Examencursus Engels: TOEFL examen

Een TOEFL cursus is een belangrijke cursus en test indien je wilt studeren op een Amerikaanse of Canadese universiteit. Ook is het van belang om te gaan werken in Amerika/Canada. TOEFL staat voor 'Test of English as a Foreign Language' en is een test om je niveau van het Engels te bepalen. Je kunt op deze manier aantonen dat je voldoende Engelse vaardigheden bezit om een academische opleiding te kunnen volgen.

Je kunt 5 keer per jaar starten met een TOEFL voorbereidingscursus. De cursus bestaat uit 12 weken, 4 lessen per dag die meestal 's ochtends plaatsvinden. Na de cursus leg je de TOEFL test af. Als je de TOEFL cursus wilt volgen, heb je minimaal een gemiddeld niveau Engels nodig (B2). Er wordt op de eerste schooldag dan ook een speciale niveautest afgenomen om dit te testen. Als je niveau te laag is, zal je in een standaard Engelse cursus worden geplaatst. Het is op aanvraag mogelijk om de TOEFL cursus korter dan 12 weken te volgen, maar dan worden niet alle onderdelen uit het lesboek behandeld.

Bestemmingen TOEFL examen

Op onderstaande bestemmingen wordt de TOEFL examencursus aangeboden. Prijzen en examendata op aanvraag.
Let op: voor het plaatsvinden van de TOEFL cursus is vaak een minimaal aantal deelnemers vereist.

Startdata 2024 TOEFL:

  • Cursus: 20 +10 lessen per week
  • Cursusduur: min. 4 weken
  • Deelnemers: 10 -15
  • Kosten per week: vanaf 490 CAD
  • Bestemmingen: Vancouver

elke maand volgens onderstaande schema:

A1-A2: Elke eerste maandag van de maand
B1: Elke tweede maandag van de maand
B2: Elke derde maandag van de maand
C1: Elke vierde maandag van de maand

Het TOEFL examen

De taalscholen werken vaak samen met een examencenter in de stad waar het examen gedaan kan worden. Op sommige scholen kun je het examen op de school zelf doen. Let op dat je je tijdig inschrijft voor het examen! De school kan je adviseren en helpen met de inschrijving. In Amerika en Canada dien je in veel gevallen een TOEFL score te tonen om toe te worden gelaten op universiteiten, opleidingen en overheidsinstellingen. De minimale score die je moet halen voor het TOEFL examen verschilt per universiteit/instelling. Tijdens een TOEFL cursus dien je je ter plekke online in te schrijven voor het examen. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor, maar medewerkers van de school kunnen je hierbij helpen. Het examengeld is niet bij de prijs inbegrepen. De examens worden erg vaak gehouden. Tijdens het examen worden alle communicatieve vaardigheden getest, namelijk: spreken, luisteren, lezen en schrijven. Voor alle 4 de onderdelen kun je totaal 30 punten scoren. Er is geen minimale score nodig om te slagen, je krijgt een diploma waarop je score vermeld is. De scores zijn als volgt ingedeeld:
  • TOEFL score 87-109 Upper-intermediate (B2)
  • TOEFL score 110-119 Advanced (C1)
  • TOEFL score 120 Proficient (C2)
Het TOEFL diploma wordt door meer dan 8000 colleges en organisaties erkend in meer dan 130 landen! De TOEFL test score blijft tot 2 jaar na de testdatum geldig.

Meer informatie over onze bestemmingen in Canada: