Verbeteren van Engels luistervaardigheid

Goed Engels luisteren is een belangrijk onderdeel van het leren van een taal. Wanneer u Engels als vreemde taal leert, kan het echter moeilijk zijn om alles wat er gezegd wordt te begrijpen. Wij geven u enkele tips en strategieën om uw Engels luistervaardigheid te verbeteren.

Of u zich nu voorbereidt op een Engelse test, het beter wilt doen op uw werk of studie, of gewoon met meer plezier naar Engelse films en series wilt kijken, deze tips zullen u helpen uw vermogen om gesproken Engels te begrijpen te verbeteren.

Jouw leerstrategie: Hoe je je luistervaardigheid in de Engelse taal verbetert

Wij zullen je helpen om je leerdoelen te bepalen en een strategie te ontwikkelen op basis van je eerder gestelde leerdoelen. Hieronder vindt u enkele voorbeeldleerdoelen die u kunt gebruiken om uw Engels begrijpend luisteren te verbeteren. Daarnaast geven we u een aanpak voor uw leerstrategie. Op deze leerstrategie moet u voortbouwen. Dan staat niets een beter Engels begrijpend luisteren in de weg.

Begrijp de dagelijkse uitspraak beter: Luister naar podcasts die jouw Engels begrijpend luisteren verbeteren.

Accenten beter begrijpen: Elk accent van de Engelse taal heeft meestal ook een specifieke woordenschat. Als u een specifiek accent beter wilt begrijpen, moet u de woordenschat van dat accent leren. Ook moet u kijken naar de typische kenmerken van het Engelse accent dat u beter wilt begrijpen en proberen te begrijpen en herkennen in gesproken Engels.

Engelse films beter volgen: Er zijn twee eenvoudige benaderingen voor dit leerdoel. Ten eerste moet je altijd de ondertiteling activeren. Dit zal je helpen om je luistervaardigheid in het Engels te controleren. Ten tweede kan je kijken naar films die je al kent. Bij deze films ken je de plot al en kun je je beter concentreren op begrijpend luisteren in het Engels.

Breid je woordenschat uit: Begrijpend luisteren in het Engels hangt ook af van je woordenschat. Hoe meer woorden je kent, hoe gemakkelijker je het gesproken Engels kunt volgen. Wij helpen je ook met het leren van je woordenschat. Wanneer je Engelse woordenschat leert om je luistervaardigheid te verbeteren, moet je je ook concentreren op de uitspraak en luisteren naar het gesproken woord.

Zoals je ziet zijn er verschillende benaderingen voor elk doel. Het belangrijkste is om vol te houden en naar zoveel mogelijk verschillende Engelse bronnen te luisteren. Dan kan jouw Engels alleen maar beter worden.


Tips om beter Engels te luisteren

Luister naar Engelse muziek

Luisteren naar Engelse muziek kan je helpen je luistervaardigheid te verbeteren. Je kunt het beste de tekst lezen terwijl je naar de Engelse muziek luistert. Zo kun je jezelf meteen controleren en zien of je de Engelse uitspraak echt begrepen hebt. Je kunt gemakkelijk je favoriete muziekgenre vinden en beginnen met het leren van Engels luistervaardigheid met muziek!

Leer de fonetische schrijfwijze

De beste manier om de basisregels van de Engelse fonetiek te leren. Fonetiek zal je niet alleen helpen om je Engelse uitspraak te verbeteren, maar ook om het gesproken Engelse woord te begrijpen. Als je Engelse fonetiek kent, kun je de afzonderlijke klanken van de Engelse taal beter begrijpen. Dit zal je uiteindelijk helpen om gesproken Engels snel te begrijpen.

Bekijk ook de andere drie competenties voor het leren van Engels


Leer Engels met PLUS Taalreizen

Leer Engels met onze online cursus

Leer Engels vanuit je eigen huis met de online cursus

Meer informatie »