Nathalie's ervaring op Malta, St Julians

3 weken De combinatie van een taal leren, nieuwe mensen leren kennen en vakantie vieren vond ik heel erg tof. Door een taalreis als deze te doen, word je gedwongen om Engels te praten, waardoor je taal automatisch verbeterd wordt. Vooraf had ik verwacht dat het spreken met anderen een ondersteuning zou zijn van de lessen, maar het juist andersom: in de lessen leer je de grammatica en wordt je woordenschat groter, die je meteen bij je nieuwe vrienden kunt toepassen.
 
Het leukste is dat je heel flexibel bent, ik heb gemerkt hoe makkelijk ik mezelf kan aanpassen aan een nieuwe omgeving, nieuwe mensen van heel veel verschillende culturen, het Engels spreken en dat eigenlijk alles vanzelf gaat als je er voor open staat. Het grootste deel van de studenten komt alleen, dus iedereen zoekt contact met anderen. Ook al ging ik alleen, ik heb me geen moment alleen gevoeld. Ik heb zelf 3 weken bij een gastverblijf gewoond, wat me erg goed bevallen is. Ik had geluk met mijn gastverblijf, de vrouw was heel aardig en in het begin had ik 7 medebewoners, allemaal studenten van verschillende nationaliteiten. Ik heb gekozen voor een gastverblijf omdat ik dan meer zou meekrijgen van de Maltese cultuur. Ik werd dus ondergedompeld in de Maltese cultuur, terwijl ik op de taalschool mensen leerde kennen van allemaal andere verschillende landen. Heel leuk!
 
Malta is een klein eiland, daardoor is het makkelijk om veel te zien. De taalschool organiseert veel excursies, maar je kunt het eventueel ook zelf regelen. Het is goedkoper (€2,- voor de bus), je kunt zelf bepalen hoelang je ergens blijft en wat je precies wilt zien en je kunt je eigen dag kiezen. Kortom, je bent niet afhankelijk. Op deze manier heb ik veel van Malta gezien: Valletta, Mdina (probeer zeker de cakes van Fontanella Tea Garden!), Bugibba, Cafe Del Mar (aanrader!), Blue Grotto (te bereiken door Hop On Hop Off bus, ticket €10,- bij de taalschool), Gozo, Comino/Blue Lagoon, Three City's (tour vanuit de taalschool), Marsaxlokk (vismarkt, heel leuk!), St Peters Bay, Mellieha Bay, Paradise Bay, Grand Harbour cruise by night, Sliema, Paceville (de uitgaansstraat van St. Julians), National Aquarium, Sliema.
 
Plus Taalreizen is een van de goedkopere aanbieders van taalreizen, wat voor mij een reden was om hier te boeken. Alle scholen moeten en bepaalde eisen voldoen, dus de kwaliteit moest wel goed zijn, zo dacht ik. Plus Taalreizen geeft duidelijke offertes en de klantenservice was prettig. De bestanden die je nodig hebt voor je taalreis zijn duidelijk en worden op tijd verstuurd. Ik overweeg om volgend jaar terug te gaan, dat zegt eigenlijk al genoeg.