Ervaringen Italiaans leren in Italië

Taalreis Rome

Lilian van der Storm (19) - 5 weken
Het leukste wat ik heb geleerd tijdens mijn taalreis is uiteraard de taal. Ik begon op A.2.1 niveau Italiaans terwijl dit eigenlijk al boven mijn niveau was. Toch werd ik in deze klas geplaatst omdat ik zo het meeste kon leren. Nu, 5 weken later zit ik bijna op B1 niveau. Ik heb dus enorm veel geleerd in die 5 weken. Ik raad anderen aan om zeker minimaal 2 weken een cursus te volgen. Als je voor 1 week een taalcursus volgt dan leer je eigenlijk relatief weinig. Ik denk dat dit komt omdat je dan net aan het inkomen bent met het spreken van de taal, en dan alweer naar huis gaat. Bovendien is 1 week ook te weinig als je veel van Rome wilt zien! Plus Taalreizen heb ik beleeft als een hele fijne organisatie. De website is heel overzichtelijk en het is fijn dat je langs kan komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. De service is heel goed en zou het zeker aanbevelen aan anderen! Edwin Koemeester (21) - 2 weken
Mijn taalreis naar Rome was absoluut de beste vakantie van mijn leven! Naast dat ik Italiaans heb geleerd, heb ik ontzettend veel leuke en verschillende mensen ontmoet en heb ik dankzij de taalschool en mijn medestudenten heel veel dingen van de stad gezien, die ik normaalgesproken nooit gezien zou hebben.
Iedere dag weer heb ik nieuwe dingen ontdekt, maar omdat ik de taal leerde, heb ik me amper toerist gevoeld en dat was geweldig. Ik raad iedereen die nog twijfelt over een taalreis, om het gewoon te gaan doen. Het is het absoluut waard!

Taalreis Florence

Leo Bloem (30) - 1 week
Ik heb in één week tijd een hele goede basis gekregen van de Italiaanse taal. Het was erg leuk om aan de ene kant goed onderwijs te volgen en aan de andere kant het contact te hebben met de medecursisten die uit de hele wereld kwamen (Mexico, Duitsland, Japan, China, etc). De taalschool is erg goed, geen simpele 'hoe bestel ik brood bij de bakker' cursus, maar serieus onderwijs! Daarnaast verzorgt de taalschool allerlei leuke uitstapjes en is de sfeer ontzettend goed. Dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik een talencursus via Plus Taalreizen hebt geboekt! Mijn tip voor volgende studenten is; trek er vooral op uit om de dingen die je leert, direct toe te passen in de praktijk. Er is zoveel te beleven en te zien in Florence, dat je op de uren dat je niet op school zit, vooral lekker door de stad moet gaan dwalen. Overal mensen spreken en zo de nieuwe taal direct toe te passen. Heel leuk om te zien hoe Italianen verbaasd zijn als je ze in het (zij in het begin nog gebrekkig) Italiaans te woord staat.

Roos Verouden (20) - 4 weken
Firenze is geweldig!!! Ik heb alleen nog maar mooi weer gehad hier, niet onbelangrijk en dat is ook zeker een van de redenen dat ik naar Italy wilde. Het is heel erg interesant om na een mega stad als Londen te ''verhuizen'' naar een relatief klein en voornaamlijk rustiek en culureel stadje als Firenze. Ik kom hier helemaal tot rust :P. De school is dicht bij het appartement en natuurlijk dicht bij het centrum, en niet onbelangrijk op kruip afstand van de eerste de beste gelateria! De school is ook een stuk kleiner dan de school in Londen, daar moest ik in het begin wel een beetje aan wennen. Veel persoonlijke aandacht in de les (wat natuurlijk heel erg fijn is als beginner in de Italiaanse taal) maar natuurlijk ook minder mensen om mee op te trekken na de les. Ik denk dat het aantal cursisten in Italië wat meer seizoens gebonden is dat in London. Echter is Firenze een echte studenten stad en ook multi-nationaal. Dus voor menig student is er meer dan genoeg te doen, als je niet het museum type bent. Ik heb het hier enorm naar mijn zin en het Italiaans leren gaat super goed, Ik kan niet wachten om te zien op wat voor niveau ik zit na 4 maanden. Ciao Tutti e buone fine di settimana!!

