De moeilijkste talen ter wereld

Heb je je ooit afgevraagd welke taal de moeilijkste ter wereld is? Ongetwijfeld zijn er allerlei meningen en het is duidelijk dat het bepalen van de moeilijkste talen ter wereld een gecompliceerde taak is omdat met veel bepalende factoren rekening moet worden gehouden. De moeilijkheid om een taal te leren wordt niet alleen bepaald door de taal zelf maar ook door de manier waarop een taal wordt bestudeerd, het is niet hetzelfde om een taal in eigen land te leren dan om in het buitenland talen te studeren met leraren die de taal als moedertaal hebben en waar je dagelijkse leven een uitdaging zal zijn.      

Naast alles moeten we in gedachten houden dat het woord TAAL volgens van Dale is: "spraakklanken van een bepaalde gemeenschap".
Daarom wordt geschat dat er over de hele wereld ongeveer 7.000 verschillende talen worden gesproken. 90% daarvan wordt gesproken door minder dan 100.000 mensen. Dus hoe moeilijk een taal ook is, met motivatie en doorzettingsvermogen is alles mogelijk!

Hier is onze ranglijst van de moeilijkste talen ter wereld.

Wat is de moeilijkste taal om te leren voor een Nederlandstalige?

Om te bepalen welke taal het moeilijkst is om te leren, kunnen we verschillende aspecten evalueren, zoals de grammatica. Grammatica houdt zich bezig met de structuur en ordening van woorden en het alfabet, aangezien er talen zijn die de grafische symbolen van het schrift veranderen. Om deze reden geven wij een overzicht van de 5 moeilijkste talen ter wereld.

1. Hongaars

Deze taal is één van die talen die weinig mensen kennen en behoort tot de Oeraltalen (samen met het Mari, het Ests en het Fins en nog 27 andere talen). Deze taal wordt gesproken in Hongarije en in bepaalde delen van Roemenië, Slowakije, Oekraïne, Servië, Kroatië, Oostenrijk en Slovenië. Deze taal heeft geen geslacht en wordt in veel landen niet op grote schaal gesproken. De taal kent ook twee vervoegingen voor elk werkwoord en is ook een agglutinatieve taal, d.w.z. dat er veel gebruik wordt gemaakt van voor- en achtervoegsels om verschillende betekenissen van hetzelfde woord aan te duiden en dat de letters q, w, x, y niet worden gebruikt.

2. Arabisch

Arabisch is een taal die gesproken wordt in verschillende landen in het Midden-Oosten en Afrika. In tegenstelling tot Spaans, Engels en andere talen, wordt Arabisch van rechts naar links geschreven en gelezen, waardoor het één van de moeilijkste talen is.

Eén van de eerste teksten die in het Arabisch werd geschreven was de Koran, aangezien dit de religieuze taal van de Islam is. Er zijn ongeveer 530 miljoen mensen in de wereld die Arabisch spreken. Daarvan hebben er 280 miljoen het als moedertaal. Het is een macrotaal van de Semitische familie, zoals het Aramees, Hebreeuws, Akkadisch, Maltees en andere soortgelijke talen. Ondanks de complexiteit van de taal is het de vijfde meest gesproken taal in de wereld, en één van de 6 officiële talen van de Verenigde Naties. In het algemeen worden de tientallen Arabische dialecten verdeeld in twee hoofddialecten, Mashreqi (oostelijk) en Maghrebi (westelijk). Het Arabische alfabet is totaal verschillend. Er zijn 27 letters die hun plaats in het woord veranderen om verschillende betekenissen te geven. Dezelfde letter aan het begin, in het midden of aan het eind van het woord verandert de betekenis volledig, zelfs als het uit hetzelfde lexicale gebied komt.

Arabisch vergt veel tijd en oefening omdat het een compleet nieuwe taal is in zijn grammatica en structuur. Wat het veel gemakkelijker zal maken om deze taal te begrijpen is de cultuur te kennen en het belang ervan in de wereld, dus jezelf onderdompelen in het dagelijkse leven door middel van een cursus Arabisch zal je helpen om je kennis van de taal te verbeteren.

