2 weken vanaf €2.910

Inclusief: vlucht en transfer, standaard taalcursus, accommodatie o.b.v. volpension, activiteiten, excursies, begeleiding van een teamer.

Alle aanbiedingen

Jongerenreis Engels in Canada: Montreal

Montreal is de grootste stad van de provincie Québec en na Toronto de grootste stad van Canada. De stad is gelegen op een sikkelvormig eiland in de Saint Lawrencerivier, niet ver van de grens met de VS. Montreal is een belangrijk internationaal centrum voor handel, industrie, financiën en cultuur. Het is na de hoofdstad van Frankrijk, Parijs, de grootste Franstalige stad ter wereld als het om moedertaalsprekers gaat. Maak internationale vrienden en verbeter je Engels in Montreal tijdens een jongerenreis!

Tweetalig

Montréal is multicultureel, multi-etnisch stad waar de talen Engels en Frans gesproken worden

Bezienswaardig- heden

De adembenemende Notre-Dame-basiliek, 20e-eeuwse iconen zoals Habitat 67 en de Stade Olympique

Bruisende stad

Montréal heeft genoeg activiteiten voor iedereen of het nu gaat om culturele, culinaire, muzikale of artistieke evenementen

Taalschool in het centrum

Dicht bij restaurants, winkels, openbaar vervoer en musea

Bezienswaardigheden Montreal

Ville Interieure, de ondergrondse stad van Montreal, is een enorm complex van ondergrondse hallen en tunnels onder het centrum. In de ondergrondse stad bevinden zich zo'n 1600 winkels, banken, faculteiten, hotels, restaurants, bioscopen, musea en kantoren. Bovendien bevat het complex zeven metrostations, twee treinstations, een busterminal en een hockey arena. De reden van de aanleg van dit ondergrondse centrum zijn de strenge winters in Quebec, waarbij de temperaturen overdag soms niet boven de -15 C uitkomen.

Montreal staat bekend om het contrast in haar stadsbeeld tussen oude en nieuwe architectuur. Twee van de meest prominente wolkenkrabbers van de stad staan bijvoorbeeld pal naast de twee kathedralen van de stad. Vieux Montreal, het oude stadscentrum van Montreal, is een gebied met vele attracties, waaronder de oude haven maar ook een aantal historische gebouwen. Je vindt hier oude smalle straatjes, kerken, paardenkoetsen, straatartiesten, terrasjes, mooie boetiekjes en vele restaurants.

Festivals en parades
Niet alleen de mix van oud en nieuw maakt deze stad bijzonder, ook het grote aanbod aan culturele activiteiten. Montreal wordt ook wel gezien als Canada’s culturele hoofdstad. Tijdens de zomermaanden biedt de stad ruimte aan verschillende festivals en parades op het gebied van jazz, beeldende kunst, theater, muziek en dans.

Jouw middelbare schoolverblijf in Canada

Zijn een paar weken niet genoeg voor je? Wat dacht je dan van een high school verblijf in Montréal? Je kunt hier je Engels of Frans perfectioneren en kennismaken met de Noord-Amerikaanse levensstijl. Een hoogtepunt is de Toronto Experience, waarin je in vier dagen de kosmopolitische stad kunt ontdekken. Meer informatie vind je hier

Waarom zijn taalcursussen voor jongeren in Montréal de moeite waard?

Onze leerzame taalcursussen voor studenten in Montréal zijn een heel bijzondere ervaring: leer Engels of Frans van gekwalificeerde leraren en ontdek tegelijkertijd één van de leukste steden ter wereld. Bewonder de internationale en kosmopolitische uitstraling van Montréal! Een taalreis naar Montréal is een investering in je toekomst en levert je tegelijkertijd veel unieke ervaringen en nieuwe vriendschappen op. Overtuig jezelf van de vele voordelen van een taalreis!

