Frans leren in Marokko: Rabat

Taalreis Rabat

​​​​​​​

Prachtige stad tussen zee en woestijn
Taalschool dichtbij het strand en vele bezienswaardigheden
Effectieve taalcursussen

Marokko was ooit een staat van Frankrijk en werd daarom beïnvloed door de Franse cultuur. Rabat is de hoofstad van Marokko en is gelegen aan de Atlantische Oceaan. Deze historische stad is één van de vier koninklijke steden van Marokko. In Rabat spreken ze zowel Arabisch als Frans. Leer Frans en maak tegelijkertijd kennis met de kleurrijke Marokkaanse cultuur tijdens een Franse taalreis naar Rabat.

Bezienswaardigheden Rabat

De Medina van Rabat is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed en is zeker een bezoek waard. De Medina vormt het historische centrum van de Marokkaanse hoofdstad en wordt gekenmerkt door de smalle straatjes en steegjes met traditionele winkels en restaurants.

Rabat heeft vele exotische tuinen. Ook in de Medina vind je een mooie exotische tuin in Moorse stijl. In deze tuin vind je een oud paleis dat nu wordt gebruikt als museum van Marokkaanse nijverheid, maar ooit diende als moskee. Vlakbij de tuin vind je tevens De Hassantoren. Deze toren maakt deel uit van de nooit afgebouwde moskee en vormt samen met de restanten van de moskee het mausoleum van Koning Mohammed V. Deze bijzondere plek trekt veel toeristen en is daarmee dé blikvanger van Rabat.

Voor het mooiste uitzicht over de oceaan bezoek je de Kasbah van de Udayas. Dit hoger gelegen fort werd gebouwd in 1195 en is prachtig versierd. De indrukwekkende Bab Oudaia poort brengt je via een smalle steeg naar binnen. Ook in het fort is voldoende te zien, zoals de oudste moskee van Rabat.

Dat Rabat een rijke historie heeft, blijkt ook het het gebied Chellah. Sala, zoals deze stad in de Middeleeuwen heette, is nu een verzameling van ruïnes. Maak een mooie wandeling door de diverse landschappen in de omgeving of ontspan aan de kleine witte stadsstranden.

Taalreizen naar Rabat voor volwassenen en studenten

Ervaar de Arabische of Franse taal met andere gelijkgestemden van over de hele wereld.

Volwassenenreis naar Rabat

Taalreizen naar Rabat voor jongeren & scholieren

Taalreizen naar Rabat voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar.

Jongerenreis naar Rabat

Anna's ervaring in Rabat

"Ik verbleef bij een gastgezin met drie andere studenten en het was een geweldige ervaring. Ze hadden twee kinderen die buitengewoon beleefd waren en we hadden hele leuke gesprekken na het eten. Op mijn laatste avond kookte de gastvader een tajine met mij en ging ik zelfs met mijn gastmoeder naar een Hammam. En natuurlijk heb ik ook veel vooruitgang geboekt met het leren van de Arabische taal. Ik zou er graag op een dag nog een keer heen gaan!"


Frans leren in Rabat: Taalschool

Taalschool Languages PLUS

Centraal gelegen

Taalschool gevestigd in het centrum

Modern

Modern schoolgebouw met ook Engels sprekende medewerkers

Gastgezin

Verblijf in een gastgezin

Midden in het centrum van Rabat vind je onze taalschool. Vanwege de gunstige locatie op slechts 400 meter van het centraal station, is de school goed bereikbaar. Onze kleinschalige taalschool heeft vijf klaslokalen en daardoor is er veel persoonlijke aandacht voor de studenten, ideaal voor de taalontwikkeling.

Vanaf het balkon van de taalschool heb je een prachtig uitzicht op het Royal Palace. Tevens kun je gebruik maken van verschillende faciliteiten, zoals een leeshoek en koffie- en theefaciliteiten. Bij de receptie van de taalschool kun je eventueel ook in het Engels terecht wanneer je vragen hebt. Voor drinken en snacks kun je terecht bij het gezellige naastgelegen café. Houd alsjeblieft rekening met het kledingvoorschrift op de school en houd knieën en schouders bedekt. De taalschool is geopend tijdens de Ramadan, maar eten zal beperkt verkrijgbaar zijn.

Op onze taalschool kun je een standaard of intensieve cursus Frans volgen.

No map available.

