Top 6 films en series om Spaans te leren

Is jouw favoriete bezigheid Netflix? Wist je dat het een mogelijkheid kan worden om je Spaanse luistervaardigheid te verbeteren. Het leren van een nieuwe taal kan frustrerend zijn en proberen om tv-programma's te vinden om Spaans te leren kan wat tijd in beslag nemen. Vraag je je af of je Spaans leren kunt combineren met Netflix? Het antwoord is ja! Netflix is een fantastische bron voor het leren van Spaans. Nu heb je een goede reden om te zeggen: Oké, nog één aflevering.  

1. Vivir Dos Veces

Vivir Dos Veces gaat over een Valenciaan die ontdekt dat hij Alzheimer heeft. Dit nieuws brengt hem dichter bij de familie van zijn dochter en moedigt hem aan een reis te maken om de vrouw te zien van wie hij ooit hield. In de film leer je bovendien nieuwe uitdrukkingen, zoals liarla parda. In de film betekent dit echt dingen verknoeien, maar het kan ook positief zijn, afhankelijk van de context.

2. A Pesar de Todo

A Pesar de Todo is een Netflix-originele romantisch komedie over vier zussen wiens moeder net is overleden. Op haar begrafenis leren ze een geheim - elk van hen heeft verschillende vaders die ze nog nooit hebben ontmoet. Nu moeten deze zussen op zoek gaan naar elk van de vier vaders, anders krijgen ze hun erfenis niet. Bovendien hoor je Spaanstalige muziek uit het begin van de jaren 2000, zoals Thalia's "A Quién Le Importa," of Who Cares, dat makkelijk te leren en mee te zingen is.

3. Se Busca Papá

Se Busca Papá is een film uit 2020 over een jong meisje genaamd Blanca die gek is op BMX-fietsen. Blanca's moeder wil niet dat ze meedoet aan een motorcompetitie, en haar vader is overleden. Ze huurt een acteur om zich voor te doen als haar vader, zodat ze mee kan doen. In deze film leer je allerlei woordenschat, van woorden die te maken hebben met fietsen en acteren tot de manier waarop ouders en kinderen met elkaar communiceren.

4. La Casa de Papel

Een groep criminelen heeft een ambitieus plan: miljarden euro's drukken bij de Koninklijke Spaanse Munt. De Professor is de mastermind achter de 8 dieven met vermommingen en codenamen. Wellicht is het je opgevallen dat de titel een vreemde vertaling uit het Spaans heeft. La Casa de Papel betekent "Het Papieren Huis".De serie is echter zo goed dat de titel er niet eens toe doet. Het Spaanse taalniveau is wat je vandaag de dag zou horen in een normaal gesprek met vrienden, vol met jargon in het Spaans en grapjes.

5. Vis a Vis

Een van de beste series om Spaans te leren op Netflix is het ontzagwekkende en brutale Vis a Vis, dat het verhaal vertelt van Macarena die in de gevangenis belandt omdat ze de verkeerde persoon heeft vertrouwd. De serie biedt een rijke bron van Spaanse uitdrukkingen, woorden en jargon, en laat de kijker ook een verscheidenheid aan Spaanse accenten horen, wat vooral handig is als je van plan bent een bezoek aan het land te brengen en voorbereid wilt zijn op het begrijpen van
taal, zoals gesproken in een "echte wereld".

6. Elite

De serie gaat over 3 studenten uit achtergestelde omgeving die een beurs krijgen voor een elite college en is een soort mysterie-thriller-excessieve college drama mix die ervoor zorgt dat je ooit complete seizoenen in een keer probeert te kijken - zodra de twist binnenin de eerste aflevering wordt geopenbaard. De serie is ook de beste manier om je Spaans te oefenen, en je zult veel voorbeelden van grappige Spaanse jargon te zien krijgen.

Het is mogelijk dat je niet alles leert wat je wilt weten met behulp van films in het Spaans. Toch geven Spaanse films en series je de mogelijkheid om het luisteren, de woordenschat, de grammatica en de uitspraak te oefenen.

Eén van de beste manieren om je Spaans te verbeteren is door een taalreis te maken. Daar krijg je de kans om alles te oefenen, internationale studenten te ontmoeten die hetzelfde doel hebben als jij en jezelf onder te dompelen in de cultuur en taal van het land. We hebben ook Spaanse cursussen, klik op deze link om te zien welke locaties we aanbieden en bereid je voor om je horizon te verbreden

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!