Engels leren in Canada: Vancouver

Engels leren in Vancouver

Multiculturele stad
Vele bezienswaardigeheden
Moderne taalschool

Vancouver is een grote stad aan de westkust van Canada. De haven van Vancouver is de grootste van Canada en één van de belangrijkste ter wereld. De stad is tevens een bekende Noord-Amerikaanse filmstad en wordt ook wel Noord Hollywood genoemd. De hoge levenskwaliteit in Vancouver maken het een prettige bestemming om te verblijven. Vancouver biedt de unieke combinatie van een breed cultureel aanbod en een mooie omgeving met besneeuwde bergen, regenwouden en ruige kusten. Ontdek nu zelf deze prachtige stad tijdens een Engelse taalcursus!

Bezienswaardigheden Vancouver
In Vancouver vind je op het gebied van cultuur een grote variatie aan theaters, kunsttentoonstellingen, musea en festivals. Gaston is het oudste gebied van Vancouver, je vindt hier nog traditionele Victoriaanse gebouwen. Midden in Gastown, staat het meest gefotografeerde object van Vancouver, een ouderwetse stoomklok. Een andere belangrijke toeristische trekpleister vlakbij Vancouver is ‘Granville Island’, een klein schiereiland ten zuiden van het centrum. Op het 8 hectare grote eiland bevindt zich een grote overdekte Public Market met vele verse producten. Je vindt er tevens diverse galerieën, ateliers, theaters, winkels en restaurants.

Natuur en attracties
Ontdek tijdens je verblijf in Vancouver het mooie Stanley Park. Dit prachtige stuk ongerepte natuur van 405 hectare vlakbij het centrum van de stad is het grootste stadspark in Canada. Rond Stanley Park ligt de False Creek Seawall, een 9 kilometer lange dijk die wordt gebruikt als pad om op te fietsen, wandelen of skaten. Ook staan er prachtige honderd jaar oude bomen van soms wel 75 meter hoog. Langs de waterkant vind je het indrukwekkende Vancouver Aquarium met een aantal witte dolfijnen, vele exotische vissen en gigantische zeesterren.

Een absolute aanrader is deelname aan een walvistour door de Straat van Georgia of het beklimmen van de beroemde Capilano Suspension Bridge, een 135 meter lange hangbrug over een diep ravijn. In de omgeving van Vancouver zijn er genoeg natuurgebieden die je kunt ontdekken. In de nabijgelegen berggebieden kun je bijvoorbeeld heerlijk wandelen, maar ook het hele jaar door diverse wintersporten beoefenen.

Taalreizen naar Vancouver voor volwassenen en studenten

Ervaar de Engelse taal met andere gelijkgestemden van over de hele wereld.

Volwassenenreis naar Vancouver

Taalreizen naar Vancouver voor jongeren & scholieren

Taalreizen naar Vancouver voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar.

Jongerenreis naar Vancouver


Engels leren in Vancouver: Taalschool

Taalschool Languages PLUS

Perfecte ligging

Klaslokalen met uitzicht op water en bergen

Combinatie mogelijk

Combinatie mogelijk met onze zusterschool in Victoria

Persoonlijke aandacht

Kleine school met persoonlijke aandacht

Werken in het buitenland

Het is mogelijk om in Canada te gaan werken

Onze taalschool bevindt zich downtown Vancouver, naast de haven. Door de grote ramen van de 10 klaslokalen heb je mooi uitzicht over het water en de bergen. Er zijn computers met gratis internet, een studentenlounge met pingpongtafel en bioscoop, een bibliotheek, gratis internet en WiFi en een lunchruimte met een keukentje. De bushalte en het Skytrain station liggen op enkele minuten loopafstand van de taalschool. In 10 minuten ben je tevens in Stanley Park of in de bekende winkelstraat Robson Street.

Onze school is officieel erkend door Languages Canada.


Engels leren in Vancouver: Taalcursus

Taalcursus Engels

Minimale leeftijd van 16 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Maximaal 14 studenten per klas
Certificaat van deelname na cursus

Voorafgaand aan de taalcursus wordt er een online niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in Vancouver biedt de volgende Engelse taalcursussen aan:

Standaard / Intensieve taalcursus Engels
De standaard groepscursus Engels van 4 lesuren per dag biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus van 6 lesuren misschien iets voor jou.

Privélessen Engels
De snelste en meest intensieve manier om Engels te leren is door het volgen van privélessen. Het voordeel van privélessen is dat deze kunnen worden aangepast aan de interesses en behoeften van de student. Bovendien kun je elk moment met deze taalcursus starten. Je kunt kiezen voor privélessen van of 4 lesuren per dag. Over het algemeen vinden de privélessen 's middags plaats.

