Jongerenreis Duits in Duitsland: München

München is de derde stad van Duitsland en de hoofdstad van de deelstaat Beieren. De stad is voornamelijk bekend door het Oktoberfest en door de beroemde voetbalclub. Maar er is in München nog veel meer te beleven! De stad heeft een mooie mix van moderne cultuur en eeuwenoude tradities. Dit maakt München tot een ideale bestemming voor een Duitse jongerenreis.

Moderne stad met oude tradities

De studenten kunnen gemakkelijk de Beierse wortels van München zien door zijn liefde voor pretzels, lederhosen en dirndls

Bezienswaardig- heden

Englischer Garten, Slot Nymphenburg, Marienplatz, Residentie van München en het BMW Museum

Op loopafstand van het centrum

Onze school in München ligt in de levendige wijk Schwabing-West, op loopafstand van het centrum en de Englischer Garten

Oktoberfest

In de zomer zijn er bijna wekelijks straatfeesten, het traditionele 'Oktoberfest' trekt 6,5 miljoen bezoekers van over de hele wereld

Bezienswaardigheden München
In München is van alles te beleven! Of je nu houdt van sport, winkelen, cultuur of natuur, je vindt het hier allemaal. In het oude centrum van München ligt Marienplatz, één van de mooiste pleinen van Duitsland en tevens het middelpunt van München. Je vindt hier het Neues Rathaus, het gemeentehuis, met het grootste klokkenspel van Europa. Winkelen doe je in de vele chique winkelstraten van München. In de opkomende wijken Glockenbachviertel, Gärtnerplatz en Müllerstraße kun je als alternatief een stuk voordeliger shoppen. Ook voor het uitgaan ben je hier aan het juiste adres. Ook een bezoek aan het Deutsches Museum is erg interessant. Dit technisch-natuurwetenschappelijk museum is gevestigd op het Museuminsel aan de rivier de Isar. Het museum werd gesticht in 1903 en is de grootste in zijn soort. Ben je geïntresseerd in auto’s? Dan is het BMW museum misschien wel iets voor jou. Kortom, tijdens jouw jongerenreis naar München zul jij je geen moment vervelen!  

Jongerenreis Duits in München: Taalschool

Gelegen in een levendige wijk
Docenten zijn gekwalificeerde 'native speakers'
Internationale klasgenoten
Goede verbinding met het openbaar vervoer
Onze taalschool ligt in de levendige wijk Schwabing en is gevestigd in een mooi klassiek gebouw. In de directe omgeving van de taalschool vind je hippe cafés en restaurants. Op loopafstand van de taalschool vind je leuke cafés en restaurants. Ook het oude centrum van de stad ligt op 20 minuten loopafstand. Daarnaast is de taalschool ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het schoolgebouw bestaat uit 4 verdiepingen en er zijn 4 klaslokalen. Er is gratis WiFi beschikbaar en er is een gemeenschappelijke ruimte waar je medestudenten kunt ontmoeten. De taalschool heeft de beschikking over drie extra klaslokalen op loopafstand van het schoolgebouw. Op de taalschool vind je een ontspannen en internationale sfeer! De leraren zijn professioneel en hebben een passie voor de Duitse taal.
Faciliteiten
 • 7 moderne klaslokalen met gratis WiFi, met een gemeenschappelijke ruimte voor studenten.
 • TELC Instituut aangewezen voor examens van A1-C2.
 • Gunstige locatie op slechts 15 minuten van de Englischer Garten, het grootste binnenstedelijke park ter wereld.
 • Nabijgelegen voorzieningen zijn supermarkten, cafés en universiteiten, met het dichtstbijzijnde metrostation op slechts 8 minuten afstand.
 • Gemakkelijke toegang tot de bruisende culturele scene van München, inclusief straatfeesten, Oktoberfest en sportevenementen van wereldklasse, zoals voetbalwedstrijden in de Allianz Arena.

