Engelse toekomende tijd in één oogopslag

Leer de verschillende toekomende tijden in het Engels samen met Sprachcaffe. De toekomende tijden zijn in de Engelse grammatica onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder Going to Future tense, Will Future tense en Future Perfect tense.

Op de respectievelijke themapagina's kun je zien hoe je deze tijden moet vormen en in welke situaties ze worden gebruikt. Met onze handige leertips en praktische voorbeeldzinnen hebt u de verschillende toekomstige tijden in het Engels in een mum van tijd onder de knie.


Will Future tense - Future I

Met de Engelse tense Will Future kun je voorspellingen, veronderstellingen en beloftes voor de toekomst eenvoudig en nauwkeurig uitdrukken. In onze uitgebreide uitleg maak je kennis met deze Engelse tijd. Je leert hoe je de Will Future tense vormt, wanneer je hem moet gebruiken en welke signaalwoorden de Will Future tense aanduiden.

Dit alles wordt begrijpelijk uitgelegd aan de hand van talrijke Engelse voorbeeldzinnen. Deze leggen je zo praktisch mogelijk uit hoe de will future tense in de Engelse taal werkt.

Geen zin meer om monotoon Engels te leren?

Ontdek de wereld en verbeter tegelijkertijd uw Engels! Leer samen met Sprachcaffe in een internationale groep en beleef het avontuur van uw leven in het Verenigd Koninkrijk, Canada of Malta!

Ontdek meer

Tutaj dowiesz się szczegółowo jak poprawnie używać czasu "going to".

Going-to-Future tense

Hier leer je in detail hoe je de toekomende tijd vormt en gebruikt.

Verder studeren »

Going-to-Future tense - Future I

De Engelse tijd voor het uitdrukken van toekomstige plannen heet going-to-future tense. We zullen uitleggen hoe je in het Engels toekomstige gebeurtenissen die je van tevoren hebt gepland of gepland correct kunt uitdrukken. De vorming, het gebruik en enkele signaalwoorden van de toekomende tijd worden uitgelegd op de themapagina.

Al deze uitleg wordt duidelijk geïllustreerd met behulp van Engelse voorbeeldzinnen. Zo krijgt u deze tijd van de Engelse toekomst gegarandeerd snel onder de knie en kunt u in het Engels praten over uw toekomstige plannen en voornemens.

Future Perfect Tense - Future II

Met de Toekomstige Perfecte kun je je toekomstige prestaties nu visualiseren en ernaar toe werken. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Tegen deze tijd volgend jaar, zal ik mijn reis naar het leren van Engels voltooid hebben. Je kunt de Toekomstige Perfecte in het Engels gebruiken om te praten over voltooide toekomstige gebeurtenissen.

Als je in detail wilt begrijpen hoe je deze toekomstige vorm van de Engelse taal moet vormen en gebruiken, bezoek dan onze themapagina over de Toekomstige Perfecte tijd.

Toekomstige of toekomstige tijd: Een vergelijking

Zowel will future als going to future zijn de twee meest gebruikte toekomende tijden in de Engelse taal. Zodat je in één oogopslag het verschil kunt zien tussen deze twee belangrijke tijden van de Engelse toekomst, hebben we in de volgende tabel een overzicht voor je samengesteld. Zo zie je in één oogopslag de verschillen tussen de twee toekomende tijden in de Engelse grammatica.

De vorming van de twee toekomstige vormen in vergelijking

  Will Future Goint to Future
Formation Subject + will + Verb in the infinitive Subject + to be + going to + Verb in the infinitive
Formation I will call my mom tonight. I am going to study for my exam.

Het gebruik van de twee toekomstige tijden in vergelijking

  Will Future Going-to-Future
Point in time Unplanned actions Planned actions
Example I will go to the gym tomorrow I am going to eat dinner tonight.
Assumption Assumptions about future events Assumptions based on evidence or circumstantial evidence.
Example I will be finish my studies next year I am going to finish my studies next year.
Intention Resolution to do something in the future Concrete plans for the future.
Example I will run more next year I am going to run more next year.
Probability Less likely than Going-to-Future More likely than Will Future
Example I will probably finish work at 5pm. I am going to finish work by 5pm.

Engelse tijden leren

De Engelse tegenwoordige tijd uitgelegd

Hier leer je alles over de Engelse tegenwoordige tijd.

Blijf studeren! »