Weg naar Succes

Weg naar Succes
 • Bepaling van het huidige taalniveau
 • Vaststelling van de persoonlijke doelen
 • Identificatie van de optimale taalcursus

Met slechts een paar stappen kunt u op weg zijn naar succes en het bereiken van uw persoonlijke taalgerelateerde doel:

Analyse van uw huidige taalvaardigheden

Voordat u naar de taalschool reist, adviseren we u om erover na te denken welk taalniveau u heeft, welke doelen u wilt bereiken en hoeveel tijd u aan de cursus wilt besteden. Voor vertrek maakt u echter een online taaltoets waar uw huidige taalvaardigheid wordt getoetst. Op basis van de resultaten uit deze test wordt u op het juiste niveau ingedeeld.

Het rooster hieronder zal u helpen om de best passende cursusduur te vinden voor uw doelstelling. Let er op dat deze tabel gebaseerd is op een intensieve cursus van 30 lessen per week - de resultaten kunnen variëren afhankelijk van de individuele vaardigheden, leeftijd, voorafgaande ervaring met de taal en andere factoren.

Uw huidige niveau

 • Academisch Niveau: Door de grammatica en de woordenschat perfect te beheersen bent u in staan bijna net zo effectief te kunnen communiceren als een moedertalige.
 • Vergevorderd Niveau: U kunt zelfverzekerd communiceren maar hebt soms last van een gebrek aan woordenschat op specifieke gebieden. U kunt uw mening uitdrukken en onderbouwen met een goede vlotheid en precisie. 
 • Gevorderd Niveau: U bent goed in staat de taal te verstaan en met de nuances om te gaan. Ook kunt u alledaagse onderwerpen bespreken en gesprekken volgen. 
 • Bovengemiddeld Niveau: U hebt een begrip van de meeste niet-gespecialiseerde teksten. Daarnaast heeft u een zeer goed gevoel voor de grammaticale structuren.
 • Gemiddeld Niveau: U bent in staat om spontaan om te gaan met allerlei soorten situaties, kunt brieven schrijven en eenvoudige krantenartikelen lezen.
 • Elementair Niveau: U kunt over alledaagse activiteiten praten en eenvoudige grammaticale structuren gebruiken. Ook kunt u eenvoudige boodschappen, instructies en aanwijzingen begrijpen. 
 • Basis Niveau: Zelfs als u bij ons begint als een "absolute beginner", kunt u snel vorderingen maken en uzelf verstaanbaar maken door middel van alledaags taalgebruik.

Als u graag zelf uw taalvaardigheden wilt testen, gebruik dan eenvoudig onze online taaltoets.

Bepaal uw doelen

U zou ook moeten overwegen welke doelen u wilt bereiken en hoeveel tijd u daarvoor wilt en kunt investeren. Ons succesrooster helpt u om de optimale duur en intensiteit van uw taalcursus te bepalen. Of u er nu op doelt om mee te kunnen praten in alledaagse gesprekken of dat u de taal perfect wilt spreken, we zullen de juiste taalcursus voor u vinden!

 • C2 - Persoonlijke Stijl: Uw doel is om net zo natuurlijk in de vreemde taal te  communiceren als in uw eigen taal. Nadat uw kennis van de taal volledig is, is het nu uw doel om uw persoonlijke stijl in de taal te vinden.
 • C1 - Complete Beheersing van de Taal: Zelfvertrouwen bij ieder gesprek en bij het schrijven van ieder rapport is uw doel. U probeert uw kennis van zowel de informele als het zakelijke gebruik van de taal. 
 • B2 - De Taal van Presentaties en Onderhandelingen: U wilt graag leren hoe u de taal spontaan in het dagelijks leven, in iedere situatie kunt gebruiken. Daarnaast wilt u in staat zijn om deel te nemen aan complexe onderhandelingen en zichzelf op een duidelijke manier uitdrukken.
 • B1 - Gevorderde Taalvaardigheden: Uw doel is om feiten en problemen uit te kunnen werken, samen te werken met moedertaligen, de krant te lezen en gemakkelijk telefoongesprekken te kunnen voeren.
 • A2 - Deelname aan Gesprekken: U probeert gesprekken beter te begrijpen en zelf ook deel te nemen aan discussies. Het lezen van standaard zakelijke correspondentie zou geen probleem meer moeten zijn. 
 • A1 - Basis Conversatie: U bent in staat om korte eenvoudige vragen te begrijpen en te beantwoorden en kunt eenvoudige teksten begrijpen.

Aanbevolen duur van uw taalcursus

Let op dat deze tabel gebaseerd is op de intensieve cursus van 30 lessen per week. Resultaten kunnen verschillen vanwege o.a. persoonlijke vaardigheden, leeftijd en voormalige taalervaring. Als u er niet zeker over bent welke cursus u moet kiezen, zijn we u graag van dienst met persoonlijke begeleiding.

 

Huidig niveau & Doelen: C2 C1B2 B1 A2 A1
Academisch Niveau2 weken-----
Vergevorderd Niveau4 weken2 weken----
Gevorderd Niveau6 weken 4 weken 2 weken ---
Bovengemiddeld Niveau12 weken 6 weken 4 weken 2 weken --
Gemiddeld Niveau24 weken 12 weken 6 weken 4 weken 2 weken -
Elementair Niveau48 weken 24 weken 12 weken 6 weken 4 weken 2 weken
Basis- 48 weken 24 weken 12 weken 6 weken 4 weken