Examencursus Engels: IELTS examen

Een IELTS cursus is de ideale cursus en test indien je wilt studeren in Engeland of Ierland. Ook is het van belang als je hier graag zou willen werken. IELTS staat voor International English Language Testing System. IELTS is een test om je niveau van het Engels te bepalen en op deze manier kun je aantonen dat je voldoende Engelse vaardigheden bezit om een opleiding te volgen of te studeren aan een Engelse universiteit. Je hebt ook een IELTS diploma nodig als je naar Australie of Nieuw-Zeeland wilt emigreren. De minimale score die je moet halen voor het examen verschilt per universiteit/ instelling. Je dient je uiterlijk 5 weken van tevoren in te schrijven voor het examen. 

Let op: je hebt voor deze cursus minimaal een gemiddeld taalniveau nodig.

Bestemmingen IELTS examen

Op onderstaande bestemmingen wordt de IELTS examencursus aangeboden. Prijzen en examendata zijn op aanvraag.

Startdata 2024 IELTS:

  • Cursus: 20 +10 lessen per week
  • Cursusduur: min. 4 weken
  • Deelnemers: 10 -15
  • Kosten per week: vanaf 200 EU
  • Bestemmingen: Malta, Londen, Vancouver

elke maand volgens onderstaande schema:

A1-A2: Elke eerste maandag van de maand
B1: Elke tweede maandag van de maand
B2: Elke derde maandag van de maand
C1: Elke vierde maandag van de maand

Het IELTS examen

De taalscholen werken vaak samen met een examencenter in de stad waar het examen gedaan kan worden. Op sommige scholen kun je het examen op de school zelf doen. Let op dat je je tijdig inschrijft voor het examen! De school kan je adviseren en helpen met de inschrijving.

Het IELTS examen bestaat uit 4 onderdelen:

Leesvaardigheid
Schrijfvaardig- heid
Spreekvaardig- heid
Luistervaardig- heid

Voor ieder onderdeel krijg je een score van minimaal 1 tot maximaal 9. Alle onderdelen tellen even zwaar mee. Het gemiddelde van de 4 scores is je eindresultaat. Een score van 5,5 is vergelijkbaar met Cambridge FCE, een score van 6,5 met Cambridge CAE en een score van 7,5 op het IELTS examen is vergelijkbaar met Cambridge CPE. De eerste 3 onderdelen worden op één dag getoetst. De examendatum voor het onderdeel spreekvaardigheid wordt in overleg met de school vastgesteld. Dit examen vind plaats in de week voor of na het toetsen van de andere 3 onderdelen.

Het IETLS diploma wordt door bijna 5000 onderwijsinstellingen, bedrijven en overheidsinstellingen erkend. Het examen wordt dan ook jaarlijks door meer dan 700000 personen in 120 verschillende landen afgelegd. Het is zelfs mogelijk om het examen in Nederland te maken!

Meer informatie over onze bestemmingen: