Engelse tijden

Het leren van Engelse tijden is een fundamenteel onderdeel van het leren van Engelse grammatica. Daarom moet je de verleden, tegenwoordige en toekomstige tijden in het Engels leren. Dit zal je helpen om je in de toekomst beter uit te drukken in het Engels.

Als je net begint met het leren van Engelse grammatica, kun je het beste beginnen met het begrijpen van de tegenwoordige tijd. Daarna kan je overgaan naar de andere Engelse tijden.

The three English tenses at a glance

English tenses in the timeline

Tips voor het leren van de Engelse tijden

Met behulp van de volgende tips voor het leren van de tijden in het Engels zul je sneller vooruitgang boeken bij het leren van Engels. Een strategische aanpak is altijd gunstig bij het leren van Engelse grammatica. Bekijk daarom eerst de onderstaande tips en bouw op basis daarvan een leerstrategie op.

Gebruik visuele hulpmiddelen
Bij het leren van Engelse tijden kan het helpen om de Engelse tijden te visualiseren. Maak dus tijdens het leren jouw eigen hulpmiddelen om je te helpen de functie van de verschillende Engelse tijden te begrijpen.

Luister naar moedertaalsprekers van het Engels
Luister goed naar moedertaalsprekers van het Engels en identificeer op welk moment zij welke Engelse tijd gebruiken. Sommige tijden worden bijvoorbeeld veel vaker gebruikt door moedertaalsprekers van het Engels dan andere. Je kunt je dan tijdens het leren richten op de vaak gebruikte Engelse tijden.

Regelmatig oefenen
Om ervoor te zorgen dat je het gebruik van Engelse tijden in je spraak daadwerkelijk kunt consolideren, moet je regelmatig oefenen. U kunt het beste zoveel mogelijk in het Engels spreken, luisteren, lezen en schrijven. Dit zal je elke dag een beetje dichter bij je doel van vloeiendheid brengen.