Wat te verwachten van een week Spaans leren in Barcelona

Tijdens je taalreis naar Barcelona maak je deel uit van ons ongelooflijk vriendelijke en bruisende Camp Barcelona. Naast je Spaanse taalcursus in de ochtenden neem je deel aan tal van excursies, uitstapjes en bezienswaardigheden. Zo haal je het meeste uit je week in Barcelona en kom je ook regelmatig in aanraking met de Spaanse taal.   Natuurlijk wordt je vrije tijd in Barcelona niet verwaarloosd. Je kunt met je nieuwe internationale vrienden naar het strand gaan of deelnemen aan talloze vrijetijdsactiviteiten in het nabijgelegen park. Entertainment en een hoop plezier zijn altijd voorzien in Sprachcaffe's Camp Barcelona! Hieronder vind je een kijkje in het verloop van een typische week met Sprachcaffe in Barcelona  

Zaterdag en zondag: Aankomst in Barcelona

In het weekend verwachten we altijd nieuwe studenten op Camp Barcelona. Je vervoer van het vliegveld naar je accommodatie wordt altijd verzorgd dankzij ons toegewijde en behulpzame team. Na de vlucht hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van de weg in het voor jou nog onbekende Barcelona. Een vriendelijke Sprachcaffe begeleider wacht je op bij de residentie in Barcelona om je te helpen bij het inchecken. Na het inchecken krijg je een rondleiding door de residentie in Barcelona. Je ziet de cursusruimtes, wordt naar je kamer gebracht en ontdekt de uitstekend uitgeruste recreatieruimte van de residentie.

De welkomstrondleiding gaat verder buiten de residentie Barcelona. Je krijgt de nabijgelegen winkels te zien waar je authentiek Spaans eten kunt kopen en maakt kennis met het prachtige restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Na de rondleiding heb je vrije tijd om je koffer uit te pakken, iets te kopen in de eerder getoonde supermarkt en je op je gemak te voelen in je kamer. De aankomstdag wordt afgesloten met een diner. Tijdens het diner ontmoet je alle studenten met wie je de komende week in Barcelona zult doorbrengen.

Maandag: De eerste Spaanse les en welkomstfeest op het strand

Op maandagochtend, voor de eerste dag, ontvang je alle belangrijke informatie over je week in Barcelona. Je krijgt de belangrijkste regels te horen en maakt kennis met het hele docententeam. Daarna ga je samen met je leraar en je klasgenoten naar je klaslokaal en kunnen de Spaanse lessen beginnen.

Afhankelijk van of je een Standaard Cursus of een Intensieve Cursus hebt gevolgd, duren de lessen tot 13:30 uur of tot 15:30 uur. De lunchpauze met lunch vindt echter plaats om 13:30 uur, ongeacht je cursustype.

Aan het einde van de intensieve cursus gaat het hele kamp in Barcelona op de eerste excursie naar de Barri Gòtic. In de Barri Gòtic wachten u vele smalle en oude straatjes en steegjes, die ondanks lichte renovatie- en onderhoudswerkzaamheden nauwelijks zijn veranderd sinds de 14e en 15e eeuw. Het hoogtepunt van deze wijk is echter de kathedraal Le Seu, die midden in de Barri Gòtic staat.

De eerste dag op Camp Barcelona wordt afgesloten met een welkomstfeest op het strand van Barcelona. s Avonds gaat iedereen samen naar het strand. Voor eten en drinken wordt natuurlijk gezorgd! Je kunt ontspannen op het paradijselijke strand van Barcelona, volleyballen met andere taalstudenten of afkoelen in de prachtige Middellandse Zee.

Dinsdag: La Rambla, Mercado de La Boqueria en 's avonds karaoke

Op dinsdag na de les gaan we samen naar La Rambla, waarschijnlijk de bekendste straat van Barcelona. La Rambla ligt op slechts enkele minuten lopen van de accommodatie van Camp Barcelona en is dus gemakkelijk te voet bereikbaar. Op La Rambla heb je verschillende mogelijkheden om een souvenir uit Barcelona te kopen.

Ook de Mercado de la Boqueria ligt direct aan La Rambla. In La Boqueria kun je veel vers voedsel kopen. De markt is zo bijzonder vanwege de kleurrijke kraampjes waar je Spaanse lekkernijen kunt kopen. Een van de hoogtepunten van La Boqueria zijn de verfrissende vruchtensappen.

