Toerisme trends in 2023

Trends binnen de toeristische sector verschillen van jaar op jaar. Afgelopen jaren heeft de reisbranche redelijk stil gestaan door de pandemie. Vandaar vandaag een artikel over de trends die dit jaar spelen. Herken jij jezelf hierin?

Besparen om te kunnen spenderen 💸

Reizen is voor Nederlanders altijd al van belang geweest: even erop uit! De economische onzekerheid heeft de meesten daarom ook niet tegen gehouden. Statistieken tonen aan dat 41% van onze bevolking reizen ziet als topprioriteit. Maar, Nederlanders zijn vaak gericht op budget. Om daarom hoge kosten te vermijden, wordt er veel buiten het hoogseizoen gereisd, eerder geboekt, of ergens worden kortingscodes vandaan getoverd. Ook gaan de meeste Nederlanders liever niet op veel korte trips, maar investeren ze in een duurdere en langere reis.

Nostalgische reizen

Nostalgie, iets waar iedereen wel blij van wordt. Tegenwoordig is 83% van de Nederlandse reizigers meer geïnteresseerd in reizen naar bestemmingen die populair waren bij hun ouders of grootouders. Hiervan wil 35% dit graag met familie doen, om op deze manier extra goed de herinneringen op te kunnen halen en verhalen te horen van die tijd. De bekende bestemmingen waren onder andere Budva in Montenegro.

Saint tropez was een plek waar vroeger veel bekendheden op vakantie gingen. Omdat dit best wel prijzig was is het alternatief Budva in Montenegro ontdekt.

Wist je dat je bij onze taalcurus Frans in Nice in het weekend makkelijk een dagje naar Saint Tropez kan? Met de auto ben je er in anderhalf uur!

Reizen buiten je eigen comfortzone

Zoals wel is gebleken na de Covid pandemie voelen veel mensen de behoefte om iets te doen wat ze altijd al hebben willen doen. Voor de een is dit backpacken in bijvoorbeeld Azië, en voor de ander is dit een korte solotrip. Uit een onderzoek is gebleken dat 63% van de reizigers buiten hun comfortzone willen reizen.

Heel veel jongeren doen dit op het moment door een backpack te kopen en een enkeltje te boeken naar Thailand of Bali. Vanaf hier reizen ze vaak voor een paar maanden tot een jaar. Op deze manier leer je veel mensen kennen en stap je echt buiten je comfortzone door een nieuw avontuur aan te gaan op een onbekende plek.

Bij PLUS Taalreizen bieden wij jongeren ook die kans. Zo kun je bijvoorbeeld naar een ander continent vliegen voor een taalreis. In Vancouver kun je engels leren en in je vrije tijd de stad verkennen, of orka's spotten op Vancouver Island tijdens gave een bootsafari! Of wat dacht je van Zuid-Afrika?! De school biedt vele activiteiten, zoals: een safari naar het Kruger National Park, walvissen spotten in Hermanus of Robben Eiland, bungeejumpen of een trip naar Boulders Drive.

Wellness vakanties 💆‍♀️

Mentaal welzijn is iets wat mensen tegenwoordig op nummer 1 zetten, met als oorzaak dat het aantal burn-outs en depressies toegenomen is de laatste jaren. Dit is dan ook waarom mentaal welzijn reizen zo erg heeft beïnvloed. Afgelopen jaren zijn we met zijn allen geconfronteerd met ons eigen gedachten tijdens het vanuit huis werken en online studeren.

Hierbij kwamen vragen omhoog als: Is dit werk wat ik doe nu echt wat ik wil? Maar ook vaak de vraag: Wie ben ik nou eigenlijk en wat wil ik in de toekomst?

Daarom is er een extreme groei in vraag naar wellness en mindful vakanties. Op deze manier willen reizigers zichzelf terug vinden en ontdekken wat voor toekomst ze voor zichzelf zien.

Ook universiteiten spelen hier op in, door minors op bijvoorbeeld Bali te geven met betrekking tot mindfull leadership en hoe je een inspirerende coach kunt worden. Op deze manier leren studenten aan hun mentale gezondheid te werken, stress te behandelen en onderdrukken, en leren ze op deze manier hoe belangrijk mindfulness is in het werkveld.

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!