3. Russisch

Russisch is een Indo-Europese taal van de Oost-Slavische tak. Het is de officiële taal in Rusland, Wit-Rusland, Kirgizië, Kazachstan en wordt veel gebruikt in Oost-Oekraïne. Het is ook één van de zes officiële talen van de Verenigde Naties. Ondanks het feit dat het een van de moeilijkste talen ter wereld is, is het een van de meest gevraagde talen in taalscholen. In tegenstelling tot het Hongaars is het de op drie na meest gesproken taal ter wereld in termen van het aantal sprekers. Het Russische alfabet telt in totaal 33 letters, is uitgevonden door een missionaris van het Byzantijnse Rijk in de 10e eeuw, en is gebaseerd op het Griekse alfabet. De huidige literaire woordenschat lijkt meer op het Bulgaars dan op het Oekraïens of Wit-Russisch. Het voordeel van deze taal, in tegenstelling tot andere moeilijk te leren talen, is dat ze zowel gelezen als geschreven kan worden, je hoeft alleen maar de klank van de letters van het alfabet te leren en je zult in staat zijn om verschillende woorden te lezen en te begrijpen voor je groei in deze taal.

4. Pools

Het Pools is een Slavische taal van de westerse groep, die voornamelijk in Polen wordt gesproken. Het wordt geschreven met het Latijnse alfabet, met veel gebruik van bigrammen en extra diakritische tekens. Het Pools heeft zes mondelinge klinkers en twee nasalen. De mondelinge klinkers zijn /i/ (geschreven i), /ɨ/ (geschreven y), /ɛ/ (geschreven e), /a/ (geschreven a), /ɔ/ (geschreven o) en /u/ (geschreven u of ó). De nasale klinkers zijn /ɛ̃/ (geschreven ę) en /ɔ̃/ (geschreven ą). Als algemene regel geldt dat de overgrote meerderheid van Poolse woorden de klemtoon op de voorlaatste lettergreep heeft. De reden waarom wij Pools als één van de moeilijkste talen beschouwen om te leren, is dat de werkwoorden vier verschillende vervoegingen hebben en hoewel het klinkersysteem relatief eenvoudig is, kan het medeklinkersysteem behoorlijk ingewikkeld worden. Bovendien beheersen de moedertaalsprekers zelf hun eigen taal pas op hun 15e of 16e jaar.

5.Mandarijn Chinees

Het Mandarijn is het geheel van onderling verstaanbare dialecten van het Chinees dat in het noorden, midden en zuidwesten van China wordt gesproken. Het heeft meer dan 1,1 miljard sprekers (voornamelijk moedertaalsprekers), en is de belangrijkste gesproken vorm van het Chinees, en is ook de taal met het grootste aantal moedertaalsprekers en totaal aantal sprekers in de wereld. Deze taal wordt ook in andere landen gesproken vanwege het grote aantal Chinese immigranten.

In deze taal zijn er vier tonen in de uitspraak die bijna onmerkbaar kunnen zijn, dus het is erg belangrijk om de perfecte intonatie te maken wanneer je spreekt, omdat deze verschillen de betekenis van een woord volledig kunnen doen veranderen. De complexiteit van deze taal wordt gegeven door de karakters, aangezien die vatbaar zijn om hun betekenis te veranderen door slechts een simpele streek toe te voegen. Alsof dit nog niet genoeg is, zijn de dialecten binnen dit land zo gevarieerd dat ze elkaar moeilijk kunnen verstaan.

Het grote voordeel van deze taal is dat het één van de meest gesproken talen ter wereld is, dus je zult geen complicaties hebben om het te oefenen. Wist je dat deze taal geen geslacht, geen meervouden en geen werkwoordvervoeging kent? Er moest toch iets goeds zijn aan het Chinees.

Tips om het leren van talen veel gemakkelijker te maken

Hier geven we je een paar kleine tips voor het leren van talen en vooral als je aan één van de moeilijkste talen ter wereld begint. Wees zelfverzekerd en verdiep je in de studie van talen.

Het van tevoren kennen van andere talen is een groot voordeel bij het leren van talen, omdat je hersenen al getraind zijn om patronen te herkennen die een rol spelen bij het leren van talen. Als je motivatie constant is, zal er geen moeilijke taal zijn die je zal weerstaan.

Als het jouw wens is om een tussenjaar in het buitenland te leven, of slechts een paar weken, dan zul je gelijk hebben, want er is geen betere manier om een taal te leren dan door jezelf onder te dompelen in het land waar de taal wordt gesproken, je zult een nieuwe cultuur begrijpen en je zult in staat zijn om er aan deel te nemen.

Wij hopen dat je deze informatie nuttig vond, onthoud dat geen enkele taal te moeilijk of onmogelijk is om te leren, zolang je maar de doorzettingsvermogen ervoor hebt. Ga naar onze pagina met taalcursussen voor volwassenen of taalcursussen voor jongeren, zodat je de hele PLUS Taalreizen ervaring kunt beleven in deze landen terwijl je de taal van je keuze leert.

Ontdek de wereld met PLUS Taalreizen en beleef de taalreis van je leven!

Boek nu een taalreis

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!