Spaans leren op Cuba: Havana

Taalreis Havana

Cubaanse hoofdstad met Caraïbische sfeer
Centraal gelegen taalschool in Havana
Danscursussen en rondreizen beschikbaar
Havana is de levendige hoofdstad en verreweg de grootste stad van Cuba. De stad is het culturele en economische hart van het land en herbergt vele oude gebouwen en monumenten.  Je waant je in Havana in de jaren vijftig, vanwege de vele oldtimers en koloniale pastelkleurige villa's. 's Middags en 's avonds hoor je overal aanstekelijke Cubaanse klanken vandaan komen en bruist Havana van levenslust. Havana is een droombestemming om Spaans te leren!
Bezienswaardigheden Havana
Havana prikkelt al je zintuigen! Wanneer je door deze prachtige stad met haar historische centrum loopt word je overspoeld door kleuren, geuren en muziek. Het straatbeeld van de stad wordt gedomineerd door oude Amerikaanse oldtimers, prachtige historische gebouwen en natuurlijk de beroemde salsamuziek. Onze taalschool is gelegen in Miramar, een wijk vol prachtige gekleurde villa’s, chique restaurants en clubs. Havana is verdeeld in drie districten: Havana Vieja (Oud-Havana), Centro Havana en Vedado. Havana Vieja is de oudste wijk van de stad. De wijk heeft vele historische bezienswaardigheden en het lijkt er soms alsof de tijd stil is blijven staan. De bekendste attractie van Havana Vieja is waarschijnlijk de Malecon. Deze kilometerslange boulevard loopt langs de zeestraat die Cuba scheidt van de Verenigde Staten en is een populaire ontmoetingsplek voor de lokale bevolking. Tegenover de Malecon, op de andere oever van de baai van Havana, liggen enkele indrukwekkende Spaanse Forten. Vanaf deze forten heb je een prachtig uitzicht over het water en de stad. Havana staat bekend om haar bruisende nachtleven en danscultuur. In Centro Havana vind je de bekende nachtclubs Casa de la Música en Tropicana, deze clubs zijn populaire bestemmingen voor salsaliefhebbers. In dit gebied vind je gebouwen uit verschillende tijden in verscheidene bouwstijlen, ook zijn er vele winkels, hotels, bars en clubs gevestigd. Vedado is de nieuwste en belangrijkste wijk van Cuba. Je vindt er brede lanen met grote huizen en politieke gebouwen. Ook hier vind je vele muziekbars en cafés waar vurig gedanst wordt. Tevens zijn er enkele moderne winkels en bioscopen gevestigd.

Spaans leren in Havana: Taalschool

Taalschool Languages PLUS

Uniek

Een unieke taalschool voor Cubaanse begrippen

Centraal gelegen

De taalschool is centraal gelegen in een deftige buitenwijk met vele voorzieningen

Persoonlijke aandacht

Professionele en sympathieke Cubaanse docenten

Salsa lessen mogelijk

Spaanse taalcursus en/ of salsa lessen

Onze taalschool in Havana is uniek voor Cubaanse begrippen. Vrijwel alle andere taalscholen op Cuba hebben geen toestemming voor het beheer van een eigen schoolgebouw en geven noodgedwongen les in een hotel, een openbaar gebouw of bij de docent thuis.

De internationale taal- en dansschool bevindt zich midden in Havana en is gelegen in de wijk Miramar. Miramar is een veilige en gezellige wijk, waar je de Cubaanse cultuur van dichtbij kunt meemaken. Op loopafstand van de school vind je verschillende bars en restaurantjes. De taalschool bevindt zich in een mooie villa en beschikt over 6 klaslokalen, een dansstudio, een keuken en een studentenlounge. Ook heeft de taalschool de beschikking over een eigen tuin met terras. Alle klaslokalen zijn uitgerust met airco en tegen een kleine vergoeding kunnen studenten gebruik maken van twee computers met internet.

Spaans leren in Havana: Taalcursus

Taalcursus Spaans

Minimale leeftijd van 18 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Maximaal 8 studenten per klas
Certificaat van deelname na cursus
Voorafgaand aan de taalcursus wordt er een online niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in Havana biedt de volgende Spaanse taalcursussen aan:

Standaard / Intensieve taalcursus Spaans
De standaard groepscursus Spaans van 4 lesuren per dag biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus Spaans van 6 lesuren misschien iets voor jou.  Let op: de 1-weekse taalcursus van 4 lesuren per dag is alleen te boeken buiten het hoogseizoen.

