2 weken vanaf €2.100

Inbegrepen: vlucht, transfer, accommodatie en maaltijden (indien van toepassing), taalcursus, plaatsingstest en certificaat.

Alle aanbiedingen »

Engels leren in Canada: Montreal

Taalreis Montreal

Multiculturele Metropool
Engels of Frans leren
Taalschool in het hart van de stad

Montreal is de grootste stad van de provincie Quebec en na Toronto de grootste stad van Canada. De stad is gelegen op een sikkelvormig eiland in de Saint Lawrencerivier, niet ver van de grens met de Verenigde Staten. Montreal is een belangrijk internationaal centrum voor handel, industrie, financiën en cultuur. Het centrum van de stad  bestaat grotendeels uit wolkenkrabbers en een grote ondergrondse stad, maar er is ook een oude kern. Montreal is tweetalig, in de stad wordt zowel Engels als Frans gesproken, vandaar dat je hier zowel een taalcursus Engels als een taalcursus Frans kunt volgen! 

Bezienswaardigheden Montreal

Ville Interieure, de ondergrondse stad van Montreal, is een enorm complex van ondergrondse hallen en tunnels onder het centrum. In de ondergrondse stad bevinden zich zo'n 1600 winkels, banken, faculteiten, hotels, restaurants, bioscopen, musea en kantoren. Bovendien bevat het complex zeven metrostations, twee treinstations, een busterminal en een hockey arena. De reden van de aanleg van dit ondergrondse centrum zijn de strenge winters in Quebec, waarbij de temperaturen overdag soms niet boven de -15 C uitkomen.

 

Montreal staat bekend om het contrast in haar stadsbeeld tussen oude en nieuwe architectuur. Twee van de meest prominente wolkenkrabbers van de stad staan bijvoorbeeld pal naast de twee kathedralen van de stad. Vieux Montreal, het oude stadscentrum van Montreal, is een gebied met vele attracties, waaronder de oude haven maar ook een aantal historische gebouwen. Je vindt hier oude smalle straatjes, kerken, paardenkoetsen, straatartiesten, terrasjes, mooie boetiekjes en vele restaurants.

Festivals en parades
Niet alleen de mix van oud en nieuw maakt deze stad bijzonder, ook het grote aanbod aan culturele activiteiten. Montreal wordt ook wel gezien als Canada’s culturele hoofdstad. Tijdens de zomermaanden biedt de stad ruimte aan verschillende festivals en parades op het gebied van jazz, beeldende kunst, theater, muziek en dans.

Taalreizen naar Montreal voor volwassenen en studenten

Ervaar de Engelse of Franse taal met andere gelijkgestemden van over de hele wereld.

Volwassenenreis naar Montreal

Taalreizen naar Montreal voor jongeren & scholieren

Taalreizen naar Montreal voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar.

Jongerenreis naar Montreal


Engels leren in Montreal: Taalschool

Taalschool Languages PLUS

Hartje Montreal

Taalschool ideaal gelegen in het centrum van Montreal

Engels en Frans

Aan de taalschool kun je zowel Engels als Frans leren

Activiteitenprog- ramma

Groot aanbod aan activiteiten en excursies

Internationale medestudenten

Ideale mix van nationaliteiten

Onze taalschool is gevestigd in een modern gebouw in het centrum van Montreal. Het gebouw ligt tegenover de McGill universiteit, dicht bij openbaar vervoer, restaurants, cafés, winkels en musea.

Er zijn 8 klaslokalen, gratis WiFi, een studieruimte, een ruime woonkeuken en een koffiebar. Op onzetaalschool in Montreal kun je zowel Engels als Frans leren. Ook kun je er voor kiezen een combinatie te maken.

No map available.

 

Onze school is officieel erkend door Languages Canada.


Engels leren in Montreal: Taalcursus

Taalcursus Engels

Minimale leeftijd van 18 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Maximaal 14 studenten per klas
Certificaat van deelname na cursus

Voorafgaand aan de taalcursus wordt er een online niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in Montreal biedt de volgende Engelse taalcursussen aan:

Standaard / Intensieve taalcursus Engels*
De standaard groepscursus Engels van 4 lesuren per dag biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus van 6 lesuren misschien iets voor jou. 

Standaard Plus taalcursus Engels
De standaard groepscursus Engels van 20 lesuren gecombineerd met 4 workshops per week. De thema's van de workshops zijn verschillend waaronder communicatieve vaardigheden, presenteren, etc.