Boek nu


Jongerenreis Engels in Montreal: Taalschool

Onze taalschool is gevestigd in een modern gebouw in het centrum van Montreal. Het gebouw ligt tegenover de McGill universiteit, dicht bij openbaar vervoer, restaurants, cafés, winkels en musea.

Er zijn 8 klaslokalen, gratis WiFi, een studieruimte, een ruime woonkeuken en een koffiebar. Op onze taalschool in Montreal kun je zowel Engels als Frans leren. Ook kun je er voor kiezen een combinatie te maken.

Taalschool met centrale ligging
Engels of Frans leren
Internationale klasgenoten
Volledig activiteitenprogramma

Begeleiding

Speciaal voor jou zijn er opgeleide, enthousiaste (Engelssprekende) begeleiders die fulltime tot je beschikking staan. Dag en nacht staan ze voor je klaar. Je kunt bij ze terecht met al je vragen en ze zorgen er voor dat je je geen moment verveelt! Mocht je een probleem hebben dan kun je altijd een beroep doen op je begeleider of docent(e). Natuurlijk blijft PLUS Taalreizen ook altijd bereikbaar tijdens je reis.

Onze taalschool in Toronto is officieel geaccrediteerd door Languages Canada.


Jongerenreis Engels in Montreal: Taalcursus

Programma voor 14-21 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Niveau: A0-C1
Certificaat van deelname na cursus

In Montreal volg je de standaard taalcursus van 4 lesuren per dag of een intensieve taalcursus van 6 lesuren per dag. Over het algemeen starten de taallessen in de ochtend, echter kan het zijn dat in het hoogseizoen de lessen naar de middag worden verschoven. De docenten van de taalschool zijn erg vriendelijk en helpen je met al je vragen. Zij geven de taalcursus in het Engels, zodat je constant met de taal bezig bent. Op de  taalschool wordt een communicatieve aanpak gehanteerd. Op deze manier zal de drempel van het Engels spreken minder worden. In interactie met andere internationale studenten, verbeter jij je Engels tijdens deze jongerenreis in Montreal!  

Op de eerste maandagmorgen zal je een taaltest maken op de school om een goed beeld te krijgen van je huidige niveau van het Engels. Aan de hand van de resultaten, kom je in een klas met studenten die ongeveer hetzelfde niveau van het Engels hebben. Aan het einde van de jongerenreis, ontvang je een certificaat van de taalschool met je niveau erop vermeld. 

Standaard taalcursus Engels
Wil je een goede balans tussen het leren van Engels en een vakantiegevoel, kies dan voor de standaard taalcursus Engels van 4 lesuren per dag. Meestal vinden de lessen in de ochtend plaats, zodat je in de middag veel vrije tijd hebt en kunt deelnemen aan het activiteitenprogramma van de taalschool.

Intensieve taalcursus Engels
Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus van 6 lesuren per dag misschien iets voor jou. Hierdoor leer je in de korte tijd nog sneller Engels. Deze taalcursus is ’s morgens en een deel van de middag. De taallessen in de middag zijn gericht op het verbeteren van de spreekvaardigheid. De georganiseerde activiteiten beginnen als de studenten van deze cursus klaar zijn met de taalcursus.

Combi taalcursus Engels en Frans
Wil je zowel je Engels als Frans verbeteren? Kies dan voor een combinatiecursus van 20 lesuren Engels en 10 lesuren Frans per week. 

 


Jongerenreis Engels in Montreal: Accommodatie

Accommodatie- mogelijkheden voor iedereen
Gastverblijf of residentie
Contact met de lokale bevolking
Gratis WiFi

Tijdens de jongerenreis in Montreal overnacht je bij een gastverblijf of in de residentie. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Zondag voordat de taalcursus start, kom je aan in je accommodatie. Het vertrek is op de zaterdag nadat de taalcursus is afgelopen.

Gastverblijf
Kies voor een gastverblijf zodat je kennis kunt maken met de Canadese cultuur en je Engels kunt blijven oefenen. Je overnacht bij een van de zorgvuldig geselecteerde gastverblijven. De taalschool ligt op ongeveer 20 tot 50 minuten reisafstand met het openbaar vervoer. Je kunt een éénpersoonskamer of tweepersoonskamer boeken. Wanneer je kunt er voor kiest om je kamer te delen, dan wordt je ingedeeld bij een medestudent van hetzelfde geslacht. Het ontbijt en diner vinden plaats bij het gastverblijf, voor de lunch krijg je een lunchpakketje mee.

Residentie
De residentie ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van de taalschool. Je verblijft hier in een twee-persoonskamer en wordt ingedeeld met een internationale medestudent van hetzelfde geslacht. 's Ochtends en 's avonds eet je in de residentie en voor de middag krijg je een lunchpakketje mee. In de residentie is onder andere ook een binnenzwembad, sportschool en bibliotheek aanwezig. Sommige faciliteiten zijn mogelijk tegen een betaling.

De residentie is beschikbaar vanaf 23 juni tot en met 24 augustus.

Let op: volpension bestaat uit 3 maaltijden per dag, niet te verwarren met all-inclusive. Drankjes en tussendoortjes zijn er niet bij inbegrepen. Speciale dieetwensen op aanvraag en tegen toeslag.

Voor meer informatie over begeleiding, programma en huisregels, verwijzen we je naar de algemene informatie over jongerenreizen.


Jongerenreis Engels in Montreal: Activiteiten

Vrije tijd in Montreal

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★★ Shopping

★★★★☆ Natuur & Recreatie

☆☆☆☆☆ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Transport

Ben jij gek op de natuur maar ook op de stad? Kies dan voor een jongerenreis naar Montreal! Er zijn talrijke groene parken en tuinen waar je je kunt ontspannen. Ook op het gebied van kunst en cultuur heeft de stad veel te bieden. Er zijn talloze bioscopen, theaters, galerijen en musea. Dol op winkelen? Grote winkelcentra als Eaton Centre of de Galeries des Sources zijn aanraders! 

Vanaf de 234 meter hoge heuvel Mont Royal, waar de stad naar is vernoemd, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Er is een mooi park met vele voetpaden, uitkijkposten en het meertje 'Beaver Lake'. Hier kun je prima sporten of even bijkomen van de drukte van de stad. In de winter kun je op deze beboste heuvel goed langlaufen, in de zomer kun je er heerlijk wandelen, joggen of fietsen.

Wanneer je twee weken in Montreal verblijft, zijn twee halve dagexcursies inbegrepen en één hele dagexcursie in het weekend. Hierbij kun je denken aan een reisje naar de stad Ottawa of bezoek aan Jean-Doré-Beach. Let op dat bij een 1-weekse reis de dagexcursie in het weekend vervalt en er slechts één halve dagexcursie inbegrepen is.

Let op: Het activiteitenprogramma in onderstaande tabel is een voorbeeld en kan afwijken. Dit is afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden. Je wordt ter plaatse geïnformeerd over het activiteitenprogramma van jouw jongerenreis.

Voorbeeld activiteitenprogramma

Maandag

Ochtend:
Plaatsingstest en lessen

Middag:
Oriëntatie rondleiding door de school

Avond:
Welkomstfeest

Dinsdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
Rondleiding door Montréal

Avond:
Jazz Festival*

Woensdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
Kanovaren*

Avond:
Vrije avond

Donderdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
Grevin Museum

Avond:
Mont-Royal Picknick*

Vrijdag

Ochtend:
Lessen

Middag:
Sport in het park

Avond:
Afscheidsfeest

Zaterdag

Excursie Ottawa/ Jean-Doré-Beach* bij minimum verblijf van 2 weken

↪ Vertrek bij 1-weekse jongerenreis

Zondag

Aankomst

Nog meer plezier met het Intensief Fun Pack!