Privélessen Spaans
De snelste en meest intensieve manier om Spaans te leren is door het volgen van privélessen. Het voordeel is dat deze lessen aangepast kunnen worden aan je eigen interesses en behoeften. Bovendien kun je elk moment met deze taalcursus starten. Je kunt kiezen voor privélessen van 2, 4 of 6 lesuren per dag. Vakantiecursus Spaans
Met de vakantiecursus Spaans volg je 2 groepslesuren per dag. Op deze manier kun je op een ontspannen manier jouw Spaans verbeteren en heb je veel vrije tijd om Havana te ontdekken. Salsacursus (ook reggaeton, tango, merengue of bachata)
Je kunt bij onze dansschool in Havana ook een salsacursus boeken. Tijdens deze salsacursus krijg je salsa lessen van ervaren en professionele dansleraren in de dansstudio van de taalschool. Iedere cursist krijgt een persoonlijke danspartner toebedeeld. De danscursus is zowel geschikt voor beginners als gevorderden en is altijd te combineren met een taalcursus. Zo kun je in de ochtend eerst 4 lesuren Spaans volgen en in de middag 2 lesuren salsa. Naast salsa lessen kunnen studenten ook kiezen voor lessen reggaeton, tango, merengue of bachata.

Let op: voor Cuba dient je paspoort nog 6 maanden geldig te zijn en dien je een visum te hebben, zie ook: http://visumdienst.com. Een toeristenvisum kun je bij ons aanschaffen voor € 25. Je kunt een visum alleen bij ons aanschaffen i.c.m. een taal- of salsacursus.

Mandy van Dijk

Mandy volgde een taal- en salsacursus in Havana: ''Helaas, mijn 2 weken Havana alweer voorbij.. Ik zou graag weer teruggaan! Het is wel even wennen als je er voor het eerst komt, maar zodra je gewend bent aan het Cubaanse leven en gewoonten en je je ervoor openstelt, is het genieten van het contact met de lokale bevolking, salsadansen en de historie van de stad.''

>> Lees de volledige ervaring

Henk Kiel

Henk volgde een danscursus in Havana: ''Dit was nu voor mij de tweede keer in Havana, zal hopelijk nog niet de laatste keer zijn geweest. Vorig jaar had ik via PLUS Taalreizen een Bachata cursus geboekt in Havana. Dit jaar stond Salsa op de planning. Salsacursus in Havana was prima geregeld. Elke dag werd 2 x 45 minuten dansles gegeven. Lerares die ik had sprak overigens vloeiend Engels wat de cursus zeker bevorderde.''

>> Lees de volledige ervaring

Sylvana en Yessica

Sylvana ging samen met haar vriendin Yessica op taalreis naar Havana: ''Ik heb ontzettend leuke en lieve mensen leren kennen. Ook heb ik ondanks mijn (korte) week ontzettend veel Spaans geleerd omdat mijn lerares Grecia alleen Spaans sprak. Ze was erg lief en heel erg goed in dingen uitleggen. (...) Persoonlijke lessen, lieve en geïnteresseerde docenten en medewerkers op de taalschool.''

>> Lees de volledige ervaring


Salsa lessen in Havana Cuba

Salsa lessen

Lessen van maandag t/m vrijdag
2 lesen van 45 minuten in de middag
Professionele lessen van een topdocent
De school zorgt voor een Cubaanse danspartner
De salsa lessen in Havana zijn erg populair! Je krijgt salsa lessen op onze taal- en dansschool die gelegen is in de veilige wijk Miramar. De lessen salsa dansen worden gegeven door een ervaren docent. Iedere deelnemer danst bovendien met een Cubaanse danspartner. Dit is één van de redenen dat je in korte tijd zo goed kunt leren salsa dansen. De dansschool is gehuisvest in een mooie villa op korte afstand van appartementen (4* Aparthotel Comodoro) en de guesthouses. Er is een terras waar je in de pauzes kunt bijkletsen met je internationale medecursisten.

De salsa cursus

In principe kun je iedere week beginnen met de salsa cursus, of je nu beginner bent of al eerder les hebt gevolgd. De cursus salsa dansen bestaat uit 5 dagen, 2 lessen per dag 's middags en is ook goed te combineren met de taalcursus. Aan het eind van de cursus salsa dansen ontvang je een certificaat. Meestal ga je na afsluiting van de cursus naar een Cubaanse dansshow waar je al het geleerde in de praktijk brengt.