Privélessen Engels
De snelste en meest intensieve manier om Engels te leren is door het volgen van privélessen. Het voordeel van privélessen is dat deze kunnen worden aangepast aan de interesses en behoeften van de student. Bovendien kun je elk moment met deze taalcursus starten. Je kunt kiezen voor privélessen van 2, 4 of 6 lesuren per dag. Over het algemeen vinden de privélessen ´s middags plaats.


Engels leren in Montreal: Accommodatie

Accommodatie in Montreal

Ervaar het leven in Montreal
Gastverblijf of residentie
Contact met de lokale bevolking
Internationale medestudenten

Onze taalschool in Montreal biedt diverse accommodaties aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de taalcursus). Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag. In Montreal kun je verblijven in een gastverblijf of in de residentie.

Gastverblijf
Het gastverblijf is ideaal om de Canadese cultuur te leren kennen en je Engels te oefenen. Je verblijft in een éénpersoonskamer en deelt de badkamer. Je kunt kiezen voor halfpension of volpension. De gastverblijven bevinden zich op ongeveer 30 tot 40 minuten reizen van de school.

Residentie
De residentie is de ideale plek wanneer je samen met andere internationale studenten wilt verblijven. De taalschool ligt op 15 minuten loopafstand van de taalschool, 10 minuten van downtown en 5 minuten van de 'Old Port'. Kies je voor een tweepersoonskamer, verblijf je in een appartement dat je deelt met een andere internationale medestudent van hetzelfde geslacht. De badkamer deel je met je kamergenoot en je kunt gebruik maken van een gedeelde keuken en woonkamer. Bij een éénpersoonskamer heb je je eigen badkamer.

In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we je tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan.
Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.


Engels leren in Montreal: Activiteiten

Vrije tijd in Montreal

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★★ Shopping

★★★★☆ Natuur & Recreatie

☆☆☆☆☆ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Transport

De taalschool in Montreal organiseert vaak enkele activiteiten. Sommige activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen en voor een aantal dien je een vergoeding te betalen. Het aanbod hangt af van het seizoen en het aantal studenten. Zo kun je bijvoorbeeld met medestudenten gaan schaatsen, een festival of museum bezoeken of een uitstapje maken naar een nabijgelegen bezienswaardigheid. Tijdens de ‘coffee talk’ kun je je Engels oefenen tijdens een luchtig gesprek met docenten en medestudenten. In het weekend organiseert de school soms ook dagexcursies naar bijvoorbeeld Quebec city, de Montmercy Falls, Niagara Falls en Toronto.

Montreal en omgeving
Montreal en omgeving lenen zich er uitstekend voor om zelf activiteiten te ondernemen. In de winter kunnen de temperaturen wel eens dalen tot -10 graden. Dit maakt Montreal de ideale plek voor het beoefenen van wintersporten zoals schaatsen, skiën en snowboarden!

Vanaf de 234 meter hoge heuvel Mont Royal, waar de stad naar is vernoemd, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Er is een mooi park met vele voetpaden, uitkijkposten en het meertje 'Beaver Lake'. Hier kun je prima sporten of even bijkomen van de drukte van de stad. In de winter kun je op deze beboste heuvel goed langlaufen, in de zomer kun je er heerlijk wandelen, joggen of fietsen.


Engels leren in Montreal: Prijzen en data

Inbegrepen

Taalcurcus Engels of Frans
Accommodatie
Niveautest en certificaat
Georganiseerde activiteiten

Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Montreal. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Zie de tabel voor de prijzen.

De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 december 2022, met reizen t/m 31 maart 2023.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

TOEFL examen

Op onderstaande bestemmingen wordt de TOEFL examencursus aangeboden. Prijzen en examendata op aanvraag. Meer informatie op TOEFL examen.

Bestemming

Startdata 2022

Examengeld

Montreal

12 weken: 3/1, 21/2, 25/4, 22/8, 19/9

Op aanvraag

Cursusmateriaal

Cursusmateriaal (uitleen): $ 10/week uitleen, $ 80 borg, ter plaatse te voldoen.

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming.

Visum

Voor verblijf in Canada is een ETA Visum vereist. Dit visum kost $7 Canadese Dollar en kun je gemakkelijk online aanvragen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er tevens voor dat je een geldig paspoort meeneemt. Let op dat wanneer je via de Verenigde Staten reist, je geen ETA maar een Amerikaans ESTA formulier moet invullen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er ook dan voor dat je een geldig paspoort meeneemt.