Jongerenreizen (10-17jaar)

Speciaal voor jongeren onder de 18 jaar bieden wij jongerenreizen naar een aantal geweldige bestemmingen. Tijdens een jongerenreis verbeter je je taalkennis en vier je vakantie met internationale jongeren. De jongerenreizen zijn volledig georganiseerd. Ze worden gescheiden van de volwassenen taalreizen en zijn onder begeleiding. Een jongerenreis met PLUS Taalreizen is een onvergetelijke ervaring!

Taalcursus

De taalcursus vindt in kleine internationale groepjes met leeftijdgenoten plaats. Je kunt meestal kiezen voor 4 of 6 lesuren per dag. De docenten zijn gediplomeerd en speciaal getraind in het lesgeven aan jonge cursisten. Zij geven op een speelse en effectieve manier les, zodat je taalkennis snel verbetert.

De lessen
Afhankelijk van de bestemming kun je kiezen uit 4 of 6 lesuren per dag. De lengte van een lesuur verschilt per school, maar is meestal 45 minuten. De lessen worden gegeven door enthousiaste leraren. Ze hebben allemaal het 'advanced' niveau van de taal en gediplomeerd en speciaal getraind om jonge mensen de taal te leren. Je hoeft dan ook geen saaie grammaticalessen te verwachten, maar speciaal op jouw leeftijd afgestemde, levendige lessen. Je leert de taal beter verstaan en krijgt het zelfvertrouwen om de taal ook echt (vlotter) te spreken.

Accommodatie

Tijdens de jongerenreis overnach je bij een gastverblijf of in een residentie/ college. Bij een gastverblijf deel je de kamer meestal met een andere internationale leeftijdsgenoot en leer je de cultuur en gebruiken van de lokale bevolking kennen. In een residentie/ college verblijf je met andere internationale leeftijdsgenootjes en de begeleiding.

Wonen bij een gastverblijf
Het is een hele leuke ervaring om bij een gastverblijf te wonen en een unieke manier om vertrouwd te raken met de taal en cultuur van het land. Zo spreek je vanaf het ontbijt tot het slapengaan de taal. Het verblijf is op basis van volpension. Je leert dan de typische gerechten van het land en de streek kennen. De meeste gastverblijven hebben meer dan één internationale deelnemer in huis, dus vaak kun je samen naar school gaan. Ieder verblijf is uitvoerig gescreend voordat het in aanmerking komt om met de taalschool te werken. Een gastverblijf kan bestaan uit een gezin met kinderen, maar ook uit een alleenstaande dame of ouders. Heb je speciale wensen (bijv. geen huisdieren/ vegetarische maaltijden), geef dit door bij je boeking. De school zal haar best doen hier bij de indeling rekening mee te houden, maar kan het niet garanderen.

Wonen in een residentie
Op veel bestemmingen is er naast verblijf bij een gastgezin ook de mogelijkheid om in een residentie te wonen. Je verblijft samen met andere internationale deelnemers aan de jongerenreis. Het is op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Afhankelijk van de bestemming deel je een twee-, vier- of zespersoonskamer. Jongens en meiden worden apart ingedeeld. Over het algemeen is de residentie dicht bij de school en dat spaart reistijd. Er zijn dag en nacht begeleiders van de school in de residentie aanwezig zodat er altijd iemand is, mocht je vragen of problemen hebben.

Activiteiten

Naast de lessen blijft er meer dan genoeg tijd over voor gezellige activiteiten en interessante excursies. De school organiseert bijv. een welkomstfeest, volleybaltoernooi of een excursie naar een andere stad. Tijdens een jongerenreis leer je de taal spreken, maak je internationale vrienden en vier je vakantie!

Vrije tijd
Buiten de lessen worden er veel leuke activiteiten georganiseerd. Zo beginnen de activiteiten meestal al op de eerste dag met een rondleiding in de omgeving en een 'welkomst feest' zodat je je al snel thuis voelt. Samen met je medestudenten en begeleiders bezoek je interessante plaatsen in de omgeving, ga je picknicken of bbq-en op het strand, doe je mee aan sporttoernooien en workshops, worden er feestjes georganiseerd, ga je een schoolkrant maken, etc. Samen met je nieuwe vriend(inn)en zul je geen tijd hebben je te vervelen!