Frans leren in Rabat: Taalcursus

Taalcursus Frans

Minimale leeftijd van 18 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Maximaal 8 studenten per klas
Certificaat van deelname na cursus

Een niveautest wordt op de eerste lesdag van de taalcursus afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau.
De volgende Franse taalcursussen worden door de taalschool aangeboden:

Standaard / Intensieve taalcursus Frans
Voor de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd biedt de taalschool een standaard cursus aan. Hierbij krijg je 4 groepslesuren per dag. Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan past een intensieve groepscursus Frans van 6 lesuren goed bij jou.

Privélessen Frans
Je kunt kiezen voor privélessen van 2, 4 of 6 lesuren per dag. Het is de snelste en meest intensieve manier om Frans te leren. Tevens kunnen deze lessen volledig aangepast kunnen worden aan je eigen interesses en behoeften. Bovendien kun je elk moment met deze taalcursus starten en hoef je geen rekening te houden met bepaalde startdata.

Super Intensieve Cursus
De Super Intensieve Cursus bestaat uit 40 lessen van elk 45 minuten. De minimale duur is 1 week en het kan worden erkend als educatief verlof. De groepsgrootte is beperkt tot 14 personen.

Gecombineerde Cursus
De gecombineerde cursus bestaat uit een cursus Arabisch en Frans, met een keuze uit 20 lessen Frans + 10 lessen Arabisch of 20 lessen Arabisch + 10 lessen Frans. Elke les duurt 45 minuten en de maximale groepsgrootte is 10. De minimale duur van de gecombineerde cursus is 1 week.


Frans leren in Rabat: Accommodatie

Accommodatie in Rabat

Ervaar het leven in Rabat
Guesthouse, hotel of gastverblijf
Contact met lokale bevolking
Internationale medestudenten

Onze taalschool in Rabat biedt ook accommodatie aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de taalcursus). Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag.

Guesthouse- Riad
Het guesthouse ligt op 25-40 minuten reisafstand van de taalschool. Je verblijft in een éénpersoonskamer op basis van logies en ontbijt en hebt je eigen badkamer. Tevens kun je gratis gebruik maken van WiFi en een bibliotheek met boeken over de Marokkaanse cultuur en tradities.

Hotel
Het hotel ligt op 10-15 minuten loopafstand van de taalschool. De modern ingerichte kamers beschikken over een eigen badkamer. WiFi is in de meeste ruimtes en kamers aanwezig, evenals een TV en airco/ verwarming.

Gastverblijf
Bij een gastverblijf leer je het gastvrije Marokkaanse leven van alledag kennen. Tevens is dit de ideale kans om de lessen in praktijk te brengen. De gastverblijven bevinden zich op maximaal 30 minuten reisafstand van de taalschool (per bus). Je verblijft op basis van halfpension. Dit houdt in dat ontbijt en diner inbegrepen zijn.

Check-in tijden accommodatie

Je kunt inchecken vanaf 14.00 bij het guesthouse en hotel en tussen 08.00 en 23.00 uur bij het gastgezin aankomen.

In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we je tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan.
Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.


Frans leren in Rabat: Activiteiten

Vrije tijd in Rabat

★★★★☆ Eten & Drinken

★★★★☆ Shopping

★★★★☆ Natuur & Recreatie

★★★★★ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★★☆☆ Transport

Naast de taalcursus Frans organiseert de taalschool activiteiten en excursies. Het aanbod is afhankelijk van het aantal deelnemers en het seizoen. Sommige activiteiten zijn gratis en voor andere activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Het programma varieert van een avondje uit tot een excursie naar Chellah of Oudaya. In het weekend worden er tegen betaling excursies georganiseerd naar o.a. Chefchaouen en Marrakech.

Rabat en omgeving
Mocht je meer tijd kunnen besteden aan de omgeving van Rabat, kun je gemakkelijk een dag- of weekendtrip maken naar Casablanca, de grootste stad en belangrijkste haven van Marokko. Nabijgelegen steden Fes, Tangiers, Meknes en Kenitra, zijn ook zeker een bezoek waard.


Arabisch leren in Rabat: Prijzen en data

Inbegrepen

Taalcurcus Arabisch of Frans
Accommodatie
Niveautest en certificaat
Georganiseerde activiteiten

Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Rabat. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Zie de tabel voor de prijzen.

De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 december 2022, met reizen t/m 31 maart 2023.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming. Ook wordt in het voorseizoen al een seizoenstoeslag berekend!

Visum

Volg je een taalcursus in Rabat, dan is een visum niet vereist.
Vergeet niet een geldig paspoort en/of identiteitskaart mee te nemen.