Taalcursussen voor beginners en gevorderden

in groepen, individueel of online

De taalscholen van PLUS Taalreizen bieden het voordeel om samen te werken in een groep van internationale studenten met een gemeenschappelijk doel: een taal leren. Het werken met gelijkgestemde studenten motiveert u en helpt u om uw taalvaardigheden in korte tijd te ontwikkelen. Je wordt begeleid en ondersteund door ervaren taaldocenten en je kunt het geleerde in de praktijk gebruiken, samen met nieuwe vrienden.

Hier kunt u zien hoe PLUS Taalreizen u helpt om de juiste taalcursus te vinden voor uw leerstijl en niveau en om uw leerdoelen te bereiken. Met onze examencursussen kunt u zich bijvoorbeeld voorbereiden op de gemeenschappelijke taalcertificaten zoals het Cambridge Certificate, IELTS, TOEFL, D.E.L.E., D.E.L.F. of C.I.L.S.. Onze intensieve taalcursussen zijn erkend als educatief verlof. Bovendien hebt u de keuze tussen vele andere soorten cursussen.


Aanvullende diensten naast de taalcursus

Taaltest om te starten

Aan het begin van uw taalreis met PLUS Taalreizen maakt u een plaatsingstoets. Deze dient om deelnemers met een vergelijkbaar taalniveau te groeperen. Om uw taalniveau beter in te schatten, bieden we u graag onze online taaltest aan.

Gratis studiebegeleiding

In onze taalscholen bieden we je 's middags extra bijles aan in de Study Club. We helpen bijvoorbeeld met moeilijk huiswerk, bekijken de lessen van de week of bereiden ons voor op de komende lessen.

Interessante keuzevakken

Keuzevakken bieden u de mogelijkheid om uw talenstudie nog beter af te stemmen op uw interesses. U kunt kiezen uit verschillende extra cursussen zoals Zakelijk Engels (Frans of Duits), Theater en Taal of Zakelijke Onderhandelingen.

Certificaat aan het einde van de cursus

Aan het einde van de taalcursus ontvangt u het Sprachcaffe certificaat. Natuurlijk bereiden we u ook voor op een internationaal gestandaardiseerd taalcertificaat, zoals Cambridge Certificate, IELTS, TOEFL, D.E.L.E., D.E.L.F, C.I.L.S en TestDAF.

Overzicht van al onze inbegrepen diensten.


Alle taalcursussen in één oogopslag

Online taalcursussen

Ervaar de taal: Leer de taal van uw keuze in het comfort van uw eigen huis in een vaste groep.

Kleine groepen: U krijgt gegarandeerd een gelegenheid om aan het woord te komen. Zo kunt u wat u geleerd hebt in echte gesprekken gebruiken.

Jarenlange ervaring: Onze docenten zijn moedertaalsprekers en hebben vele jaren ervaring in het taalonderwijs.

Geavanceerde technologie: Onze virtuele klas is gebaseerd op eenvoudig te gebruiken technologie, zelfs op uw smartphone.

Online Taalcursussen

Standaard taalcursussen

De Standaard cursus is het perfecte compromis tussen een taalcursus en vrije tijd. Je hebt 4 lessen per dag, met voldoende vrije tijd ervoor en erna.

Basiscursus

De vrije tijd en vakanties staan op de eerste plaats

Lessen per week: 10

Minimale duur 2 weken

meer informatie »

Standaardcursus  

Balans tussen leren en vrije tijd

Lessen per week: 20

Minimale duur 1 week

meer informatie »

Standaard cursus Plus

Balans tussen intensief leren en vrije tijd

Lessen per week: 24

Minimale duur 1 week

meer informatie »

Standaard cursus Actief Plus

Balans tussen leer-werk en culturele activiteiten

Lessen per week: 20 + culturele activiteiten

Minimale duur 1 week

meer informatie »

Intensieve cursussen

De Intensieve cursus Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Chinees, Arabisch en Duits is de ideale keuze als u uw taalvaardigheden in korte tijd wilt verbeteren.

Intensieve cursus

Minder vrije tijd, maar meer leerprestaties

Lessen per week: 30

Minimale duur 1 week

meer informatie »

Super intensieve cursus

Focus op leerprestaties

Lessen per week: 40

Minimale duur 1 week

meer informatie »

Examencursus

Taalcursus ter voorbereiding op een extern taalcertificaat

Duur afhankelijk van examen

Minimale duur 8 weken

meer informatie »

Gecombineerde cursus

Combineer Engels en Frans of Frans en Arabisch

Lessen per week: 30

Minimale duur 1 week

meer informatie »

Voorbereidende cursus voor het eindexamen

Specifieke voorbereiding op de mondelinge en schriftelijke examens

Lessen per week: 30

Minimale duur 2 weken

Individuele taalcursussen

Eén-op-één lessen zijn de meest effectieve vorm van lesgeven in ons programma. De leraar richt zich op één student tegelijk, zodat de wensen van de student kunnen worden vervuld.

Privé-lessen

Afgestemd op uw wensen

Lessen per week: 10, 20 of 30

Minimale duur 1 week

meer informatie »

Middag- of avondcursus

Leer in kleine groepen in de namiddag of avond.

Lessen per week: 20

Minimale duur 1 week

meer informatie »

1 les is gelijk aan 45 minuten les op de meeste taalscholen. In Engeland staat één les gelijk aan 60 minuten les.


