6 bucketlistwaardige feesten over de hele wereld

Welke festivals heb je al bezocht? En welke staan op je to-do lijstje? Deze 7 mogen zeker niet ontbreken. Van India tot Brazilië tot Ierland en misschien zelfs in je eigen achtertuin, deze moet je meemaken!

Holi - India, Mathura en Vrindavan

Midden maart op een dag met volle maan vieren de Indiërs Holi, het Feest van de Kleuren. Met dit festival vieren de inwoners van India het begin van een goede oogst en vruchtbaarheid van het land. Het festival wordt gehouden in Mathura en Vrindavan, steden die worden geassocieerd met Heer Krishna.

Het festival begint met een vreugdevuur op de vooravond van Holi. De volgende dag verzamelt iedereen zich op straat om elkaar met felle kleuren in te smeren, te dansen en snoep uit te wisselen.

Balloon Fiesta - USA, Albuquerque

Gedurende negen dagen in oktober stijgen 550 heteluchtballonnen de lucht in tijdens het Albuquerque International Balloon Fiesta. Meer dan 850.000 mensen komen kijken naar de speciaal gevormde ballonnen tijdens wedstrijden, glow ups (het aansteken van de ballonnen terwijl ze op de grond staan) en spectaculair vuurwerk. Natuurlijk zijn er ook enkele openluchtconcerten om naar je favoriete muziek te luisteren, terwijl je naar het opstijgen van alle ballonnen kijkt!

Duitsland taalreis

Ontdek onze taalreizen naar Duitsland!

Duits leren

En verzeker jezelf van een mooie ervaring!

St. Patricks Day – Ireland, Dublin

Tijdens St. Patrick's day herdenken de Ieren de naamgever van de dag, St. Patrick, de beschermheilige van Ierland.
Iers-Amerikanen hebben van deze dag een internationaal feest gemaakt. Boston was de eerste stad met een St. Patrick's Day parade. Sinds 1962 kleurt Chicago zijn rivier groen.
St. Patrick's Day is een combinatie geworden tussen Koningsdag en Carnaval. Maar in plaats van oranje is iedereen gekleed in groen, de nationale kleur van de Ieren.

Carnaval - Brazilië, Rio de Janeiro

Natuurlijk wordt het carnaval in de hele wereld gevierd. Maar de place to be is in Rio de Janeiro. Met meer dan 300 feesten en parades in de hele stad is het gemakkelijk te zien waarom het de hoofdstad van het carnaval is. De Sambabands van Ipanema zijn de beroemdste en indrukwekkendste. De feesten in de binnenstad, zoals Cordão do Bola Preta, zijn de grootste. Wist je dat je zelf aan de optocht kunt deelnemen? Neem gewoon contact op met een van de Salsascholen en bestel je eigen kostuum. Of bestel kaartjes en bekijk de parade vanaf de zijkant. Hoe dan ook, het is een van de meest indrukwekkende ervaringen in je leven!

Het lichtfestival - Thailand

Loi Krathong of ลอยกระทง of Het Lichtfestival wordt gevierd in Thailand en de omringende landen. Het festival begint op de 12e volle maanmaand van de Thaise maankalender. Gedurende vijf dagen zijn er optochten, vuurwerk en lichtshows. Toeristen en plaatselijke bewoners zetten verlichte papieren praalwagens (Krathong) in de rivier en laten verlichte papieren lantaarns los in de nachtelijke hemel. Terwijl ze de praalwagens of lantaarns loslaten, fluisteren ze een gebed. Veel Thaise mensen gebruiken de Krathong om Ganga, de hindoegodin van het water, te bedanken. Het festival wordt steeds milieuvriendelijker, in 2016 was 93 procent van het materiaal biologisch afbreekbaar. de regering zet ook schoonmaakacties op na de vieringen. Dus als je in bent voor een sprookjesachtige ervaring, boek dan een ticket naar Thailand!!!

Oktoberfest - Duitsland, München

Elk jaar eind september en begin oktober viert München het Oktoberfest. Miljoenen mensen kleden zich in traditionele outfits, Lederhosen en Dirndls. Bereid u voor op een buik vol van het wereldberoemde Duitse bier en Wurst!

Drinken en eten is niet het enige wat het Oktoberfest de onverschrokken bezoeker biedt: attracties, live muziek, parades en zelfs een kans om met een kruisboog te schieten!!! Mis het 186e Oktoberfest niet.

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!