In plaats van de salsa lessen kun je ook reggaeton, bachata, merengue, tango of percussie leren. De lengte en kosten voor deze cursussen zijn hetzelfde als die voor salsa.

Salsa op Cuba

Salsamuziek lijkt de Cubanen in het bloed te zitten. Net als het salsa dansen. Vrijwel iedere Cubaan danst salsa: soepel, met het grootste gemak en heel veel plezier. Salsa dansen is een opwindende en extreme mengeling van muziek. Voor salsa- reggaetonliefhebbers is Havana the place to be. Overal in Havana hoor je van vroeg tot laat aanstekelijke muziek. Bijna ieder restaurant en bar heeft wel haar eigen salsa- of reggaetonband, waarvan de kwaliteit vaak verbluffend goed is. Salsa dansen is complexer dan de Cubaanse Son en werd veel gedanst in de jaren ’60 in de Latijns-Amerikaanse wijk “El Barrio" in New York. De inwoners begonnen met het mengen van verschillende stijlen van muziek en dans uit hun geboorteland. Zo werd salsa dansen populair in Amerika en later ook in de rest van de wereld. De nieuwe soorten salsa die te voorschijn zijn gekomen zijn salsa-rap, techno-merengue en reggaeton.

Spaans leren in Havana: Accommodatie

Accommodatie in Havana

Maak kennis met de Cubaanse cultuur
Hotel of guesthouse
Contact met lokale bevolking
Internationale medestudenten

Onze taalschool in Havana biedt diverse accommodaties aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de taalcursus). Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag. In Havana kun je kiezen uit de volgende accommodaties:

Comfort Appartement
Een andere mogelijkheid is verblijf in een comfort appartement gelegen in de wijk Miramar. Onze appartementen bevinden zich in bungalows met 2 verdiepingen die omgeven zijn door verschillende zwembaden en prachtige tuinen. Elk appartement heeft een terras of balkon en bestaat uit een woonkamer, 2 slaapkamers en 1 badkamer (maximaal 4 personen delen een badkamer). Appartementen met slechts 1 slaapkamer zijn beschikbaar op aanvraag. De slaapkamers zijn ruim en hebben twee aparte bedden of een kingsize bed. Een extra bed kan op verzoek in een slaapkamer worden geplaatst.

3* Hotel Starfish Montehabana

3* Hotel Starfish Montehabana
Ons driesterrenhotel ligt in de wijk Miramar. Het is slechts enkele minuten verwijderd van het beroemde Convetnion Centre Palacio de las Convenciones. De internationale luchthaven José Martí ligt ook op slechts 25 minuten afstand. In de volgende lijst vindt je meer informatie over ons 3* Hotel Starfish Montehabana.

  • 300 meter naar het strand
  • Kamers met airconditioning
  • TV en kluis (tegen betaling) in de kamers
  • Internet in de lobby en buiten (tegen betaling)
  • Geen keuken
  • Check-in: 16:00 tot middernacht
  • Check-out: tot middernacht

Check-in tijden accommodatie

Je kunt tussen 09.00 en 22.00 uur inchecken bij je accommodatie.
In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we je tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan. Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.

Spaans leren in Havana: Activiteiten

Vrije tijd in Havanna

★★★★☆ Eten & Drinken

★★★☆☆ Shopping

★★★★☆ Natuur & Recreatie

★★★★★ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★☆☆☆ Transport

De school organiseert naast de Spaanse taalcursus veel verrassende activiteiten waarbij je volop gelegenheid krijgt je Spaans in de praktijk te brengen. Vooral activiteiten waar je normaal gesproken als toerist niet snel de gelegenheid voor krijgt. Sommige onderdelen zijn gratis, andere tegen kostprijs. Zo nemen ze je mee naar het swingende, en bij de Cubanen erg populaire Casa de la Música om je salsa te oefenen met de locals en organiseren ze uitwisselingen met Cubaanse studenten. Je kunt ook deelnemen aan sportieve activiteiten, leuke excursies en gezellige feestjes!  In de middaguren kun je tevens een Salsacursus volgen. Een week lang dans je dan in een groep met je eigen locale privé-dansleraar. Zo leer je heel erg snel! Voor beginners en gevorderden. De les begint om 14.30 uur. Havana en omgeving
In Havana kom je altijd tijd tekort, omdat er zoveel te zien en te doen is. Het is eenvoudig en veilig om er zelf op uit te gaan. Je bent bijvoorbeeld met de taxi binnen een half uur op het strand. Daarnaast biedt onze taalschool diverse dans- en muziekcursussen aan (reggaeton, merengue, bachata, tango, percussie). Deze cursussen zijn te combineren met een taalcursus Spaans en een echte aanrader voor iedereen die zich wil onderdompelen in de Cubaanse cultuur. Wil je nog meer van Cuba ontdekken? Bekijk dan ook eens onze Cuba reizen. 