Specialisatie van taalvaardigheden met keuzevakken

Vaak is het nuttig om voor specifieke vakken uw taalkennis te vergroten. Op die manier voelt u zich zekerder op de gebieden waar u de vreemde taal gebruikt, bijvoorbeeld in een professionele omgeving. De verdiepingscursussen bieden u de mogelijkheid om uw interesses nog beter na te streven en tegelijkertijd uw talenkennis uit te breiden. De keuzevakken zijn beschikbaar voor alle taalcursussen, en u kunt kiezen uit verschillende specialisaties. Wilt u bijvoorbeeld het onderwerp marketing & sales verdiepen of werken aan uw presentatietechniek? Geen probleem met de keuzevakken! Boek gewoon het gewenste keuzevak naast uw taalcursus en begin uw individuele specialisatie van uw communicatievaardigheden.

Keuzevakken in één oogopslag

Zakelijk

Engels, Frans, Duits

Begin elke maandag

Conversatie

Engels en Duits

Begin elke maandag

Sollicitaties en interviews

Engels

Start elke 1ste en 3de maandag van de maand

Marketing & sales

Engels

Start elke 2e en 4e maandag van de maand

Zakelijke onderhandeling-en

Engels

Start elke 1ste en 3de maandag van de maand

Retoriek en presentatietech-nieken

Engels

Start elke 2e en 4e maandag van de maand

Theater en taal

Uitsluitend in het Engels in St. Julian's (Malta)

Start elke 1ste en 3de maandag van de maand

Structuur keuzevakken

  • 10 extra lessen per week; 2 lessen van 45 minuten per dag.
  • Maximaal 10-15 deelnemers afhankelijk van de bestemming
  • Niveaus: Beginner, gemiddeld, gevorderd.
  • Startdata: Het hele jaar door ( met uitzondering van juli)

Taalniveaus in één oogopslag

De Raad van Europa heeft een schaal met drie niveaus ingevoerd om al hun Europese taalniveaus objectief en collectief te beoordelen. Volgens het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR) worden de drie niveaus als volgt gedefinieerd:

A: Basisgebruiker
B: Zelfstandige gebruiker
C: Vaardige gebruiker

Deze zijn elk weer onderverdeeld in 2 niveaus, die de verschillende taalniveaus beschrijven:

Niveau Taalniveau Beschrijving
  Zonder Voorkennis
Je hebt geen kennis, maar je zult snel je eerste successen kunnen boeken.
A1 Basisgebruiker U kunt uzelf voorstellen en andere mensen vragen stellen en u kunt eenvoudige vragen beantwoorden als de ander duidelijk spreekt.
A2 Basisgebruiker Je begrijpt eenvoudige krantenartikelen. Brieven schrijven en spontane, gerichte verklaringen zijn ook geen probleem.
B1 Onafhankelijke
gebruiker
U kunt standaardtaal gebruiken bij herkenbare gespreksonderwerpen en de meeste situaties aanpakken wanneer u op reis bent.
B2 Onafhankelijke
gebruiker
U beschikt over gedegen kennis. U bent in staat om feiten op een verschillende manier te presenteren en om gesprekken van bijna elke soort te leiden.
C1 Vaardige
gebruiker
U kunt zich gestructureerd en gedetailleerd uitdrukken over complexe onderwerpen, moeilijke teksten begrijpen en impliciete betekenissen begrijpen.
C2 Vaardige
gebruiker
U kunt moeiteloos alles begrijpen wat u leest of hoort, en u spontaan, zeer vloeiend en nauwkeurig uitdrukken, zelfs over ingewikkelde onderwerpen, waarbij u de fijnere nuances van de betekenis duidelijk maakt.

Duur van de taalcursus

Gebruik onderstaande tabel om de lengte van de cursussen te bepalen die aanbevolen worden om de gewenste taalvaardigheden te bereiken. Let op: deze tabel is gebaseerd op een intensieve cursus van 30 lessen per week. Resultaten kunnen variëren op basis van persoonlijke vaardigheid, leeftijd en eerdere taalervaring, naast andere factoren. Als u niet zeker bent over uw cursuskeuze, raden wij u een persoonlijk consult aan. Het beginnersniveau wordt in dit overzicht aangegeven als A0.

Huidig niveau & doelen: A0 A1 A2 B1 B2 C1 C2  
Conversatie optimalisatie: Ideaal als u wilt leren duidelijk te spreken en eenvoudige vragen gericht te beantwoorden. 4 2 - - - - - Aanbevolen cursusduur ( Weken)
Basiskennis verrijken: De kwalificatie om contexten beter te begrijpen en gerichte uitspraken te doen. 6 4 2 - - - - Aanbevolen cursusduur (Wochen)
Voortgang uitbreiden: Leer feiten gedifferentieerd te presenteren, met moedertaalsprekers te werken en krantenartikelen te begrijpen. 12 6 4 2 - - - Aanbevolen cursusduur ( Weken)
Veiligheid verhogen: U kunt ook ingewikkelde onderhandelingen voeren en uw talenkennis gebruiken in verslagen en presentaties. 24 12 6 4 2 - - Aanbevolen cursusduur ( Weken)
Soliditeit consolideren: Deze cursus zal je nog zelfverzekerder maken. U zult elk gesprek volgen en moeiteloos verslagen schrijven. 48 24 12 6 4 2 - Aanbevolen cursusduur ( Weken)
Perfectie bereiken: U verfijnt uw stijl, leert vaardig te argumenteren en te onderhandelen en tot de kern van uw gedachten te komen. 48 24 12 6 4 2 Aanbevolen cursusduur ( Weken)

Heb je nog vragen of individueel advies nodig?

Wij staan altijd vriendelijk en deskundig tot jou beschikking!

Neem contact met ons op