Leer de basis van de Maltese taal

Hoewel je het Maltees niet hoeft te leren om te reizen, is het altijd leuk om de basis te kennen. Een paar basiszinnen kennen zal je zeker ten goede komen. De officiële talen van Malta zijn het Maltees en het Engels. Italiaans wordt er overigens ook veel gesproken.

Waarschijnlijk vraagt u zich af wat de Maltese taal is. Het Maltees is een taal van Semitische oorsprong, geschreven in het Latijnse schrift, en is de nationale taal van Malta. In de loop der eeuwen zijn er veel woorden in opgenomen die ontleend zijn aan het Engels, Italiaans en Frans. Alhoewel voor reizigers Engels wordt gezien als de voertaal, is het toch altijd handig om de basis te kennen en te kunnen van de Maltese taal.

Bekijk hieronder hoe je in het Maltees schrijft:

Dit zijn enkele Maltese woorden en zinnen die handig zullen zijn wanneer u naar Malta gaat voor een taalcursus Engels met PLUS Taalreizen.

Maltees

Nederlands

Hello Hello  
Bonġu/ L-Ghodwa it-tajba Goedemorgen  
Il-lejl it-tajjeb Goedenavond  
Ċaw/ Saħħa Doei (informeel)  
Insellimlek Tot ziens (formeel)  
Iva Ja  
Le Nee  
Grazzi Dankjewel  
Jekk joghġbok Graag gedaan  
Jiddispjaċini Sorry  
Jiena jisimni Ik heet  
Kiff int? Hoe gaat het met je?  
Yee-in tai-yeb, grazzi. U int? Het gaat goed, dank je. En met jou?  

6 interessante feiten over de Maltese taal

Sprekers

Ongeveer 500.000 mensen spreken Maltees over de hele wereld.

Officiële taal

De Maltese taal wordt beschouwd als een tweede officiële taal van Malta, samen met het Engels.

Alfabet

Het Maltese alfabet bestaat uit 30 letters en 6 klinkers.

Het heeft een Arabische invloed

In de 19e eeuw werd Malta bevolkt door Arabieren. Hierdoor hebben Arabisch eten, Arabische muziek en Arabische tradities een grote invloed en invloed op de Maltese taal, met name de namen van weken, plaatsen, getallen en een aantal zeer simpele zinnen in de conversatie.

Franse Invloed

Het Maltees heeft enige Franse invloed

Schrift

De Maltese taal gebruikt het Latijnse schrift. Het is de enige Semitische taal die nog gebruik maakt van het Latijnse alfabet.

Heb je altijd al Engels willen leren of je Engels willen verbeteren? Met een taalreis Engels naar Malta kan die wens in vervulling gaan. En Malta is niet alleen een geweldig eiland om een Engelse taalreis te doen, je kunt er ook heen om te feesten! Natuurlijk kun je beide ook combineren - bekijk de jongerenreis Engels op Malta en onze aanbiedingen! En heb tegelijkertijd een unieke ervaring met geweldige excursies en nieuwe vriendschappen.

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!