Beter schrijven in het Engels

Een goede manier om je Engelse schrijfstijl te verbeteren is door veel te lezen. Als je in het Engels leest, kom je veel verschillende zinsconstructies tegen, breid je woordenschat uit en ontwikkel je een betere schrijfstijl in het Engels. Specifieke schrijfoefeningen, zoals creatief schrijven, zijn ook nuttig. Zo word je beter bij elke tekst die je in het Engels schrijft. Met de juiste leerstrategie om beter in het Engels te schrijven, zul je binnenkort prachtige teksten in het Engels kunnen schrijven.


Tips om beter Engels te leren schrijven

Werk aan je grammatica

Goede Engelse grammatica kan helpen om jouw Engels schrijven begrijpelijker te maken. Je kunt ook spelen met verschillende Engelse structuren wanneer je in het Engels schrijft. Goede grammaticavaardigheden geven je meer vrijheid bij het schrijven in het Engels en je kunt beter op papier zetten wat je echt wilt zeggen.

Synoniemen gebruiken

Niets is saaier voor je lezers als je in je teksten steeds dezelfde Engelse woorden gebruikt. Dit vermindert de belangstelling voor jouw teksten en motiveert je lezers niet. Gebruik in plaats daarvan synoniemen van vaak gebruikte woorden in uw teksten. Dit voegt variatie toe aan je Engelse schrijfstijl en maakt je zinnen spannend en onvoorspelbaar.

Leer zinnen en uitdrukkingen

Maak een lijst van de meest voorkomende uitdrukkingen en zinnen in de Engelse taal en probeer ze te verwerken in jouw Engels schrijven. Met behulp van deze uitdrukkingen zal je geschreven Engels gevarieerder en je teksten spannender worden.

Doe schrijfoefeningen

Jouw Engelse schrijfstijl kan je alleen verbeteren als je vaak Engelse teksten schrijft. Schrijf Engelse e-mails, maak samenvattingen van teksten die je eerder hebt gelezen, of houd een dagboek bij in het Engels. Hoe meer je in het Engels schrijft, hoe beter je zult worden in het schrijven in het Engels.

Bekijk ook de andere drie competenties voor het leren van Engels