Dans cursus

Ontdek de wereld van gepassioneerde Cubaanse ritmes en bezoek onze dansschool! Bij ons kun je Salsa, Tango, Reggaeton, Merengue en Bachata leren. Een professionele dansleraar zal je inwijden in de geheimen van de sensuele dansbewegingen. Natuurlijk krijg je ook een persoonlijke Cubaanse danspartner toegewezen!

Prijs per week: 150 EUR

Inbegrepen in de prijs:

2 danslessen per dag (10 lessen van 45 minuten per week)
Start: elke maandag
Persoonlijke danspartner
Certificaat van deelname na voltooiing van de cursus

Duik cursus

Voor velen is Cuba een van de populairste duikbestemmingen ter wereld. Je zult ongetwijfeld begrijpen waarom na een paar momenten onder water! De kristalheldere Caribische zee rond het eiland heeft een gemiddelde temperatuur van 26 - 29 °C en biedt zicht van 15 - 35 meter. Onze ervaren instructeurs nemen je mee op een onderwatersafari: schildpadden, haaien, roggen, zeesterren en nog veel meer wachten op je!

Onze duikprogramma's zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Er is ook de mogelijkheid om een SSI duikcertificaat te halen. Je kunt ter plekke de juiste duikuitrusting huren of je eigen uitrusting meenemen. Onder getrainde begeleiding of op eigen houtje kun je op verschillende adembenemende plekken duiken in de wondere onderwaterwereld van Cuba. Neem gewoon contact met ons op!

Duiken voor beginners: 285€
Open Water voor beginners: 400€
Open Water voor gevorderden: 140€ per duik


Spaans leren in Havana: Prijzen en data

Inbegrepen

Taalcurcus Spaans
Accommodatie
Niveautest en certificaat
Georganiseerde activiteiten

Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Havana. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Zie de tabel voor de prijzen.

De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 januari 2024, met reizen t/m 31 maart 2025.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming. Ook wordt in het voorseizoen al een seizoenstoeslag berekend!

Visum

Voor Cuba dient je paspoort nog 6 maanden geldig te zijn en dien je een visum te hebben. Deze kun je bij ons aanschaffen voor € 25. Je kunt bij ons alleen een visum aanschaffen i.c.m. een taal- of danscursus.


Mandy van Dijk

Mandy volgde een taal- en salsacursus in Havana: ''Helaas, mijn 2 weken Havana alweer voorbij.. Ik zou graag weer teruggaan! Het is wel even wennen als je er voor het eerst komt, maar zodra je gewend bent aan het Cubaanse leven en gewoonten en je je ervoor openstelt, is het genieten van het contact met de lokale bevolking, salsadansen en de historie van de stad.''

>> Lees de volledige ervaring

Henk Kiel

Henk volgde een danscursus in Havana: ''Dit was nu voor mij de tweede keer in Havana, zal hopelijk nog niet de laatste keer zijn geweest. Vorig jaar had ik via PLUS Taalreizen een Bachata cursus geboekt in Havana. Dit jaar stond Salsa op de planning. Salsacursus in Havana was prima geregeld. Elke dag werd 2 x 45 minuten dansles gegeven. Lerares die ik had sprak overigens vloeiend Engels wat de cursus zeker bevorderde.''

>> Lees de volledige ervaring

Sylvana en Yessica

Sylvana ging samen met haar vriendin Yessica op taalreis naar Havana: ''Ik heb ontzettend leuke en lieve mensen leren kennen. Ook heb ik ondanks mijn (korte) week ontzettend veel Spaans geleerd omdat mijn lerares Grecia alleen Spaans sprak. Ze was erg lief en heel erg goed in dingen uitleggen. (...) Persoonlijke lessen, lieve en geïnteresseerde docenten en medewerkers op de taalschool.''

>> Lees de volledige ervaring