Examencursus Spaans: DELE examen

Drie keer per jaar starten er op onze scholen vele tientallen jonge mensen met allerlei verschillende nationaliteiten de voorbereidingscursus voor het DELE examen. Voor een aantal weken werken ze met z’n allen naar hun doel: één van de DELE examens halen. DELE studenten krijgen vaak de beste docenten van de school en worden met raad en daad bijgestaan tijdens deze cursus. Het heeft veel charme en het is een grote stimulans om samen met een groep Europese leeftijdgenoten te werken aan het internationaal erkende DELE examen. Je werkt in 4-16 weken met een internationaal klasje en gespecialiseerde docenten naar je examen toe. De voorbereiding is niet alleen heel leuk, ook zeer grondig. Het slagingspercentage ligt zeer hoog!

De niveaus

Je kunt het DELE examen afleggen op 3 niveaus:
 • DELE Inicial
  Diploma Spaans Beginners geeft de taalvaardigheid aan die nodig is om zich in de meest gebruikelijke situaties van het dagelijkse leven te redden. Men begrijpt  voldoende en kan adequaat reageren; daarnaast is men in staat wensen en behoeften uit te drukken op een basisniveau.
 • DELE Intermedio
  Diploma Spaans Halfgevorderden geeft de taalvaardigheid aan die nodig is om zich te redden in reguliere situaties van het dagelijkse leven en om in normale omstandigheden te kunnen communiceren waarbij geen specialisatie van de taal wordt vereist.
 • DELE Superior
  Diploma Spaans Gevorderden geeft de taalvaardigheid aan die nodig is om zich te kunnen redden in situaties die een hogere specialisatie van de taal vereisen waarbij men zich kennis van de culturele gewoontes via de Spaanse taal eigen maakt.

Bestemmingen en startdata DELE examen

In onderstaande tabel vind je de bestemmingen waar een DELE examencursus aangeboden wordt, alsmede de startdata en duur van de cursus. Prijzen en examendata zijn op aanvraag.

Startdata 2024 DELF:

 • Cursus: 20 +10 lessen per week
 • Cursusduur: min. 4 weken
 • Deelnemers: max. 12
 • Kosten per week: vanaf 180 EU
 • Bestemmingen: Málaga

elke maand volgens onderstaande schema:

A1-A2: Elke eerste maandag van de maand
B1: Elke tweede maandag van de maand
B2: Elke derde maandag van de maand
C1: Elke vierde maandag van de maand

De examens vinden over het algemeen plaats op de zaterdag in de laatste week, we adviseren daarom een extra nacht bij te boeken.

Het DELE examen

De taalscholen werken vaak samen met een examencenter in de stad waar het examen gedaan kan worden. Op sommige scholen kun je het examen op de school zelf doen. Let op dat je je tijdig inschrijft voor het examen! De school kan je adviseren en helpen met de inschrijving.

Het examen bestaat uit vijf onderdelen:

Leesvaardigheid
Grammatica en woordenschat
Luistervaardigheid
Spreekvaardigheid
Schrijfvaardigheid

DELE staat voor 'Diploma de Español como Lengua Extranjera' ofwel Diploma Spaans als Vreemde Taal. Het is het enige diploma voor niet Spaanstaligen dat officieel erkend wordt door het Spaanse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport. Het diploma heeft dan ook een grote internationale waarde, zeker voor degenen die aan een Spaanse universiteit gaan studeren of in een Spaanssprekende omgeving (willen) werken. Het examen is wereldwijd erkend en wordt drie keer per jaar wereldwijd afgenomen. In Nederland is het Instituto Cervantes in Utrecht het aanspreekpunt:

Instituto Cervantes Utrecht
Domplein 3
3512 JC Utrecht
Telefoon: 030-2334261 / 030-2428477
www.cervantes.nl

Zij kunnen als geen ander specifieke vragen over het DELE examen beantwoorden.

Voor meer informatie over de bestemmingen, zie Alicante, Barcelona, Buenos Aires, Granada, Madrid, Malaga, Salamanca, Valencia.

Meer informatie over onze bestemmingen in Spanje:

Madrid