Italiaans leren in Italië: Florence

Taalreis Florence

Ervaar het echte Italiaanse leven in Toscane
Taalschool gelegen midden in het centrum
Groot aanbod taalcursussen
Florence is gelegen in het midden van Italië aan de rivier de Arno, in het centrum van de regio Toscane. Deze typisch Italiaanse stad is de bakermat van de renaissance en daarmee één van de bekendste kunst- en cultuursteden van Europa. Kenners verkondigen tevens dat in Florence het mooiste en puurste Italiaans wordt gesproken. Een ideale plek dus om een taalcursus Italiaans te volgen!
Bezienswaardigheden Florence
Het historische centrum van Florence is heel compact en gemakkelijk te voet te verkennen. Het middelpunt is de Santa Maria del Fiore, ook wel de Duomo genoemd, behoort tot één van de bekendste kerken ter wereld. De kenmerkende koepel is ontworpen door de architect Brunelleschi. Op loopafstand van de dom vind je het Piazza della Signoria, het mooiste en beroemdste plein van de stad. Hier bevindt zich ook het Palazzo Vecchio, het indrukwekkende gemeentehuis van Florence. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de Ponte Vecchio. Deze beroemde Middeleeuwse brug over de rivier de Arno, staat vooral bekend om zijn vele juwelierswinkeltjes. Bijkomen van alle drukte kun je vervolgens in de Boboli-tuinen, gelegen achter het paleis/museum Palazzo Pitti. In deze prachtige tuinen vind je naast sierlijke bloemen, planten en vijvers ook enkele indrukwekkende bouw- en beeldhouwwerken. Musea
Cultuurliefhebbers zullen zeker tevreden zijn met het grote museumaanbod van Florence. In de stad zijn diverse beroemde kunstmusea gevestigd, waarvan de Galleria degli Uffizi de belangrijkste is. In dit enorme museum vind je beroemde Italiaanse en Nederlandse meesterwerken van onder andere Botticelli, da Vinci, Rubens en Rembrandt. Een ander belangrijk museum is de Galleria dell´Accademia, hier kun je onder andere de beelden van Michelangelo bewonderen. 

Italiaans leren in Florence: Taalschool

Taalschool Languages PLUS

Centraal gelegen

Ideale ligging in het centrum, valkbij de bezienswaardigheden

Loopafstand

Accommodatie in het schoolgebouw

Activiteitenprogramma

Een gevarieerd activiteitenprogramma kan bijgeboekt worden

De taalschool ligt midden in het centrum van Florence aan de Piazza della Repubblica. Aan dit gezellige plein vind je winkels, bars en straatartiesten. Het schoolgebouw van de taalschool is al even elegant als de stad zelf met prachtig marmer en fresco’s. In de taalschoolvind je 8 klaslokalen, een studentenlounge, een bibliotheek met Italiaanse boeken en DVD´s en een computerhoek. Ook kun je er gratis gebruik maken van internet en WiFi. 

Italiaans leren in Florence: Taalcursus

Taalcursus Italiaans

Minimale leeftijd van 18 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Maximaal 10 studenten per klas
Certificaat van deelname na cursus

Voor aanvang van de taalcursus Italiaans wordt er een online niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in Florence biedt de volgende Italiaanse taalcursussen aan:

Standaard taalcursus
De standaard groepscursus Italiaans van 4 lesuren per dag biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. Tijdens de cursus komen alle onderdelen van de Italiaanse taal aan bod.

Intensieve taalcursus
De intensieve groepscursus Italiaans van 30 lessen per week biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. Tijdens de cursus komen alle onderdelen van de Italiaanse taal aan bod, net iets intensiever dan de standaard cursus.

Privélessen Italiaans
De snelste en meest intensieve manier om Italiaans te leren is door het volgen van privélessen Italiaans. Het voordeel is dat deze lessen aangepast kunnen worden aan je persoonlijke interesses en behoeften. Bovendien kun je elk moment met deze taalcursus starten. Je kunt kiezen voor privélessen Italiaans van 2, 4 of 6 lesuren per dag.

