Last Minute jongerenvakantie in Londen Noord of Brighton 💂🏼🎡

Klein aantal plaatsen nog beschikbaar! Bespaar tot 400 euro in Brighton of Londen Noord op jouw jongerenreis! 😍

Meer informatie

Chinees leren in China: Peking

Taalreis Peking

Tradities en moderniteit in deze metropool
Taalschool gelegen nabij de verboden stad
Groot aanbod taalcursussen

Peking is de hoofdstad van China. Deze metropool is gelegen in het noordoosten van het land en is een van de vier historische steden van China. Peking wordt gezien als het belangrijkste centrum voor bestuur, onderwijs en cultuur. In en om de hoofdstad vind je vele overblijfselen van de rijke historie van het land. Deze worden onder andere tentoongesteld in de meer dan honderd musea. Wil je Chinees leren en je tegelijkertijd verdiepen in de Chinese cultuur? Dan is Peking de bestemming voor jou!

Bezienswaardigheden Peking

Peking is al eeuwenlang het centrum van China en telt dan ook vele prachtige monumenten uit het roemrijke keizerlijke verleden. Het zowel beroemde als beruchte Tian’anmenplein (plein van de Hemelse Vrede) is het grootste plein ter wereld. De beroemde Poort van de Hemelse Vrede geeft toegang tot de Verboden stad, een enorm complex van keizerlijke paleizen. Dit prachtige complex is omringd door een aantal voormalige keizerlijke tuinen, parken en natuurgebieden. In het grote keizerlijke paleis is tegenwoordig een museum met Chinese kunstschatten gevestigd.

In het noorden en zuid-oosten van de stad staan enkele belangrijke tempels, waarvan de Tempel van de Hemel en de Lama Tempel de bekendste zijn. Het Zomerpaleis (Yiheyuan) is een paleis in het westen van de stad, gelegen in een uitgestrekt natuurgebied rondom een groot kunstmatig meer. Het omliggende gebied bestaat uit allerlei rijk versierde en goed bewaarde paviljoenen, gaanderijen, woningen en tempels. Nog meer natuurschoon vind je in het populaire openbare park Xiangshan. In dit park vind je een prachtige botanische tuin met meer dan 6.000 soorten planten, bomen, struiken en bloemen en culturele relikwieën, hier is ook de Peking Zoo gevestigd.

In de stad vind je naast verschillende historische monumenten en honderden musea ook een groot recreatie- en winkelaanbod. Peking is een relatief goedkope stad, waar je met weinig geld gemakkelijk rond kunt komen. De drukste commerciële straat is de Wanfujing. Ook populair zijn het China World Trade Centre en het Xidan winkelcentrum, waar zich naast winkels ook allerlei restaurants en eetgelegenheden bevinden. De meeste uitgaansgelegenheden bevinden zich in de modieuze wijk Chaoyang, het centraal gelegen Dongcheng en universiteitswijk Haidian.

Taalreizen naar Peking voor volwassenen en studenten

Ervaar de Chineese taal met andere gelijkgestemden van over de hele wereld.

Volwassenenreis naar Peking


Chinees leren in Peking: Taalschool

Taalschool Languages PLUS

Centraal gelegen

Taalschool gevestigd in het centrum

Extra cursussen mogelijk

Cursussen Tai Chi en Chinees schilderen

Professioneel

Vriendelijke en gekwalificeerde docenten en medewerkers

Onze taalschool heeft een ideale, centrale locatie in Peking, in één van de beste buurten, tussen de Verboden Stad en de grootste winkelstraat van de stad (Wangfujing). In de buurt van de taalschool vind je vele restaurants, cafés en een kleurrijke avondmarkt. Het gebouw van de taalschool wordt gekenmerkt door de typische Chinese bouwstijl. Op de taalschool is altijd een Engelstalig contactpersoon aanwezig bij wie je met vragen terecht kunt.


Je kunt in Peking ook deelnemen aan een cursus Tai Chi of een cursus Chinees schilderen. Deze cursussen zijn te combineren met een taalcursus.


Chinees leren in Peking: Taalcursus

Taalcursus Chinees

Minimale leeftijd van 18 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Maximaal 8 studenten per klas
Certificaat van deelname na cursus

Voorafgaand aan de taalcursus wordt een online niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in Peking biedt de volgende taalcursussen Chinees aan:

Standaard / Intensieve taalcursus Chinees
De standaard groepscursus Chinees van 4 lesuren per dag biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus Chinees van 6 lesuren misschien iets voor jou.  

Wanneer je beginner bent krijg je de eerste 2 à 3 weken les in "fonetisch" Chinees, het zogenaamde Pinyin. Zo kun je je al na een paar weken uitdrukken in eenvoudige, alledaagse zinnetjes. Na een paar weken beginnen de docenten de meest gebruikte Chinese karakters te onderwijzen. Deze methode is prettig en bovendien bijzonder effectief en praktisch. Deelnemers met voorkennis krijgen eerst een test om te bepalen op welk niveau hun lessen kunnen aanvangen.

Academische cursus
Tijdens de academische cursus werk je gedurende 8 weken toe naar het maken van een examen in de Chinese taal. Neem voor meer informatie en toelatingseisen contact met ons op. 