In de avond is het tijd voor karaoke in de gemeenschappelijke ruimte van Camp Barcelona. Verzoeknummers worden graag geaccepteerd, die je vervolgens met je vrienden kunt meezingen. Natuurlijk mogen Spaanse liedjes niet ontbreken voor het leereffect. Wie liever andere activiteiten doet dan karaoke, kan natuurlijk ook iets anders doen.

Woensdag: Museu Nacional d'Art de Catalunya en Magische Fontein de Montjuic

Zoals elke dag op Camp Barcelona begint de woensdag met een spannende Spaanse les. Na de lunch gaat de woensdag verder met de volgende excursie. Deze keer is het naar de berg Montjuic. Eerst bezoek je het prachtige kunstmuseum Museu Nacional d'Art de Catalunya. In het museum kun je de ontspannende sfeer opsnuiven en de prachtige tentoonstelling in je opnemen.

Na de rondleiding door het museum kun je een bezoek brengen aan het museum. Na de rondleiding door het museum ga je niet meteen terug naar je accommodatie, want het Magische Fontain de Montjuic wacht op je. De show begint 's avonds in de schemering. De Magische Fontein toont een prachtige watershow met muzikale begeleiding. Bijzonder is het kleurrijk verlichte water van de Magische Fontein. Wie na een warme dag in Barcelona behoefte heeft aan verkoeling, gaat naar de eerste rij. Vanaf daar is het zicht op de show niet alleen bijzonder goed, maar regent het verfrissende water van de Magische Fontein ook op je neer.

Donderdag: Excursie naar Park Güell en Spaanse filmavond

Op donderdag, na een informatieve cursus Spaans in de ochtend, neem je de bus naar Park Güell, een van de grootste hoogtepunten van Barcelona. Eenmaal aangekomen in Park Güell kun je de hele middag het prachtige park bezoeken met je internationale vrienden. Het bijzondere aan Park Güell zijn de kleurrijke mozaïekmuren van de gebouwen in het midden van het park. Maar ook het uitzicht over heel Barcelona is de moeite waard door de hoge ligging van Park Güell.

Een paar heerlijke uren in Park Güell en dan is het terug naar het hoofdkwartier van het kamp in Barcelona. Na de prachtige excursie naar Park Güell staat je een heerlijk diner en een Spaanse filmavond te wachten. Samen met je vrienden kun je je Spaanse vaardigheden op de proef stellen door 's avonds in een ontspannen sfeer een spannende Spaanse film te bekijken.

Vrijdag: Spaanse test en bezoek aan de Sagrada Família

De laatste dag van de week en cursusdag wordt afgesloten met een Spaanse test. Tijdens deze toets wordt de inhoud van de voorgaande week getoetst. Je hoeft echter niet bang te zijn voor deze toets Spaans. Het dient alleen om je leervorderingen vast te stellen en de verdere Spaanse lessen doelgerichter te maken. Na de toets worden de probleemgebieden die uit de toets Spaans naar voren komen nader besproken en toegelicht.

Na de lessen Spaans gaan we naar één van de bekendste en populairste bezienswaardigheden van Barcelona, de Sagrada Família. De Sagrada Família ligt op slechts enkele minuten lopen van de residentie waar je accommodatie en de lessen plaatsvinden. Tijdens deze bijzondere excursie kun je niet alleen de adembenemende buitenkant van de Sagrada Família bewonderen, maar ook een glimp opvangen van het interieur van de enorme basiliek. Wees dus voorbereid op een rustgevende sfeer binnen de grote kerk in het centrum van Barcelona.

Zaterdag: Excursie naar Tarragona

De zaterdag van uw taalreis in Barcelona staat in het teken van een langere excursie buiten Barcelona. Je neemt de trein naar Tarragona, een klein paradijselijk stadje ten zuiden van Barcelona. Omdat er op zaterdag geen Spaanse lessen zijn, vertrekken we meteen in de ochtend naar Tarragona.

Eenmaal aangekomen in Tarragona bekijken we eerst het prachtige oude stadje. Je zult onder de indruk zijn van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee. Ook het Amfiteatre de Tarragona is een bezoek waard. In het algemeen heeft deze prachtige stad veel oude bezienswaardigheden die je zullen verbazen.

Na de wandeling door Taragona gaat de excursie verder met een paar verfrissende uurtjes op het unieke strand van Taragnona. Het strand van Tarragona biedt turkoois mediterraan water en goudkleurig zand. Het water zorgt voor verkoeling, zeker na de wandeling door het centrum van Tarragona. Na een paar aangename uren in Tarragona keren we op tijd terug naar Barcelona voor de lunch.

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!