Begeleiding en huisregels

Begeleiding
De jongeren worden ter plaatse begeleid. Op de meeste scholen zijn de begeleiders tussen de 20 en 30 jaar. Zij hebben voorafgaand aan het seizoen een training gevolgd. Elke begeleider is verantwoordelijk voor +/- 10 deelnemers. Je begeleider is je vaste aanspreekpunt ter plaatse en hij/ zij staat dag en nacht voor je klaar. Daarnaast staat ook het schoolteam altijd voor de jongeren klaar. Mocht er een noodgeval zijn, kan de deelnemer ter plaatse contact opnemen met zijn/haar begeleider of met PLUS Taalreizen (noodnummer 24 uur per dag).

Regels
Om alles ter plaatse in goede banen te leiden, hebben de scholen een aantal regels opgesteld. Hieraan dienen studenten zich te houden. De belangrijkste zijn:
- Er wordt verwacht dat je deelneemt aan alle lessen, activiteiten en excursies.
- Drank en drugs zijn niet toegestaan.
- Het is niet mogelijk om zelf op stap te gaan 's avonds. Dit is alleen mogelijk met je begeleider tot een vastgesteld tijdstip, bijv. 23.00 uur. Er worden wel vaak borrels/ feestjes op de school georganiseerd die langer doorgaan dan 23.00 uur

Reis en transfer

De retourvlucht en transfers van/naar de luchthaven zijn bij de jongerenreis inbegrepen. De vluchten zijn op basis van beschikbaarheid en onderhevig aan wijzigingen van tarieven en taxen van de luchtvaartmaatschappij.

Voor de jongererenreizen in de zomervakantie naar Malta en Engeland bieden wij op 21 juli en 4 augustus begeleide groepsvertrekken aan. Dit houdt in dat de Nederlandse jongeren in groepsverband met een begeleider heen naar de bestemming vliegen. Zo start je dit avontuur niet alleen. Kijk voor meer informatie bij de prijzen en data pagina per bestemming.

De reis
Het avontuur begint al bij de reis! De retourvlucht en transfers zijn bij de prijs inbegrepen. De vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en onderhevig aan prijsfluctuaties in tarieven of taxen. Het is ook mogelijk om zelf vervoer te regelen, dan wordt de vluchtprijs van het totale bedrag afgehaald. De korting staat onderaan de pagina 'Prijzen en data' vermeld. Informeer in dat geval wel eerst bij ons op welke tijden en luchthaven je kunt aankomen en vertrekken. Soms vindt er een groepstransfer plaats vanaf de luchthaven en kan het zijn dat je even moet wachten. In de tussentijd kun je vast kennismaken met andere internationale jongeren.

Begeleide groepsvertrekken
Voor de jongerenreizen in de zomervakantie naar Malta en Engeland bieden wij twee groepsvertrekken aan. Dit houdt in dat de Nederlandse jongeren in groepsverband met een begeleider naar de bestemming vliegen. Deze service bieden wij aan tegen een meerprijs van € 50 p.p. en bij een minimum van 5 deelnemers. Voor de terugreis, andere bestemmingen en buiten de zomer wordt er individueel gevlogen. Wij boeken dan zo veel mogelijk klanten op dezelfde vlucht en brengen hen voor vertrek met elkaar in contact.

Aankomst- en vertrekdag
In principe is de aankomst op zondag en het vertrek op zaterdag. Uitzonderingen staan op de 'Accommodatie' pagina van de bestemming genoemd. Een extra nacht kan op aanvraag worden bijgeboekt, tegen betaling.

Heb je nog vragen of individueel advies nodig?

Wij staan altijd vriendelijk en deskundig tot jou beschikking!

Neem contact met ons op