Begeleiding

Speciaal voor jou zijn er opgeleide, enthousiaste begeleiders die fulltime tot je beschikking staan. Je kunt bij ze terecht met al je vragen en ze zorgen er voor dat je je geen moment verveelt! Mocht je een probleem hebben dan kun je altijd een beroep doen op je begeleider of docent(e). Natuurlijk mag je ook gewoon PLUS Taalreizen bellen of mailen.


Jongerenreis Duits in München: Taalcursus

Programma voor 14-20 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Niveau: A1-C2
Certificaat van deelname na cursus

Op onze taalschool in München bieden wij de standaard cursus aan. De taallessen zijn leuk en interactief. De docenten zijn 'native speakers' en bevoegd om les te geven aan buitenlandse studenten.

De taalcursus wordt geheel in het Duits gegeven, zodat je direct in het Duits moet communiceren. Grammatica en vocabulaire worden in de lessen verwerkt. Wees echter niet bang voor saaie grammaticalessen: het gaat erom dat je in korte tijd zo goed mogelijk Duits leert spreken en verstaan. De lessen zijn leuk en levendig en spelenderwijs gaat je Duits met sprongen vooruit.

Voorafgaand aan de jongerenreis, ontvang je per e-mail een online niveautest. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld op het juist niveau en in de juiste klas. Aan het einde van je taalcursus ontvang je een certificaat met het behaalde niveau erop.

Standaard taalcursus Duits
De standaard groepscursus Duits bestaat uit 4 lesuren van 45 minuten. Deze cursus biedt jongeren de perfecte balans tussen de taalcursus en vrije tijd. Na afloop van de lessen vinden de activiteiten en excursies plaats. Een groep omvangt tussen 12-15 deelnemers.


Jongerenreis Duits in München: Accommodatie

Accommodatie- mogelijkheden voor iedereen
Gastverblijf
Contact met de lokale bevolking
Gratis WiFi

Accommodatie

Homestay

Studenten kunnen de Duitse cultuur ervaren en hun Engels oefenen door een huis te delen met een gastgezin. Studenten krijgen een één- of tweepersoonskamer met een bed, bureau en kast. De meeste of alle maaltijden worden door het gastgezin verzorgd. Alle gezinnen zijn bezocht door medewerkers van onze school en wonen in veilige, comfortabele buurten dicht bij de school. Studenten krijgen een continentaal ontbijt en diner in de accommodatie en een lunchpakket op school.

Faciliteiten:

 • Single room/double room
 • Bureau
 • Kast
 • Gedeelde keuken en badkamer
 • WiFi
 • Keuze uit ontbijt, halfboard, of fullboard

Afstand tot school:

 • 10 tot 45 min. tot Sprachcaffe school
Hostel (alleen voor groepen)

A&O Hostel München

 • Centraal gelegen
 • Goede prijs
 • Modern

DJH Jugendherberge

 • Toplocatie in het groene zuiden van München, met gemakkelijke toegang tot het stadscentrum en de belangrijkste attracties
 • Dicht bij de onlangs geopende Isarphilharmonie en een verscheidenheid aan stadsrondleidingen voor verschillende interesses, waaronder programma's voor kinderen
 • Moderne hostelfaciliteiten, waaronder de Munich Lounge voor entertainment en gezelligheid, omgeven door uitgestrekte Isar-weiden, met veelzijdige evenementen- en seminarruimten.

Voor meer informatie over begeleiding, programma en huisregels, verwijzen we je naar de algemene informatie over jongerenreizen.


Jongerenreis in München: Activiteiten

Vrije tijd in München

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★★ Shopping

★★★☆☆ Natuur & Recreatie

★★★★★ Sport

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Transport

De school organiseert een wekelijks activiteitenprogramma. De activiteiten vinden 's middags of 's avonds plaats. Denk hierbij aan een filmavond, welkomstfeest, bowlen, voetbaltoernooi of stadstour. Het programma wisselt wekelijks en is bij de prijs inbegrepen. Door deel te nemen aan de activiteiten maak je kennis met medestudenten en verbeter je jouw Duits! Bij een 2-weekse cursus zijn één hele dag en twee halve dagexcursies inbegrepen. Er worden tegen betaling ook nog extra activiteiten en excursies aangeboden op de vrije middagen en avonden. 
Let op dat bij een 1-weekse reis de dagexcursie in het weekend vervalt en er slechts één halve dagexcursie inbegrepen is.

