Engelse verleden tijd leren begrijpen

Hier leer je hoe je de Engelse verleden tijd vormt. We laten in detail zien wanneer je de simple past en de past progressive tijd moet vormen.

We helpen je ook de juiste werkwoordstijd in het Engels te vinden en geven je voorbeeldzinnen in de Engelse verleden tijd. Dit zal je helpen begrijpen hoe je de simple past en de progressieve verleden tijd moet vormen.


Simple Past

Hier leer je in detail hoe je de eenvoudige verleden tijd vormt en gebruikt.

Nu verder leren »

Simple Past tense

De eenvoudige verleden tijd beschrijft activiteiten die in het verleden plaatsvonden en in het heden al zijn voltooid. Om deze tijd te begrijpen, moet je de vervoeging van werkwoorden in de simple past begrijpen.

Naast regelmatige werkwoorden zijn er ook onregelmatige werkwoorden in de simple past tijd. Terwijl de regelmatige werkwoorden in de Simple Past gevormd worden met de uitgang -ed, moeten de onregelmatige werkwoorden van de Engelse verleden tijd Simple Past uit het hoofd geleerd worden.

Past Progressive - Continuous Past tense

De Past Continuous is een tijd in de Engelse grammatica die gebruikt wordt om te spreken over een actie in het verleden die op een bepaald moment doorging. Om deze tijd te vormen combineer je het hulpwerkwoord "zijn" in de verleden tijd ("was" of "waren") met het werkwoord in de gerundiumvorm (-ing vorm).

Het is belangrijk om de Simple Past tense en Past Continuous tense uit elkaar te houden, omdat ze verschillende betekenissen hebben en voor verschillende doeleinden worden gebruikt. De twee Engelse verleden tijden hebben verschillende betekenissen en gebruiksdoelen in de Engelse grammatica. Terwijl de Simple Past tense een voltooide actie benadrukt, benadrukt de Past Continuous tense de duur of voortgang van een actie in het verleden.

Past Progressive tense

Leer samen met ons hoe je de verleden tijd gebruikt en opbouwt.

Verder leren »
Ben je het zat om monotoon Engels te leren?

Ontdek de wereld en verbeter tegelijkertijd je Engels! Leer samen met Sprachcaffe in een internationale groep en beleef het avontuur van je leven in het Verenigd Koninkrijk, Canada of Malta!

Leer meer

Past Perfect tense

De Past Perfect is een Engelse tijd om aan te geven dat een handeling in het verleden werd voltooid vóór een andere handeling. Hij wordt gevormd door de combinatie van het hulpwerkwoord "had" in de verleden tijd en het voltooid deelwoord van het werkwoord.

De Engelse Past Perfect Tense benadrukt de voltooiing of duur van een actie in het verleden en legt een verband tussen twee gebeurtenissen. Het wordt vaak gebruikt in verhalen en vertellingen om de chronologische volgorde van gebeurtenissen te verduidelijken.

Een correct gebruik van de verleden tijd helpt je om duidelijke en precieze uitspraken te doen over het verleden in het Engels.

Grupka znajomych rozmawiająca po angielsku

Past Perfect tense

We laten zien hoe je de verleden tijd vormt en gebruikt

Leer meer »

Past Perfect Progressive tense

Hier leer je in detail hoe je de Past Perfect Continuous tijd moet vormen en gebruiken.

Leer meer »

Past Perfect Progressive tense

De Engelse past perfect progressive tense wordt gebruikt om uit te drukken dat een handeling in het verleden heeft geduurd tot een bepaald tijdstip. Hij wordt gevormd door de combinatie van het hulpwerkwoord "had" in de verleden tijd, het werkwoord "geweest" en het tegenwoordig deelwoord van het werkwoord.

Deze tijd benadrukt de duur of continuïteit van een actie in het verleden en legt een verband tussen twee gebeurtenissen. De Past Perfect progressieve tijd wordt vaak gebruikt in verhalen en vertellingen om de achtergrond van een actie te beschrijven.

Door de Past Perfect progressive tense correct te gebruiken, kun je complexere en preciezere uitspraken doen over het verleden in het Engels.

Leer Engelse tijdsvormen

De Engelse tegenwoordige tijd uitgelegd

Hier leer je alles over de Engelse tegenwoordige tijd.

Leer meer »

De Engelse toekomende tijd uitgelegd

Leer de Engelse toekomstige tijd met ons.

Leer meer »

Verbeter je Engels met PLUS Taalreizen

High School verblijf in het buitenland

Breng een uniek schooljaar door in het buitenland.

Leer meer »

Online cursus Engels leren

Leer Engels vanuit je stoel met de online cursus

Leer meer »
Angielski Malta

Engels leren tijdens een taalreis

Engels leren in een Engelstalig land.

Learn more »