50+ taalcursus
De taalcursus is speciaal georganiseerd voor 50+ studenten. Deze groepscursus Italiaans van 20 lessen per week, 4 lessen per dag, biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. De vrije tijd wordt goed benut tijdens een cultureel activiteiten prigramma, wat 3 culturele activiteiten omvat. De prijs van transport en musea is niet inbegrepen.

Workshops: Mogelijk op aanvraag.

- Dictie

- Geschiedenis van de Italiaanse opera

- Zingen

- Kunstgeschiedenis

Carolien Laffeber (28)

Carolien verbeterde haar Italiaans in Florence: ''Waarom boeken bij PLUS Taalreizen? Vanwege de persoonlijke hulp die je krijgt bij het boeken. Ze staan voor je klaar met raad en daad en denken met je mee. Heerlijk! CIAO!''


>> Lees de volledige ervaring

Leo Bloem (30)

Leo ging op taalreis naar Florence: ''Ik heb in één week tijd een hele goede basis gekregen van de Italiaanse taal. Het was erg leuk om aan de ene kant goed onderwijs te volgen en aan de andere kant het contact te hebben met de medecursisten die uit de hele wereld kwamen (Mexico, Duitsland, Japan, China, etc). De taalschool is erg goed, geen simpele 'hoe bestel ik brood bij de bakker' cursus, maar serieus onderwijs! Daarnaast verzorgt de taalschool allerlei leuke uitstapjes en is de sfeer ontzettend goed.''

>> Lees de volledige ervaring

Roos Verouden (20)

Roos verbleef 4 weken in Florence: ''Firenze is geweldig!!! Ik heb alleen nog maar mooi weer gehad hier, niet onbelangrijk en dat is ook zeker een van de redenen dat ik naar Italy wilde. Het is heel erg interesant om na een mega stad als Londen te ''verhuizen'' naar een relatief klein en voornaamlijk rustiek en culureel stadje als Firenze. Ik kom hier helemaal tot rust :P. De school is dicht bij het appartement en natuurlijk dicht bij het centrum, en niet onbelangrijk op kruip afstand van de eerste de beste gelateria!''

>> Lees de volledige ervaring


Italiaans leren in Florence: Accommodatie

Accommodatie in Florence

Maak kennis met de Italiaanse cultuur
Gastverblijf, appartementen en studio's
Contact met lokale bevolking
Internationale medestudenten

Onze taalschool in Florence biedt momenteel 1 soort accommodatie aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag. Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag. In Florence kun je kiezen uit de volgende accommodaties:

Gedeelnd appartement
In een appartement deel je een volledig ingerichte keuken en badkamer met internationale medecursisten of Italianen. De kamers zijn basic ingericht. De reisafstand naar de school en het centrum is maximaal 20 minuten. Ook mogelijk met halfpension.

In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan.
Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.

Italiaans leren in Florence: Activiteiten

Vrije tijd in Florence

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★☆ Shopping

★★★★☆ Natuur & Recreatie

☆☆☆☆☆ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Transport

De taalschool organiseert een activiteiten programma bestaande uit stadstours, Italiaanse filmavonden, pizza-avonden, wijnproeverijen en fietstochten of wandelingen door het prachtige Toscaanse land. In het weekend worden er dagexcursies georganiseerd naar bijvoorbeeld Venetië, Vinci, Pisa, San Gimignano en Siena. Het aanbod is afhankelijk vank het seizoen en aantal deelnemers. Sommige activiteiten zijn gratis, voor andere activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Florence en omgeving
Florence ligt midden in de prachtige regio Toscane. Toscane is een populaire vakantiebestemming voor zowel binnen- als buitenlandse toeristen. Je vindt er prachtige steden zoals Pisa, Lucca, Cortona, Volterra en Siena naast maar liefst 120 natuurreservaten. De regio staat tevens bekend om zijn heerlijke wijnen en unieke artistieke erfgoed bestaande uit literatuur, architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst. 

Italiaans leren in Florence: Prijzen en data

Inbegrepen

Taalcurcus Spaans
Accommodatie
Niveautest en certificaat
Georganiseerde activiteiten

Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Florence. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Zie de tabel voor de prijzen.

De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 januari 2024, met reizen t/m 31 maart 2025.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming. Ook wordt in het voorseizoen al een seizoenstoeslag berekend!

Visum

Voor Italië is een visum niet vereist. Zorg er wel voor dat je een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meeneemt.