Online Taaltesten

Onze online taaltesten geven je een indicatie van je taalniveau in de gekozen taal. Voor alle onderstaande talen kun je een taalcursus boeken bij PLUS Taalreizen. We bieden taalcursussen in het buitenland voor alle niveaus voor jong en oud. Verbeter je taalvaardigheden met een van onze unieke taalcursussen op fantastische locaties.

We adviseren je graag en voor nu wensen we je succes met een van onze online taaltesten!

Onze taalcursussen

Ontdek de leukste bestemmingen om talen te leren in het buitenland.

Ontdek meer! »

Hoe kunt u uw taalniveau verbeteren?

De beste manier om een taal te leren is door uzelf ermee te omringen en het dagelijks te oefenen. Daarom biedt PLUS Taalreizen u een breed aanbod aan taalcursussen in het buitenland, waar u niet alleen uw kennis van de gekozen taal kunt verbeteren, maar ook kunt genieten van een geweldige vakantie op fantastische bestemmingen.

Onze cursussen worden aangepast naar uw behoeften en zijn ook een prachtige manier om een land, de cultuur en natuurlijk de mensen te leren kennen. Aarzel ook niet om de classificatie van de verschillende taalniveaus te raadplegen om te weten waar u zich bevindt. Ontdek al onze fantastische bestemmingen voor volwassenen en jongeren en maak je klaar voor de vakantie van je leven - keer terug van je verblijf met een veel beter taalniveau dan toen je aankwam!

Voor meer informatie over de taalcursussen die wij aanbieden, ontdek onze bestemmingen door te klikken op Taalreizen!

Test uw taalvaardigheid voordat u een taalcertificaat behaalt

Een taaltest is ook een goede basis als u een taalcertificaat wilt behalen. Hier kunt u de taaltest op verschillende manieren gebruiken: Je kent de vereisten voor het behalen van het certificaat dat voor jou relevant is en doet een test aan het begin van je leerproces om je doelen preciezer te kunnen bepalen. Op die manier kunt u inschatten hoeveel u nog moet leren om het door u gewenste taalniveau voor het taalcertificaat te halen. U kunt de onlinetaaltest ook gebruiken als een controle van uw kennisniveau vóór de test voor het taalcertificaat. Zo kunt u er zeker van zijn dat u vóór de test het voor het certificaat vereiste taalniveau hebt.

Wilt u een officieel taalcertificaat in het Engels, Spaans of Duits behalen? Bereid u voor op uw taalcertificaat met PLUS Taalreizen!

Veelgestelde vragen: Taaltest

Een taaltest geeft u een heel goed beeld van uw taalvaardigheden. Bovendien kunt u de taaltest gebruiken om uw leervorderingen bij te houden. Als u onze taaltest regelmatig afneemt, kunt u zien of uw leerdoelen worden bereikt en of u een goede leerstrategie volgt.

Het resultaat van de test is gebaseerd op de typische niveaus voor talen. Uw niveau ligt tussen A1 en C2, waarbij A1 overeenkomt met het niveau van een beginner en C2 met het niveau van een moedertaalspreker. De volgende lijst geeft u een kort overzicht van de verschillende niveaus:

A1 - Basis Taalgebruik I: U bent in staat om eenvoudige alledaagse situaties te begrijpen, uzelf voor te stellen en mensen eenvoudige vragen te stellen, zoals hun leeftijd of waar ze wonen. Je begrijpt de antwoorden als de andere persoon langzaam en duidelijk spreekt.
A2 - Basis Taalgebruik II: Je bent in staat om zinnen over alledaagse onderwerpen te begrijpen en over bekende situaties te praten. U kunt ook over uzelf praten, bijvoorbeeld over uw achtergrond of uw behoeften.
B1 - Zelfstandig taalgebruik I: U begrijpt de hoofdpunten en de context van gesprekken, praat over uw persoonlijke interesses, ervaringen of doelen en kunt de meeste situaties aan wanneer u op reis bent.
B2 - Zelfstandig gebruik II: U kunt complexe teksten begrijpen en discussies leiden op uw vakgebied. U kunt een normaal gesprek voeren met moedertaalsprekers en spontaan en vloeiend communiceren.
C1 - Vlot gebruik van de taal I: U kunt veeleisende wetenschappelijke teksten begrijpen en u vlot uitdrukken zonder lang na te moeten denken. Zowel in het privé-leven als in het beroepsleven van alledag kunnen zij zonder problemen communiceren en zich uitdrukken over complexe vraagstukken.
C2 - Vaardig Taalgebruik II: U kunt alles wat u leest of hoort zonder problemen begrijpen en u kunt ook over complexe onderwerpen praten en redenen of betekenissen op een hoog niveau presenteren.
Als u meer wilt weten over de verschillende niveaus en meer te weten wilt komen over strategieën om uw taalvaardigheid te verbeteren, kunt u onze pagina's over Engels leren bekijken.

Met behulp van de taaltest kunt u nagaan hoe goed u vooruitgang hebt geboekt bij het leren van een vreemde taal. Als u één niveau bent vooruitgegaan, is uw leerproces succesvol geweest en bent u beter geworden in het gebruik van uw vreemde taal.

Het belangrijkste verschil tussen een taaltest en een taalquiz is het doel ervan. Terwijl een taaltest specifiek ontworpen is om je taalniveau te bepalen, heeft een taalquiz als doel om je taalniveau te verbeteren. Een ander groot verschil tussen een taaltest en een taalquiz is dat een taaltest alleen je huidige taalniveau weergeeft, terwijl een taalquiz je helpt om je taalniveau te verbeteren.

Bovendien bestaat de inhoud van een taaltest uit dialogen en korte teksten die indirect de grammaticale regels, woordenschat en begrijpend lezen testen. Een taalquiz daarentegen bestaat uit eenvoudige taalspelletjes.

Normaal gesproken hebben de taaltesten betrekking op grammatica, woordenschat, spelling en begrijpend lezen. De vragen over deze gebieden worden echter gesteld in korte teksten en dialooggedeelten. Op die manier wordt het taalniveau met behulp van een taaltoets zo dicht mogelijk bij het werkelijke taalgebruik beoordeeld. De inhoud van een taaltoets is speciaal ontworpen om vergelijking tussen verschillende testnemers mogelijk te maken.

Om ervoor te zorgen dat de taaltoets u het meest zinvolle resultaat oplevert, moet u zich idealiter niet specifiek op de taaltoets voorbereiden. De enige manier om u op de taaltoets voor te bereiden is uw vreemde taal regelmatig te gebruiken en tegelijkertijd woordenschat en grammatica te leren. De taaltoets kan echter wel worden gebruikt als hulpmiddel bij de voorbereiding op officiële taalcertificaten.

U kunt een taaltest op elk niveau afleggen. Het is het beste om altijd voor een nieuwe leerperiode een taaltoets te maken en zo uw taalniveau te bepalen. Zo kunt u aan het eind van uw leerperiode de test opnieuw afleggen en zien hoeveel u vooruit bent gegaan.