Carolien Laffeber (28) - 2 weken
Het leukste dat ik geleerd heb tijdens mijn taalreis in Florence was waarschijnlijk tijdens een bijeenkomst waarin, in het Italiaans, verteld werd over eigenaardigheden bij Italiaanse huizen. Er werd verteld over de geschiedenis, etc. Nee, ik kon niet ieder woord verstaan, maar de algehele strekking wel volgen en dat in mijn eerste week hier! Dan voel je je toch best trots. Ik raad sowieso aan om altijd je huiswerk te doen, dat scheelt! Hahaha, ik was wat minder braaf.

Verder voor iedereen die naar Italië gaat, kosten-wise: nooit de eerste prijs accepteren, er is AL-TIJD korting te behalen. Ze hebben speciale prijzen voor toeristen en die is hoog! Zelfs op reguliere sportkleding, denk aan Adidas schoenen, kun je korting krijgen, als je er maar om vraagt.

Verder: altijd in het Italiaans praten, Florence is moeilijk in dat opzicht omdat het heel toeristisch is, en iedereen Engels spreekt. Dus het is verleidelijk om Engels terug te praten, maar probeer het maar in 't Italiaans, ga maar onderuit: zo leer je, daarom ben je immers de cursus in Italië gaan doen, niet in Nederland!

And last but not least, koffie drinken doen we staande aan bar, het scheelt zo 3 euro! Het beste eten (en de beste service) vind je in "il Gatto e la Volpe"! ENJOY!

Waarom boeken bij PLUS Taalreizen? Vanwege de persoonlijke hulp die je krijgt bij het boeken. Ze staan voor je klaar met raad en daad en denken met je mee. Heerlijk! CIAO!

Taalreis Calabrië

Wilbert van Gent (62) - 2 weken
Het leukste van de taalreis is dat je steeds andere mensen ontmoet met allemaal eenzelfde interesse. Ze willen allemaal, net zoals ik, het Italiaans leren om het land te leren kennen. Kennis maken met de mensen, ze proberen te begrijpen en op die manier je ook in een vreemd land wat meer 'thuis’ te voelen. Ik heb vooral veel interesse in de Italiaans cultuurgeschiedenis en de Italiaanse keuken die daar een onlosmakelijk deel van uitmaakt. Naast de taalcursus volg ik dan ook kookcursussen en maak kennis met veel chefs uit de lokale restaurants die maar al te graag hun keukengeheimen willen delen. De cursus Italiaans in Calabria wordt gegeven in Santa Domenica, onder de rook van Tropea. Relatief kleine gemeenschappen waar het eenvoudig is om contact te maken met de bewoners en waardoor je in je vrije tijd de taal goed kunt oefenen. Het is zomers een best toeristische streek en in het voorjaar heerlijk rustig. Er is in de omgeving voldoende te bezichtigen. Tropea, Pizzo, Capo Vaticano, Vibo Valentia en zelfs Sicilië is niet erg ver weg. De zee is er schitterend zodat je heerlijk op het strand je huiswerk kunt maken. De mensen zijn erg sympathiek en behulpzaam. Een heerlijke plek met in het voorjaar al een fijn klimaat met veel zon. Boeken via PLUS Taalreizen? Omdat ze op een prettige manier communiceren en bereid zijn om naast de taalcursus je ook andere informatie te geven van het land en de plek die je bezoekt.

Roos Verouden (20) - 5 weken
Voor iedereen die verliefd is op Italië en het ook leuk vindt om nou eens te verstaan wat die Italianen zeggen. Hier de gouden tip!! Ik heb de afgelopen 5 weken in Calabrië gezeten en ik ben hier in deze school geadopteerd!! Het is een warm welkom op de school met een intiem familiegevoel. Je leert hier hoe het er in een Italiaanse familie aan toe gaat. En dat is uiteindelijk de beste manier om de taal te leren. En vergeet niet de ijsblauwe zee een witte stranden. Ik weet al waar ik volgend jaar op vakantie ga, Grazie per tutto è ci vediamo!

Kookcursus Calabrië

Marloes Gutteling (26) - 1 week
Vorige week in Calabrië, Zuid-Italië gezeten voor de kookcursus. Was fantastisch, heerlijk gekookt en genoten van de omgeving. De school is heel kleinschalig en staat op een mooi landgoed met citroen- en sinaasappelbomen en allerlei verse producten die je bij de kookcursus gebruikt. Echt een aanrader voor een weekje weg!