Landen Scandinavië

Op deze pagina vindt je een inleiding tot de vier landen waaruit je kunt kiezen in ons programma, zodat je een inzicht krijgt in de regio en gemakkelijker kunt beslissen naar welk land je wilt gaan.
Je kunt lezen over Denemarken, het zuidelijkste land van Scandinavië, Zweden, het land in het midden van Scandinavië, Noorwegen, het noordelijkste land van Scandinavië, en Finland, het land in het oosten van Scandinavië.

Denemarken

Denemarken wordt gekenmerkt door een fantastisch landschap met kusten, zee, hoogveen, nationale parken met krijtrotsen of palmenstranden, duinen en heidevelden, maar ook sterk verstedelijkte gebieden, zoals Kopenhagen. Er is voor elk wat wils. Terwijl dierenliefhebbers genieten van het kijken naar de zeehonden en grijze zeehonden aan de kusten, verkennen cultuurliefhebbers de geboorteplaats van schrijver Hans Christian Andersen (De kleine zeemeermin) of bezoeken Aarhus, de culturele hoofdstad van Europa. Voor adrenalinejunkies zijn Dyrehavsbakken, 's werelds oudste pretpark, en Djurs Sommerland, een enorm waterpark met de langste achtbaan van Denemarken, de perfecte opties. Traditionele festivals zoals Fastelavn en Soendervig zijn populair bij iedereen en een geweldige manier om de Deense cultuur te ervaren.

Zweden

Zweden heeft veel nationale parken, omdat het het eerste land in Europa was dat deze invoerde. Verder zijn er rivierlandschappen, bergen, kusten, de Botnische Golf en de Oostzee, en ook veel bossen. Door deze diversiteit biedt Zweden een geschikte habitat voor vele dieren, zoals beren, wolven, lynxen, bevers, otters, zeehonden en elanden. Wist je dat Zweden het land in Europa is met de meeste elanden? In het noorden van het land zijn er veel elanden en ook de mogelijkheid om het noorderlicht te zien. Voor architectuurliefhebbers is er in Malmö een fantastische bezienswaardigheid, de Turning Torso, die opvalt als hoogste wolkenkrabber van Scandinavië. Voor cultuurliefhebbers is er op Gotland één van de grootste middeleeuwse spektakels van Europa!

Noorwegen

Noorwegen staat bekend om zijn grote en gevarieerde flora, maar ook om zijn bergen, fjorden, binnenmeren, stroomversnellingen, watervallen, canyons, Atlantische kust en het grootste koudwaterkoraalrif ter wereld. Eilandhoppen is ook erg populair om de vele eilanden te leren kennen. Noorwegen is dan ook de perfecte bestemming voor een verblijf op een middelbare school, vooral voor natuurliefhebbers. De meeste steden zijn klein en hebben minder dan 1 miljoen inwoners, zodat er voor sportliefhebbers veel verschillende buitenactiviteiten zijn, zoals hondensleeën, skiën of snowboarden, kanoën of kajakken, fietsen, wandelen en nog veel meer. Onderweg kun je walvissen, wolven, beren, lynxen, veelvraten, enkele duizenden ijsberen en ook rendieren tegenkomen. Noorwegen is het thuis van één van de laatste wilde rendierkuddes in Scandinavië. Een must-see tijdens jouw verblijf is de Noordkaap en de stad Vadso in het noorden om de Aurora Borealis te zien en in het zuiden het populaire uitkijkpunt Trolltunga en het UNESCO-werelderfgoed Bryggen in Bergen. Ook de moeite waard is het festival ter verwelkoming van de zon enerzijds en het midzomerfestival anderzijds.

Finland

Finland is het perfecte land voor je verblijf op de middelbare school als Kerstmis je favoriete feestdag is. Het land is op sommige plaatsen veranderd in een tweede Noordpool. Er is, naast het koude klimaat, het Kerstman kantoor, het Kerstman dorp, het noorderlicht en natuurlijk de rendieren van de Kerstman. Finland heeft echter nog meer te bieden: Beren, poolhonden en de Saimaa-ringrobben zijn maar een paar voorbeelden van de ongeveer 42.000 diersoorten die je kunt ontdekken op de kustvlakten, meervlakten, heuvelland, venen, moerassen, bossen en in het fjellandschap. Er zijn ook veel sportactiviteiten waar u van kunt genieten. Wat dacht je van hondensleeën, bijvoorbeeld? Liefhebbers van architectuur en cultuur komen hier aan hun trekken: Turku is de oudste stad van Finland en de vroegere hoofdstad. Helsinki, de nieuwe hoofdstad, biedt gebouwen in Art Nouveau, Classicisme en Functionalisme, maar ook vele openlucht muziekevenementen en gratis concerten voor de muzikanten onder jullie. Een must-see is het Suomenlinna zee fort, dat per veerboot vanuit Helsinki kan worden bereikt. Ook de festivals "Laskiainen" en "Juhannus" zijn de moeite waard.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma