Jongerenreis Engels in Engeland: Brighton

"Er was eens een vissersdorp..." - Zo zou het sprookje kunnen beginnen. Maar zelfs 200 jaar nadat Brighton werd ontdekt als oase aan zee, is deze stad allesbehalve oud. Vroeger was het een vissersdorp en inmiddels is het uitgegroeid tot een internationale vakantiebestemming. Voor taalreizen naar Engeland is Brighton een jonge en bruisende stad. Met twee universiteiten is Brighton een echte studentenstad te noemen. Je merkt dit aan de winkels en evenementen die gericht zijn op een jong publiek. Brighton heeft een levendige strandpromenade, dat zorgt voor een permanent vakantiegevoel. Brighton wordt ook wel 'Londen aan zee' genoemd, omdat er altijd wat te doen is. Een perfecte locatie voor een jongerenreis Engels!

Honderden kleine winkeltjes overal nodigen uit tot rondneuzen en kleine cafés om te kletsen met je nieuwe vrienden - waarom probeer je de beroemde "5-o'clock tea" niet? Taalreizen voor studenten in Brighton brengen je dichter bij de Engelse manier van leven.

Modieuze stad

Brighton is trendy en modieus en staat vooraan de populaire Britse cultuur en betoverd haar bezoekers met zijn typische Engelse charme

Bezienswaardig- heden

Winkel tot je erbij neervalt bij The Lanes en bezoek de wereldberoemde Royal Pavilion en de Brighton Pier

Geliefde vakantiebestemming

Brighton is één van de meest populaire en geliefde badplaatsen aan de zuidkust van Engeland

Internationale omgeving

Brighton wordt omgeven door het prachtige landschap van het South Downs National Park en het is minder dan een uur met de trein naar het centrum van London

Bezienswaardigheden Brighton
Het centrum van Brighton is compact, waardoor vele bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Tijdens de excursies van de jongerenreis bezoek je o.a. de levendige pier met attractiepark, Sea Life of het sprookjesachtige Royal Pavillion. In je vrije tijd kun je goed winkelen in het winkelcentrum aan Churchill Square. Of struinen door de ‘Lanes’ van Brighton, dit zijn kleine straatjes met sieradenwinkels, boekwinkeltjes, boetiekjes en tearooms. In de zomer zijn er meerdere concerten en evenementen, zoals het Brighton Festival, wat één groot feest is.
Ook zijn er culturele bezienswaardigheden als het Brighton Museum of het prachtige Royal Theater. De strandpromenade van Brighton is ideaal voor sportieve activiteiten als joggen, fietsen of wandelen.

Waarom zijn taalkampen in Brighton de moeite waard?

Leer Engels van gekwalificeerde taalleraren en ontdek tegelijkertijd één van de populairste badplaatsen van Europa. Reken maar dat Brighton je zal fascineren! Een taalreis naar Brighton is een investering in jouw toekomst en het zal je veel unieke ervaringen, nuttige lessen en nieuwe vriendschappen opleveren. Ervaar zelf de vele voordelen van een taalkamp voor jongeren in Brighton! Studenten van 18 jaar en ouder kunnen onze taalcursussen voor volwassenen in Brighton boeken. Wij zijn er zeker van dat je in ons ruime aanbod precies vindt wat je zoekt.

Jouw middelbare schoolverblijf in Engeland

Wil je het Britse leven nog beter leren kennen? Met een high school verblijf in Brighton kun je genieten van het leven in de prachtige stad aan de zuidkust en je Engelse vaardigheden perfectioneren in één semester. Als hoogtepunt van je high school verblijf kun je de wereldmetropool verkennen met onze London Experience. Klik hier voor meer informatie »


Brighton

Het Verenigd Koninkrijk is even fascinerend als divers. De Britse cultuur en traditie hebben bijna elke uithoek van de wereld bereikt en het is nog steeds een voorloper op talloze gebieden, waaronder muziek, kunst, financiën, zaken en onderwijs. Het trendy en modieuze Brighton staat in de voorhoede van de Britse populaire cultuur en betovert haar bezoekers met haar typisch Engelse charme. Winkel tot je erbij neervalt in The Lanes en zorg ervoor dat je een bezoek aan het wereldberoemde Royal Pavilion en de Brighton Pier, twee van de meest opvallende bezienswaardigheden van Brighton, niet mist. Brighton is een van de populairste badplaatsen aan de zuidkust van Engeland. Het wordt omringd door het prachtige landschap van het South Downs National Park en ligt op minder dan een uur met de trein naar het centrum van Londen.

Waarom kiezen voor onze Brighton bestemming?

 • Interessante onderdompeling: Ontdek de Engelse taal en cultuur uit de eerste hand in de bruisende straten, markten en evenementen van Brighton. Dit biedt junior studenten een meeslepende ervaring die het leren van de taal in een levensechte context stimuleert.
 • Jeugdige energie: Met zijn levendige jeugdcultuur en diverse gemeenschap biedt Brighton een dynamische omgeving waar jonge studenten in contact kunnen komen met leeftijdsgenoten van over de hele wereld en duurzame vriendschappen kunnen sluiten terwijl ze op een natuurlijke manier Engels oefenen.
 • Veilige en gastvrije gemeenschap: Brighton staat bekend om zijn inclusieve sfeer en sterke gemeenschapsgevoel. Het biedt een veilige haven voor jonge studenten en geeft ouders gemoedsrust terwijl hun kinderen beginnen aan een taalreis in een ondersteunende omgeving.
 • Spannende avonturen: Van avonturen aan zee tot historische bezienswaardigheden, Brighton biedt een scala aan spannende activiteiten en attracties die het leren van Engels een opwindende en gedenkwaardige ervaring maken voor studenten, en hun nieuwsgierigheid en enthousiasme aanwakkeren.
 • Toekomstmogelijkheden: Door Engels te leren in Brighton, rusten jonge studenten zichzelf uit met een waardevolle set vaardigheden voor toekomstige academische en professionele inspanningen, waardoor ze op weg worden gezet naar succes en ouders gerustgesteld worden over de goede toekomstperspectieven van hun kind.

Reizen en vervoer

Fiets: Er zijn fietspaden die helemaal van het centrum van Brighton langs Lewes Road (A270) naar Moulsecoomb en verder naar Falmer lopen. Op de campus zijn voldoende overdekte fietsenstallingen die worden bewaakt door CCTV. Beryl BTN Bikes zijn te huur op al onze Brighton-campussen met 25% studentenkorting.

Bus: De 24, 25, 28 en 49 rijden regelmatig vanuit het centrum van Brighton. Nummer 24 verbindt de Moulsecoomb campus met Varley Park Halls of Residence. Ga voor dienstregelingen en studententarieven naar de website van Brighton and Hove Bus Company.

Trein: Het dichtstbijzijnde station is Moulsecoomb. Er gaan tot vier treinen per uur van Brighton naar Moulsecoomb (4 minuten) en twee per uur rechtstreeks naar Eastbourne (40 minuten). Met het Unizone-ticket kun je onbeperkt met de trein door de stad reizen. Raadpleeg National Rail Enquiries voor dienstregelingen.

Gezellige engelse taalschool
's Zomers les op Brighton's University
Internationale klasgenoten
Accommodatie op de schoolcampus

Onze taalschool in Brighton ligt in Falmer aan de rand van Brighton, gemakkelijk te bereiken vanaf Londen en de grote internationale luchthavens Gatwick en Heathrow. Met de South Downs voor de deur zijn we goed bereikbaar per trein, bus en over de weg, terwijl fietsen ook populair is. We liggen op negen minuten van Brighton, een uur van Londen en 30 minuten van een internationaal vliegveld.

Je krijgt les in kleine groepen van niet meer dan 15 studenten. Onze toegewijde docenten zijn gespecialiseerd in het interessant en aantrekkelijk maken van de lessen, zodat je echt vooruitgang boekt. Al het lesmateriaal wordt verstrekt voor de duur van de cursus.

Er is een winkel en een ruime cafetaria op de campus, zodat studenten de campus niet hoeven te verlaten om alles te kopen wat ze nodig hebben.

Tijdens het hoogseizoen vinden sommige lessen plaats in onze zomerschool, op ongeveer 30 minuten van de residentie met het openbaar vervoer. De cursussen voor de taalreizen voor studenten vinden echter voornamelijk plaats in onze gebouwen in Holland Road en Queens Road. Tijdens de zomermaanden heb je ook de mogelijkheid om naar een college te gaan.

Faciliteiten

Onze taalprogramma's vinden plaats op de ruime Moulsecoomb campus van de Universiteit van Brighton. Moulsecoomb ligt twee mijl ten noorden van het centrum van Brighton. De campus heeft uitstekende reisverbindingen met het treinstation Moulsecoomb naast de deur, frequente busdiensten en fietspaden.

 • 5 klaslokalen
 • Klassen: Max. 15 studenten
 • Faciliteiten: Receptie, studentenlounge, tuin, buitenplaats, restaurant en cafés
 • Afstand tot het centrum: 25 minuten met de bus

Jongerenreis Engels in Brighton: Taalcursus

Programma voor 14-17 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Niveau: A1-C1
Certificaat van deelname na cursus
De taalschool in Brighton biedt voor jongeren twee verschillende taalcursussen. De standaard Engelse taalcursus van 4 lesuren per dag of de intensieve taalcursus van 6 lesuren per dag. De taallessen zijn grappig, levendig en interactief. De docenten zijn bevoegd om les te geven aan buitenlandse studenten. De taalcursus wordt geheel in het Engels gegeven, zodat je direct in het Engels moet communiceren. Grammatica en vocabulaire worden in de lessen verwerkt.
 
Voorafgaand aan je jongerenreis, ontvang je per e-mail een online niveautest. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld op het juiste niveau en in de juiste klas. Aan het einde van je taalcursus ontvang je een certificaat met het behaalde niveau erop.

Engelse taalcursus voor jongeren

Standaard Cursus

In de Standaard Cursus leer je Engels in 20 lessen van 45 minuten elk en een maximale groepsgrootte van 14 studenten. De minimumduur van de Standaard Cursus is 1 week.

Naar de Standaard Cursus »

Intensieve cursus

In de intensieve cursus leer je Engels in 30 lessen van 45 minuten elk en een maximale groepsgrootte van 14 studenten. De minimumduur van de Intensieve Cursus is 1 week.

Naar de Intensieve Cursus »

Onderwerpen: Grammatica, fonologie, woordenschat, nadruk op communicatieve leermethoden, culturele en sociale onderwerpen.
Lesmateriaal: Geleend op school
Niveau: A1 - C1
Eerste schooldag: studenten moeten om 7:30 uur op de campus zijn om naar hun klaslokaal te gaan. De lessen beginnen om 8:00 uur.
Alle docenten zijn gekwalificeerd, ervaren en zorgvuldig geselecteerd door onze schoolstaf. Ze zijn erg enthousiast en zijn altijd bereid om eventuele vragen te beantwoorden.

Cambridge examencursus Engels
Als je ouder bent dan 17 jaar, kun je op aanvraag op onze taalschool in Brighton een 12-weekse taalcursus volgen voor het behalen van het Cambridge examen. Deze examencursus bereidt je voor op het Cambridge examen Engels en biedt je de kans een internationaal erkend diploma te behalen. Als 17-jarige dien je bij een gastverblijf te overnachten. Ben je 18 jaar of ouder, kun je ook kiezen uit de andere opties.

Veerle (16)

Veerle ging op jongerenreis naar Brighton: ''Mijn taalreis naar Brighton was een ervaring om nooit te vergeten! Het was mijn eerste keer alleen op reis, maar ik maakte al snel vrienden voor het leven. Samen hebben we de grootste lol gehad en hebben we veel activiteiten ondernomen. Het omgaan met leeftijdsgenoten uit andere landen heeft mijn blik op de wereld verruimd.''

>> Lees de volledige ervaring

Karen Schoenmakers (18)

Karen verbeterde haar Engels in Brighton: ''Ik raad iedereen aan om bij PLUS Taalreizen te boeken. Alles wordt netjes geregeld en je wordt vooraf goed op de hoogte gesteld. Bedankt voor het regelen van deze reis! Het voelt nog een beetje als een droom maar ik ben er echt geweest en heb enorm genoten!''


>> Lees de volledige ervaring

Renske de Jong (16)

Renske verbleef 2 weken in Brighton tijdens een jongerenreis: ''Afgelopen zaterdag ben ik terug gekomen uit Brighton (Engeland) , ik was hier voor 2 weken intensieve cursus Engels. En wat heb ik genoten, ik had niet verwacht dat het zo leuk was. In eerste instantie dacht ik 4,5 uur ( 6x 45min) les op een dag: dan ben je bijna je hele dag kwijt. Maar nee hoor, lessen voelden niet als lessen en vlogen zo om!''

>> Lees de volledige ervaring

Wil je nog meer lezen over andere studenten hun ervaringen ? Klik op deze link voor meer ervaringsberichten.


Jongerenreis Engels in Brighton: Accommodatie

Onze comfortabele accommodatie is gastvrij en ideaal om te ontspannen na een dag vol plezier. Of u nu wilt genieten van het comfort van een gezinswoning of gedeelde accommodatie met studenten van over de hele wereld, bij ons heeft u de mogelijkheid om na te denken, te ontspannen en uw Engels na uw lessen te blijven oefenen.

Residentie

 • Meerpersoonskamers
 • Volpension
 • Gedeelde badkamer
 • WiFi

Gastverblijf

 • Tweepersoonskamer
 • Volpension
 • Typische kamerinrichting van het land
 • Minimum leeftijd: 14 jaar

De residentie ligt direct aan het Falmer aan de rand van Brighton, op slechts 10 minuten van het stadscentrum. Je verblijft in eenvoudige drie- of vierpersoonskamers met eigen badkamer, tv en telefoon. Je krijgt ook volpension in de residentie. Met dit type accommodatie kun je snel in contact komen met leeftijdsgenoten van over de hele wereld en nieuwe vrienden maken terwijl je het echte Britse studentenleven ervaart.

Je verblijft bij een gastgezin in een tweepersoonskamer. Als onderdeel van het volpension krijg je een lunchpakket. Onze gastgezinnen bevinden zich vaak niet direct in het stadscentrum. We bezoeken ze regelmatig om de kwaliteit van onze geselecteerde gezinnen te waarborgen. Je kunt de school en het stadscentrum altijd gemakkelijk met de bus bereiken. Je kunt de school ook met de bus bereiken. We kunnen geen begeleiding tijdens de reis garanderen, maar onze teamleden zullen je naar de bushalte begeleiden.

Accommodatie- mogelijkheden voor iedereen
Gastverblijf, college of residentie
Contact met de lokale bevolking
Gratis WiFi

Voor meer informatie over begeleiding, programma en huisregels, verwijzen we je naar de algemene informatie over jongerenreizen.


Jongerenreis Engels in Brighton: Activiteiten

Vrije tijd in Brighton

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★☆ Shopping

★★★★☆ Natuur & Recreatie

★★★★★ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★★☆☆ Transport

Onze taalschool in Brighton organiseert na en voor de taalcursus activiteiten. Deze activiteiten worden 's ochtends, overdag en ’s avonds georganiseerd, afhankelijk van wanneer je lessen plaatsvinden. Het programma wisselt wekelijks en is bij de prijs inbegrepen. Op de eerste lesdag is er meestal een rondleiding in de school en omgeving en ’s avonds een ‘welcome party’. De activiteiten variëren van bowlingavond, karaoke-avond, filmavond, een bezoek aan de hondenracebaan, surfen, barbecue of een 'traditional Fish and Chips evening'. Zo maak je ondertussen kennis met je medestudenten en oefen je het Engels.

Naast de activiteiten zijn per twee weken in ieder geval één dagexcursie en twee halve dagexcursies inclusief. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Royal Pavillon, Salisbury Catherdral of een dagexcursie naar een nabijgelegen stad als Bath, Oxford of Londen. Er worden soms tegen betaling ook nog extra activiteiten en excursies aangeboden op de vrije middagen en avonden. Het vrijetijdsprogramma draagt er aan bij dat je internationale vrienden maakt en het Engels oefent. Let op dat bij een 1-weekse reis de dagexcursie vervalt en er slechts één halve dagexcursie inbegrepen is.

Let op:

 • De activiteiten in onderstaand schema zijn voorbeelden van onze programma's en afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden.
 • Het inplannen van je vrije tijd wordt beoordeeld door je teamers en de avondklok geldt voor alle accommodaties voor studenten onder de 18 jaar. 

Voorbeeld activiteitenprogramma

Maandag

Ochtend:
Plaatsingstest & taallessen

Middag:
Oriëntatie tour

Avond:
Welkomstfeest & filmavond

Dinsdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
Laserzone*

Avond:
Shoosh Internationale Studenten Disco

Woensdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
Excursie naar Seven Sisters

Avond:
Musical*

Donderdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
Winkelen in de North Laines

Avond:
Bezoek aan Brighton Pier en het Royal Pavilion

Vrijdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
Beach Bums en ritje op de i360*

Avond:
Afscheidsfeest: pizza-avond met vrienden

Zaterdag

Excursie naar Londen of Madame Tussaud bij minimum verblijf van 2 weken.

Bij minimum verblijf van 2 weken, een dag excursie inclusief!

↪Vertrek bij 1-weekse jongerenreis

Zondag

Aankomst

Nog meer plezier met het Intensief Fun Pack!

Met het ultieme Fun Pack intensief activiteitenprogramma heb je de mogelijkheid om aan twee keer zo veel excursies en activiteiten deel te nemen, zoals een bezoek aan de i360 observatietoren of een speedboottocht. Dit pakket wordt aangeboden tegen een meerprijs van slechts 92 pond!. Dit is omgerekend zo'n 100 euro.

Nog meer plezier: Fun Pack intensief activiteitenprogramma

Met het ultieme Instensive Leisure Fun Pakket heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan twee keer zoveel excursies en activiteiten. Dit pakket wordt aangeboden tegen een meerprijs van slechts £92.


Jongerenreis Engels in Brighton: Prijzen en data

Inbegrepen diensten

PLUS Taalreizen biedt je een compleet verzorgd pakket. Alles wat je nodig hebt voor een succesvolle taalreis is bij de prijs inbegrepen. Of aankomst, een geweldig vrijetijdsprogramma, evenals excursies, begeleiding, accommodatie, taalcursus, lesmateriaal en natuurlijk een ervaring van onschatbare waarde.

Onze inbegrepen diensten

Reizen

Wij zoeken voor jou de goedkoopste vluchten met de beste vluchtverbinding.

Optioneel kun je een begeleide vlucht bijboeken: Een medewerker van PLUS Taalreizen zal je op de luchthaven ontmoeten. Je herkent hem of haar aan een teken of T-shirt. Het ontmoetingspunt is meestal direct bij de incheckbalie, maar het exacte ontmoetingspunt zal twee weken voor vertrek aan jou worden bekendgemaakt.

Hieronder vind je de prijzen en data voor de jongerenreizen in 2023 naar Brighton. De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op reizen met onderstaande startdata. Deze zijn inclusief vlucht, o.b.v. beschikbaarheid en onderhevig aan wijzigingen van tarieven en taxen van de luchtvaartmaatschappij.

Boek hier jouw jongerenreis:

Groepsvertrek vanuit Amsterdam

Op de volgende data worden er begeleide groepsvertrekken van Schiphol naar Engeland georganiseerd:

-

Let op: op de terugvlucht vliegt er geen begeleiding mee. Uiteraard worden de studenten wel onder begeleiding naar het vliegveld in Londen gebracht. Deze service vindt plaats bij een minimum van 5 deelnemers, met een toeslag van € 60 p.p.

Neem voor meer informatie en de voorwaarden contact met ons op.

Unaccompanied Minor-service (UM-service)

Wordt er geen groepsvertrek georganiseerd en vind het kind of de ouders de reis een beetje spannend? (Bijvoorbeeld door de drukte op Schiphol). Dan kan er een UM-service worden geboekt bij KLM. Het kind krijgt dan begeleiding van het grond- en cabine personeel.

LET OP: Laat dit ons minimaal 48 uur voor de vlucht weten!! Anders kan deze dienst niet worden gegarandeerd. Vul dit formulier in en stuur naar info@plustaalreizen.nl. Betalingen worden gedaan bij de KLM desk op Schiphol.

Belangrijk: Onze transfer service voor Engeland wordt niet aangeboden vanaf het treinstation. Deze service wordt alleen aangeboden vanaf de luchthaven.

Exclusief

Toeslag per week

 • Fun Pack' intensief activiteitenprogramma € 75
 • Unaccompanied Minor service luchtvaartmaatschappij + taalschool (verplicht t/m 14 jaar)*

Minimaal aantal deelnemers

Voor deze reis geldt een minimum aantal van 4 deelnemers. Uit ervaring blijkt dat de reizen in het hoogseizoen vrijwel altijd doorgaan.

Visum

Voor verblijf in Engeland is een visum niet vereist. Zorg er wel voor dat je een geldig paspoort meeneemt. Een identiteitskaart (ID-kaart) is niet meer geldig.

* Belangrijke informatie omtrent vluchten bij KLM

Met de Unaccompanied Minor-service weet je zeker dat jouw kind veilig alleen op reis kan. Deze service is verplicht voor kinderen tot en met 14 jaar die alleen reizen. Voor vertrek en bij aankomst begeleidt het KLM-personeel, of personeel ingehuurd door KLM, jouw kind tijdens het in- en uitstappen, ook in het geval van eventuele vertraging. En tijdens de vlucht houdt het cabinepersoneel een extra oogje in het zeil.

Wanneer u uw kind naar de luchthaven brengt voor vertrek, moet u een geldig identiteitsbewijs meenemen voor zowel u als uw kind. Daarnaast dient u 4 ingevulde, ondertekende en uitgeprinte exemplaren mee te nemen van het formulier met de gegevens van de personen die uw kind komt brengen en ophalen. Meer informatie kunt u vinden op de volgende link: Meer informatie over de Unaccompanied Minor-service.

Voor gedetailleerde informatie over de Unaccompanied Minor-service kunt u contact met ons opnemen.