Speciale 12 weekse aanbieding
Ga 12 weken naar onze taalschool in Peking en maak gebruik van onze speciale aanbieding! Je volgt een cursus van 4 lesuren per dag met verblijf in een Residentie, 4 persoonskamer (gemengd) op basis van logies. Er gelden speciale startdata voor deze reis.

Chinees en Tai Chi
Op onze taalschool in Peking kun je in combinatie met een taalcursus ook Tai Chi lessen volgen. Deze cursus bestaat uit 4 taallessen en 2 Tai Chi lesuren per dag. Deze Chinese vechtsport wordt vaak beschouwd als een vorm van zelfverdediging en gymnastiek. Tai Chi is goed voor de gezondheid, geeft je een positief gevoel en stimuleert meditatie. Tai Chi cursussen worden aangeboden in de periode van 31 maart tot en met 31 oktober.

Chinees en Kalligrafie
Ook kun je op onze taalschool in Peking een combinatiecursus Chinees en Kalligrafie volgen. Tijdens een cursus Chinees schilderen leer je alles over deze eeuwenoude traditie en speciale schildertechnieken, terwijl je gebruik maakt van traditionele materialen zoals inkt, kwasten en rijstpapier. Deze combicursus bestaat uit 4 lesuren Chinees en 2 lesuren kalligrafie per dag. Het materiaal is bij de cursus inbegrepen en je wordt begeleid door ervaren docenten. Je kunt iedere startdatum instromen, een absolute aanrader!

Privélessen Chinees
De snelste en meest intensieve manier om Chinees te leren is door het volgen van privélessen. Het voordeel is dat deze lessen aangepast kunnen worden aan je persoonlijke interesses en behoeften. Bovendien kun je elk moment met deze taalcursus starten. Je kunt kiezen voor privélessen van 2 of 4 lesuren per dag.


Chinees leren in Peking: Accommodatie

Accommodatie in Peking

Ervaar het leven in Peking
Schoolresidentie
Contact met lokale bevolking
Internationale medestudenten

Onze taalschool in Peking biedt residentie aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de taalcursus). Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag. In Peking kun je kiezen uit de volgende accommodaties:

Schoolresidentie
Je verblijft in een aangenaam hostel op ongeveer 15 minuten loopafstand van de school. Een ideale accommodatie om andere studenten te ontmoeten, gelegen op loopafstand van vele voorzieningen zoals supermarkten, restaurants en winkeltjes. In het hostel is een bar/ restaurant, wasserette, tv lounge en internethoek aanwezig. Je kunt kiezen om in een eenpersoonskamer met eigen badkamer te verblijven of in een vierpersoonskamer met gedeelde badkamer. De vierpersoonskamer is op aanvraag beschikbaar. Een tweepersoonskamer is alleen te boeken wanneer je samen reist. Het verblijf is op basis van logies of halfpension*.

*Halfpension: ontbijt en (eenvoudige) lunch van maandag t/m vrijdag.

In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we je tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan.
Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.


Chinees leren in Peking - Activiteiten

Vrije tijd in Peking

★★★★☆ Eten & Drinken

★★★★☆ Shopping

★★★★☆ Natuur & Recreatie

☆☆☆☆☆ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Transport

De taalschool organiseert een wekelijks activiteitenprogramma. Denk hierbij aan een bezoek aan de Verboden Stad of het zomerpaleis, diner in een traditioneel restaurant, fietstour of een Chinese filmavond. Sommige activiteiten zijn gratis, anderen tegen betaling. Als er minimaal 3 personen deelnemen, zullen er in het weekend ook dagexcursies plaatsvinden naar o.a. de Chinese Muur of Xiang Shan.

De taalschool organiseert ook een Tai Chi cursus en een Chinese schildercursus. Deze cursussen zijn los te boeken en ook te combineren met een taalcursus. Sporten kan op de tennisbaan naast de school of in het grote sportcentrum Dongdan (1 metrostop van de school). Hier kun je o.a. voetballen, basketballen, zwemmen en badmintonnen.

Peking en omgeving
Een populaire dagtrip vanuit Peking is een bezoek aan de Chinese Muur. Op ongeveer 60 kilometer ten noorden van Peking ligt deze 76.259 lange verdedigingsmuur, de oorsprong van deze muur dateert al van voor het begin van onze jaartelling. Een kaartje voor de Muur geeft je ook toegang tot het bijbehorende museum.


Chinees leren in Peking: Prijzen en data

Inbegrepen

Taalcurcus Chinees
Accommodatie
Niveautest en certificaat
Cursusmateriaal

Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Peking. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Zie de tabel voor de prijzen.

De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 december 2022, met reizen t/m 31 maart 2023.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

Extra's

Chinees en Tai Chi
10 lessen per week.
Neem deel aan de Tai Chi lessen en kom alles te weten over houding en beweging

Schildercursus
10 lessen per week.
Leer de verschillende technieken van het Chinees schilderen en kaligraferen.

Dagexcursie Chinese Muur
Inclusief transfers, lunch, begeleiding. Uitsluitend boekbaar in juli en augustus.

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming. Ook wordt in het voorseizoen al een seizoenstoeslag berekend!

Visum

Voor een verblijf in China heb je altijd een visum nodig. Wanneer je een visum aanvraagt, moet je een toeristenvisum aanvragen en geen studentenvisum. Een studentenvisum heb je alleen nodig in geval van universitaire- of beroepsopleiding. Zie ook: http://visumcentrale.nl