Wat te doen in Florence?

Als hoofdstad van de regio Toscane in Italië is Florence, ook wel Firenze genoemd, een mooie stad om te bezoeken. Tijdens de taalcursus voor volwassenen is er genoeg vrije tijd om deze mooie stad te bezoeken. Daarom hebben we alle hotspots op een rijtje gezet! Ben jij al enthousiast geworden? Lees dan snel verder!

Cultureel

Palazzo Vecchio:

Palazzo Vecchio biedt Romeinse ruïnes, een middeleeuws fort en verbazingwekkende Renaissance kamers en schilderijen. Een microkosmos waar kunst en geschiedenis al eeuwenlang onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn. Het Palazzo Vecchio is het belangrijkste symbool van de burgerlijke macht van de stad Florence, waarvan het oorspronkelijke project wordt toegeschreven aan Arnolfo di Cambio. De bouw van het solide fort begon in 1299! Al ene hele tijd geleden dus.

Duomo:

De Duomo van Florence, Santa Maria del Fiore-kathedraal of Dom van Florence (in het Italiaans: Duomo di Firenze) is de bisschopszetel van het aartsbisdom van de stad Florence. Het is een van de grootste meesterwerken van de gotische kunst en de eerste Italiaanse renaissance.

Deze Florentijnse kathedraal is een van de grootste kerken van het christendom met zijn 160 m lengte, 43 m breedte en 90 m in het dwarsschip. De naam is afgeleid van de lelie, het symbool van Florence en de oude naam van de stad Fiorenza. Kom jij deze prachtige kathedraal bezoeken?

Campanile di Giotto:

De Campanile di Giotto is de elegante klokkentoren van de Dom van Florence. Hij wordt beschouwd als een van de mooiste torenspitsen van Italië dankzij zijn harmonieuze kleuren en zijn sculpturale versieringen. De toren is gemaakt van wit, groen en rood marmer, net als de kathedraal.

Piazza della Signoria:

Het Piazza della Signoria is sinds de 14e eeuw het centrum van het politieke leven in Florence met het prominente Palazzo Vecchio dat over het plein uitkijkt. De beelden op het Piazza della Signoria zitten vol politieke connotaties, waarvan vele fel tegenstrijdig zijn.

Ons aanbod in Florence

Tours

Wijntour:

Ben jij fan van gastronomie ontdekken en ben jij een echte wijnliefhebber? Ga dan op wijntour door de wijngaarden van Chianti! Chianti ligt in de 'countryside' van Toscane en is de perfecte plek om even tot rust te komen tijdens je verblijf in Florence. Er zijn meerdere platformen die deze tours aanbieden, bijvoorbeeld TripAdvisor of GetYourGuide. Vaak zit transport bij de prijs in, dus dit hoeft zelf niet geregeld te worden.

Vespa tour door heuvels van Chianti

Ben je toch in Chianti en heb je zin om een stukje door het mooie Toscaanse landschap te rijden? Er zijn ook Vespa tours mogelijk! Op deze manier ontdek je de omgeving en geniet je tegelijkertijd van het mooie weer.

Stadstour met gids

Als jij iemand bent die graag alles van de stad wil zien, maar niet weet waar je moet beginnen? Dan is een stadstour met een gids aan te raden. Met deze stadtours ontdek jij alle bezienswaardigheden in Florence, zoals de Ponte Vecchio, Piazza della Signoria, en de Duomo. Ook is dit een goede manier om je Italiaans te oefenen met de lokale gids!

Hieronder zie je alle opties voor een Italiaanse cursus!

Florence cursus

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!