Met het ultieme Fun Pack intensief activiteitenprogramma heb je de mogelijkheid om aan twee keer zo veel excursies en activiteiten deel te nemen, zoals een kanotocht op de rivier. Dit pakket wordt aangeboden tegen een meerprijs van slechts 110 euro.

Montréal heeft voor ieder wat wils. Of het nu de ontspannen Canadese mentaliteit is die indruk op jou maakt, of het oneindige programma van culturele evenementen en festivals. Alle verdere informatie over Canada is te vinden in onze uitgebreide reisgids.


Jongerenreis Engels in Montreal: Prijzen en data

Inbegrepen diensten

PLUS Taalreizen biedt je een compleet verzorgd pakket. Alles wat je nodig hebt voor een succesvolle taalreis is bij de prijs inbegrepen. Of aankomst, een geweldig vrijetijdsprogramma, evenals excursies, begeleiding, accommodatie, taalcursus, lesmateriaal en natuurlijk een ervaring van onschatbare waarde.

Onze inbegrepen diensten

Reizen

Wij zoeken voor jou de goedkoopste vluchten met de beste vluchtverbinding.

Optioneel kun je een begeleide vlucht bijboeken: Een medewerker van PLUS Taalreizen zal je op de luchthaven ontmoeten. Je herkent hem of haar aan een teken of T-shirt. Het ontmoetingspunt is meestal direct bij de incheckbalie, maar het exacte ontmoetingspunt zal twee weken voor vertrek aan jou worden bekendgemaakt.

Hieronder vind je de prijzen en data in 2022 voor de jongerenreis naar Montreal. De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op reizen met onderstaande startdata. Deze zijn inclusief vlucht, o.b.v. beschikbaarheid en onderhevig aan wijzigingen van tarieven en taxen van de luchtvaartmaatschappij.

Boek hier jouw jongerenreis:

Exclusief

Toeslag per week

  • Speciale dieetwensen € 70
    (vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, etc.)
  • Fun Pack' intensief activiteitenprogramma € 110
  • Unaccompanied Minor service luchtvaartmaatschappij + taalschool (verplicht t/m 14 jaar)*

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming.

Minimaal aantal deelnemers

Voor deze reis geldt een minimum aantal van 4 deelnemers. Uit ervaring blijkt dat de reizen in het hoogseizoen vrijwel altijd doorgaan.

Visum

Voor verblijf in Canada is een ETA Visum vereist. Dit visum kost $7 Canadese Dollar en kun je gemakkelijk online aanvragen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er tevens voor dat je een geldig paspoort meeneemt. Let op dat wanneer je via de Verenigde Staten reist, je geen ETA maar een Amerikaans ESTA formulier moet invullen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er ook dan voor dat je een geldig paspoort meeneemt.

* Belangrijke informatie omtrent vluchten bij KLM

Met de Unaccompanied Minor-service weet je zeker dat jouw kind veilig alleen op reis kan. Deze service is verplicht voor kinderen tot en met 14 jaar die alleen reizen. Voor vertrek en bij aankomst begeleidt het KLM-personeel, of personeel ingehuurd door KLM, jouw kind tijdens het in- en uitstappen, ook in het geval van eventuele vertraging. En tijdens de vlucht houdt het cabinepersoneel een extra oogje in het zeil.

Wanneer u uw kind naar de luchthaven brengt voor vertrek, moet u een geldig identiteitsbewijs meenemen voor zowel u als uw kind. Daarnaast dient u 4 ingevulde, ondertekende en uitgeprinte exemplaren mee te nemen van het formulier met de gegevens van de personen die uw kind komt brengen en ophalen. Meer informatie kunt u vinden op de volgende link: Meer informatie over de Unaccompanied Minor-service.

Voor gedetailleerde informatie over de Unaccompanied Minor-service kunt u contact met ons opnemen.