Voorbeeld activiteitenprogramma

Maandag

Ochtend:
Plaatsingstest & lessen

Middag:

 1. Stadsoriëntatietour + Koninklijke Residenz Kasteel München
 2. Deutsches Museum, eerste techniek- en wetenschapsmuseum van Duitsland

Avond:
Welkomstfeest

Dinsdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
BMW World: neem een kijkje in de nieuwste tentoongestelde auto's

Avond:
Olympia Bowling*

Woensdag

Ochtend:
Lessen

Middag:

 1. Vrije middag: Zet jezelf op!Bijv. Englischer Garten excursie
 2. Wandeling in de buurt van de Isar en Pizzeria, Neem geld mee voor een heerlijke Pizza

Avond:
Vrije avond

Donderdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
Isar-bowling

Avond:
Vrije avond

Vrijdag

Ochtend:
Lessen

Middag:

 1. Königsplatz, Glyptotheken (klassieke kunst)
 2. Lenbachhaus (galerie, beroemde expressionistische kunstenaars)

Avond:
Geniet van een picknick met traditionele Duitse gerechten.

Zaterdag

Bij een verblijf van 2 weken of meer is een dagtocht naar de prachtige stad Regensburg en kasteel Neuschwanstein inbegrepen; neem een picknick mee!

↪Vertrek bij 1-weekse jongerenreis

Zondag

Aankomst

Nog meer plezier met het Intensief Fun Pack!

Met het Fun Pack intensief activiteitenprogramma heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan tweemaal zoveel excursies en activiteiten. Dit pakket kun je bijboeken tegen een meerprijs van € 100. Zo kun je ook deelnemen aan extra excursies waar je normaal gesproken ter plaatse extra voor dient te betalen.

Maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in München, Duitse stijl! Alle verdere informatie over Duitsland is te vinden in onze uitgebreide reisgids.


Jongerenreis Duits in München: Prijzen en data

Inbegrepen diensten

PLUS Taalreizen biedt je een compleet verzorgd pakket. Alles wat je nodig hebt voor een succesvolle taalreis is bij de prijs inbegrepen. Of aankomst, een geweldig vrijetijdsprogramma, evenals excursies, begeleiding, accommodatie, taalcursus, lesmateriaal en natuurlijk een ervaring van onschatbare waarde.

Onze inbegrepen diensten

Reizen

Wij zoeken voor jou de goedkoopste vluchten met de beste vluchtverbinding.

Optioneel kun je een begeleide vlucht bijboeken: Een medewerker van PLUS Taalreizen zal je op de luchthaven ontmoeten. Je herkent hem of haar aan een teken of T-shirt. Het ontmoetingspunt is meestal direct bij de incheckbalie, maar het exacte ontmoetingspunt zal twee weken voor vertrek aan jou worden bekendgemaakt.

Hieronder vind je de prijzen en data voor de jongerenreizen in 2024 naar München. De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op reizen met onderstaande startdata. Deze zijn inclusief vliegreis o.b.v. beschikbaarheid.

Boek hier jouw jongerenreis:

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele extra te ondernemen excursies en activiteiten
 • Openbaar vervoer ter plaatse (met uitzondering van excursies)
 • Zakgeld

Toeslag per week

 • Fun Pack' intensief activiteitenprogramma € 90

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming. Ook wordt in het voorseizoen al een seizoenstoeslag berekend!

Minimaal aantal deelnemers

Voor deze reis geldt een minimum aantal van 4 deelnemers. Uit ervaring blijkt dat de reizen in het hoogseizoen vrijwel altijd doorgaan.

Visum

Voor Duitsland is een visum niet vereist. Zorg er wel voor dat je een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meeneemt.