Examenvoorbereiding cursus: IELTS of TOEFL: 30 lessen per week, waarvan 20 standaard cursus en 10 examenvoorebreiding lessen. Meximaal 10 studenten per klas, een minimum van 4 weken. Onze examenvoorbereidingscursussen zijn semi-intensieve cursussen die erop gericht zijn je voor te bereiden op specifieke examens. De structuur is vergelijkbaar met die van de semi-intensieve cursussen, maar met een meer langetermijndoelstelling. Deze structuur is ideaal voor studenten die de voorkeur geven aan een meer diepgaande taalcursus. Het "International English Language Testing System", kortweg IELTS, is een Engelse test die wereldwijd door meer dan 6000 instellingen en universiteiten wordt erkend. De taaltest wordt gebruikt als bewijs van bestaande Engelse taalvaardigheden, voor werk, studie of reizen. Het TOEFL examen is een gerespecteerde academische taaltest. Veel universiteiten eisen het TOEFL examen als bewijs van taalvaardigheid. De test bevat daarom de woordenschat en de vorm die vereist is in de verschillende universiteitsafdelingen.

Intensief Engels voor academische doelen: 30 lessen per week en maximaal 14 studenten per klas. Administratiekosten +350 euro.

Wendy Coolen (37)

Wendy ging voor 3 weken op taalreis naar Vancouver: ''Ik heb een hele leuke en goede taalreis aar Vancouver gehad. Het leukste was om te leren over andere culturen. Het onderwijs was vooral gericht op positieve feedback en plezierig bezig zijn met de taal. Dat maakt het leuk om in Vancouver te studeren''.

>> Lees de volledige ervaring


Engels leren in Vancouver: Accommodatie

Accommodatie in Vancouver

Maak kennis met de Canadese cultuur
Gastverblijf of residentie
Contact met de lokale bevolking
Internationale medestudenten

Onze taalschool in Vancouver biedt diverse accommodaties aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de cursus). Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag. In Vancouver kun je kiezen uit de volgende accommodaties:

Gastverblijf
Kies je voor een gastverblijf, kun je de Canadese cultuur te leren kennen en je Engels te oefenen. Je verblijft in een éénpersoonskamer en deelt de badkamer. Halfpension (ontbijt en diner) is inbegrepen, alsmede het gebruik van de wasmachine. Je kunt ook kiezen voor volpension. De gastverblijven bevinden zich op ongeveer 30 tot 60 minuten reizen van de school.

Residentie
Verblijf samen met internationale medestudenten onze de residentie in Vancouver. Je kunt op een eigen kamer verblijven of ervoor kiezen om een kamer te delen met een internationale medestudent. De slaapkamers bevinden zich in een appartement waar ook andere studenten zullen verblijven. Je kunt gebruik maken van de gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamer. Daarnaast is er tv en internetverbinding aanwezig.

Ook is volpension residentie mogelijk tegen een toeslag.

In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we je tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan.
Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.


Engels leren in Vancouver: Activiteiten

Vrije tijd in Vancouver

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★★ Shopping

★★★★★ Natuur & Recreatie

★★★★☆ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Transport

De school organiseert vaak enkele activiteiten en excursies, zodat je niet alleen je Engels blijft oefenen, maar ook je medestudenten en Vancouver en omgeving leert kennen. Sommige activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen en voor andere dien je een vergoeding te betalen. Het aanbod hangt af van het seizoen en het aantal studenten. Zo kun je een filmavond of sportevenement bijwonen, gaan skiën, bowlen, snowboarden of een bezoek brengen aan de Harbour Centre Tower. In het weekend worden er excursies georganiseerd naar bijvoorbeeld Victoria, Seattle of de Rocky Mountains. Vancouver en omgeving
Je vindt in de omgeving van Vancouver een natuurlijke haven, prachtige zandstranden en indrukwekkende bergen. Bovendien heeft de stad een zeer gematigd klimaat, waar de temperaturen zelden onder het vriespunt komen. Dankzij de unieke ligging van de stad is het mogelijk er tijdens je verblijf voor te kiezen om je ’s ochtends op het water begeven, ’s middags in de bergen te gaan skiën en ’s avonds te genieten van het uitgebreide cultuuraanbod van Vancouver. De stad ligt tevens dichtbij de grens met de Verenigde Staten. Je kunt dus gemakkelijk een dag- of weekendtrip naar de Amerikaanse steden Washington of Seatle organiseren.

Engels leren in Vancouver: Prijzen en data

Inbegrepen

Taalcurcus Engels
Accommodatie
Niveautest en certificaat
Georganiseerde activiteiten

Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Vancouver. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Zie de tabel voor de prijzen.

De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 december 2022, met reizen t/m 31 maart 2023.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

TOEFL examen

Op onderstaande bestemmingen wordt de TOEFL examencursus aangeboden. Prijzen en examendata op aanvraag. Meer informatie op TOEFL examen.

Bestemming Startdata 2022 Examengeld
Vancouver 12 weken: 3/1, 21/2, 25/4, 22/8, 19/9 Op aanvraag

Cursusmateriaal

Cursusmateriaal (uitleen): $ 10/week, $ 50 borg, ter plaatse te voldoen.

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming. Ook wordt in het voorseizoen al een seizoenstoeslag berekend!

Visum

Voor verblijf in Canada is een ETA Visum vereist. Dit visum kost $7 Canadese Dollar en kun je gemakkelijk online aanvragen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er tevens voor dat je een geldig paspoort meeneemt. Let op dat wanneer je via de Verenigde Staten reist, je geen ETA maar een Amerikaans ESTA formulier moet invullen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er ook dan voor dat je een geldig paspoort meeneemt.