt of woorden mist die je nog niet kent. Vertrouw erop dat je met elke fout beter wordt. Niemand zal je veroordelen of minder over je denken als je fouten maakt, want iedereen weet hoe moeilijk het is om zoiets moeilijks als een compleet nieuwe taal te leren. Integendeel, het is heel indrukwekkend om te beginnen met het leren van een taal, iets om echt trots op te zijn!

2. Probeer te leren zoals een kind zou doen

Kinderen leren anders dan volwassenen. Zij hebben de neiging te denken "dit kan ik nog niet" omdat zij weten dat zij het vroeg of laat zullen leren, en zijn niet geneigd ontmoedigd te raken bij de eerste moeilijkheden. Ze vinden het vanzelfsprekend dat ze het uiteindelijk zullen kunnen en zijn blij met elk klein beetje vooruitgang. Kinderen vragen zich niet zozeer af waarom iets is zoals het is, maar accepteren het gewoon zoals het is en zijn niet bang om in het begin fouten te maken. Een fout die veel mensen in het begin maken is opgeven omdat ze denken dat ze geen natuurlijke taalleerders zijn. Zoiets bestaat niet! Zelfs de meest getalenteerde studenten moeten veel werk steken in wat ze doen. Dus geef niet op, en onthoud: oefenen, oefenen, oefenen!

3. Maak 'learn by doing' jouw motto

''Learn by doing'' betekent letterlijk dat je elke gelegenheid aangrijpt om te leren en wat je leert toe te passen. Of het nu gaat om het kijken naar een film met ondertiteling, het opschrijven van nieuwe woordenschat op een post-it en er naar kijken terwijl je 's ochtends je tanden poetst, of het doorlezen van de verpakking van je Franse kaas, alles is nuttig. Al is het maar een bestelling plaatsen in uw favoriete Italiaanse restaurant of een praatje maken met uw Portugese collega, deze kleine dingen zullen uw woordenschat verbeteren en uw zelfvertrouwen opbouwen. Wij geloven echt dat u het meest leert wanneer u de taal in het dagelijks leven gebruikt! We raden je echt aan om meer te doen dan alleen je tekstboek te volgen en te proberen elke grammaticaregel te begrijpen. Probeer in plaats daarvan een gevoel voor de taal te ontwikkelen door deze in echte situaties te gebruiken.

4. Je bent niet gek als je tegen jezelf praat

Integendeel, het helpt om nieuwe woorden beter te onthouden als je ze tegen jezelf blijft zeggen. Een handige truc is om woorden die je hebt gehoord te herhalen en te proberen er eenvoudige zinnen mee te vormen. Dit bereidt u ook voor op echte gesprekken, die u gemakkelijker afgaan omdat u ze al zelf geoefend hebt. Hoe meer u spreekt, hoe beter - of het nu tegen uzelf is of tegen anderen. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om alles hardop te zeggen, en het kan afleiden als u in de trein zit of op andere openbare plaatsen. In dat geval helpt het echt om in uw nieuwe taal te denken. Stel jezelf eenvoudige vragen die je in je hoofd beantwoordt. Je hoeft niet je hele manier van denken te veranderen, zeker niet in het begin, maar probeer gewoon elke dag een paar minuten je gedachten de vrije loop te laten gaan in de vreemde taal.

5. Samen leren is altijd beter

Iemand vinden die dezelfde taal wil leren als jij kan een enorme hulp zijn op je onderwijspad. Er zijn zoveel voordelen als je weet dat je niet alleen bent: je kunt met elkaar praten, samen fouten maken en beter worden, samen leren en elkaar motiveren. En vergeet niet dat een taal leren niet alleen betekent dat je achter een bureau moet gaan zitten, probeer creatief te zijn! U kunt bijvoorbeeld thema-avonden organiseren waarbij alles om Spanje draait en samen heerlijke tapas bereiden, naar Spaanse muziek luisteren en natuurlijk met elkaar in het Spaans praten. PLUS Taalreizen tip: sms'en is een geweldige manier om je dagelijkse taal te oefenen!

6. Wees geduldig

Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het wordt altijd vergeten bij het leren van een taal. Na één dag intensieve training zult u niet in staat zijn een volledig gesprek zonder problemen te voeren. Zelfs niet na een week. Een taal heeft tijd nodig en vergt veel geduld. Je moet oefenen en je eigen maken wat je leert totdat de taal je als vanzelf aankomt. Talen zijn uiterst complex, en tussen woordenschat, zinsbouw en grammaticaregels valt er heel wat te leren. Het zal wat tijd kosten om geduldig met jezelf te zijn, en ook om van je fouten te leren en ze om te zetten in successen.


Denk altijd aan de reden waarom u de taal leert en geef niet te snel op! Een van de beste manieren om een taal echt te leren is in het land van oorsprong te zijn en de taal met de plaatselijke bevolking te spreken. En dat is waar onze taalreizen over gaan! Internationale studenten, deskundige leraren, en een taal leren op prachtige locaties! Neem een kijkje naar onze geweldige selectie van talen en bestemmingen en begin met leren!

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!