Leer Duits met PLUS Taalreizen

Duits is een taal die steeds belangrijker wordt in de politiek, het bedrijfsleven en het onderzoek. Duits leren is een waardevolle investering in uw toekomst en opent vele deuren voor u in zowel de werkende wereld als in uw privéleven. Naast Duitsland wordt de taal ook gesproken in landen als Oostenrijk en Zwitserland. Wereldwijd spreken ongeveer 130 miljoen mensen de Duitse taal. Naast de nationale taal biedt Duitsland betoverende natuurlandschappen, een mild klimaat en een uniek cultureel erfgoed. De thuisbasis van Bratwurst en Oktoberfest is ook een populaire reisbestemming in Europa en ideaal om Duits te leren.

Ongeveer 130 miljoen sprekers

Taal van dichters en denkers

Moderne Duitse taalscholen

Belangrijk voor je carrière

Antwoorden over belangrijke vragen en antwoorden bij het leren van Duits

Vragen en antwoorden om Italiaans te leren

Vooral voor de zakenwereld is het altijd goed om kennis van het Duits te hebben. Veel internationale bedrijven hebben banen in Duitsland of Duitse bedrijven hebben hun hoofdkantoor in het buitenland. De arbeidsmarkt in Duitsland is erg populair vanwege de goede arbeidsvoorwaarden. Kennis van het Duits is onder andere een voordeel in de wetenschappelijke of automobielindustrie. Duitsland is ook een populaire plaats om te studeren, aangezien Duitse universiteiten in het buitenland hoog aangeschreven staan.

Duits is de taal van veel kunstenaars, zoals Goethe of Schiller. Als je het spreekt, kun je wereldberoemde werken in de oorspronkelijke taal lezen. Bovendien wordt Duits niet alleen in Duitsland gesproken, want ook in Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg of in delen van België kun je in het Duits converseren.

Hier moet u zich eerst afvragen wat uw doelen zijn. Moet u Duits leren voor een bepaalde datum? Is het voldoende om een basiskennis te hebben of wilt u op een wetenschappelijk niveau kunnen communiceren? Een taal leren kost altijd tijd en is niet van de ene dag op de andere perfect onder de knie te krijgen. Het is waarschijnlijk dat u na 6 maanden in staat zult zijn om in het Duits te converseren met een moedertaalspreker. Aangezien het leren van een taal een continu proces is, kan het enkele jaren duren voordat u perfect Duits spreekt.

U weet waarschijnlijk wel dat Duits een moeilijke taal is om te leren. Je kunt er niet omheen dat je veel moeite zult moeten doen om de taal te leren spreken. Om het leren van Duits voor u gemakkelijker te maken, zullen we u een paar tips geven: Kijk allereerst in een grammaticaboek in uw moedertaal om de belangrijkste regels en basiswoordenschat te leren. Dit zal u een goed gevoel voor de taal geven. Verdeel uw leren - u moet niet één keer per week 4 uur lang woordenschat proppen, maar liever elke dag 20-30 minuten nemen om iets nieuws in het Duits te leren.

Wees creatief, het hoeft niet altijd het lezen van een boek te zijn. U kunt bijvoorbeeld eenvoudige Duitse films kijken of naar Duitse muziek luisteren. Zelfs het lezen van eenvoudige kinderboeken kan je verder brengen. Het is belangrijk dat u zich zo veel mogelijk omringt met de taal om effectief Duits te leren. Een verblijf in een Duitstalig land is zeer aan te bevelen, omdat u dan overal met Duits wordt geconfronteerd en met de plaatselijke bevolking kunt praten. Met een taalreis naar Duitsland combineert u theorie met praktijk voor optimaal leersucces.

Er zijn verschillende certificaten voor de Duitse taal die officieel erkend zijn. Het hangt er altijd vanaf waar je het certificaat voor nodig hebt. Zo is het TELC-certificaat erkend voor verblijfsvergunningen en staatsburgerschap, terwijl het TestDaF-certificaat vaak vereist is om aan een Duitse universiteit te kunnen studeren. Hier vindt u alle belangrijke informatie over de verschillende Duitse certificaten en onze voorbereidingscursussen »

Leuke weetjes over de Duitse taal

  • Er zijn ongeveer 130 miljoen moedertaalsprekers
  • De Duitse taal heeft ongeveer 23.000.000 woorden
  • Er zijn 3 verschillende lidwoorden: "der, die, das". Er zijn geen regels voor het gebruik van de lidwoorden. Ze moeten geleerd worden als aanvulling op de zelfstandige naamwoorden.
  • 46% van de Duitse lidwoorden zijn vrouwelijk, dus "die". Maar het betekent bijvoorbeeld "het meisje".
  • Het Duits kent veel spreekwoorden die niet logisch zijn als ze vertaald worden: Ich glaub', mein Schwein pfeift! (Men is negatief verrast door iets); Dat past als een handschoen! (Iets past perfect bij elkaar)
  • Maar ook woorden die geen vertaling hebben: Fernweh (verlangen naar de verte/naar vakantie); Erklärungsnot (iets niet kunnen uitleggen).

Leer Duits met onze hulp!

Taalreis Duits

Combineer het leren van Duits met een taalreis naar Frankfurt of München.

Meer informatie

Online cursus

Bij ons kunt u Duits leren samen met professionele leraren vanuit het comfort van uw eigen huis!

Meer informatie

Duitse certificaten

Met onze voorbereidingscursussen voor het TELC of TestDaf maken we u klaar voor de taaltest!

Meer informatie

Heb je nog vragen of individueel advies nodig?

Wij staan altijd vriendelijk en deskundig tot jou beschikking!

Neem contact met ons op