Leer Italiaans met PLUS Taalreizen

Italiaans is de moedertaal van ongeveer 65 miljoen mensen. Dit zijn voornamelijk Italianen, waarvan de overgrote meerderheid in Italië woont. Naast Italië is Italiaans ook de officiële taal in Zwitserland, San Marino en Vaticaanstad. Het Italiaans is één van de belangrijkste talen in Europa en wordt steeds belangrijker in de cultuur en de politiek. Italiaans leren is ook erg populair omdat de Italiaanse taal en het land zelf staan voor een gelukkige en zorgeloze houding ten opzichte van het leven. Wij van PLUS Taalreizen zullen u kennis laten maken met de "dolce vita" van Italië en tegelijkertijd het leren van Italiaans makkelijker voor u maken.

La Dolce Vita

Ervaar de Italiaanse levenshouding: levensvreugde, genieten, lekker eten en veel plezier.

Taalscholen

Onze cursus Italiaans in Florence of Viareggio bieden de mogelijkheid om de Italiaanse manier van leven te leren kennen.

Cursussen

Voor iedereen de juiste cursus: Een overzicht van alle soorten cursussen vindt u hier.

87 miljoen sprekers

Italiaans is niet alleen op vakantie in Italië een nuttige taal.

Antwoorden over belangrijke vragen en antwoorden bij het leren van Italiaans

Vragen en antwoorden om Italiaans te leren

Als je een grote fan bent van Italië, moet je zeker Italiaans leren! Dit prachtige land heeft u zoveel te bieden, of het nu de zee, de bergen of wereldmetropolen zijn. Om helemaal op te gaan in de actie, is het zeker de moeite waard om de moedertaal van Italië te leren. Op die manier ervaart u de sfeer, de Italiaanse levensstijl en de schoonheid van Italië op een geheel nieuwe manier. Dus als u denkt aan uw volgende vakantie in Italië, moet u ook een taalreis overwegen om Italiaans te leren!

Maar ook in uw gewone dagelijkse leven zult u de Italiaanse taal steeds weer tegenkomen - bijvoorbeeld wanneer u in uw favoriete Italiaanse restaurant eet of een kopje koffie gaat drinken, zult u steeds weer Italiaanse woordenschat tegenkomen, die u met slechts een paar basisvaardigheden zult begrijpen. Italiaans leren kan ook heel nuttig zijn op het werk. Afgezien van het feit dat het er bij sollicitaties altijd goed uitziet als je een vreemde taal spreekt, is Italiaans vooral belangrijk in bedrijfstakken als mode, auto-industrie, kunst en cultuur of onderzoek.

Deze vraag kan niet precies beantwoord worden, omdat iedereen anders leert en de taal op een andere manier beheerst. Sommigen vinden het makkelijker en anderen vinden het moeilijker om zichzelf te motiveren, woordenschat uit het hoofd te leren en gevoel voor de taal te krijgen. Meestal heb je na een paar maanden een basiskennis, maar om de taal perfect onder de knie te krijgen kan jaren duren - het hangt altijd af van je persoonlijke doelen bij het leren van Italiaans! Aangezien Italiaans een Romaanse taal is, net als Frans of Spaans, en is afgeleid van het Latijn, kan het een voordeel zijn als u al een van deze talen kent. Sommige woorden of grammaticaregels zijn hier vergelijkbaar.

We weten dat het altijd veel motivatie en initiatief vergt om een nieuwe taal te leren. Daarom moet u altijd in gedachten houden wat uw grote doel is, waarom u Italiaans wilt leren! Stel uzelf vervolgens kleinere, individuele doelen (bijvoorbeeld voor een dag of een week) en verdeel uw leerinhoud.

Focus niet alleen op de taal, maar ook op het land en de cultuur. Organiseer bijvoorbeeld een Italiaanse avond met uw vrienden, waarbij u Italiaans eet, naar Italiaanse muziek luistert en Italiaanse tradities volgt. Dit zal u helpen om u dichter bij de Italiaanse levensstijl te voelen. Nu moet u natuurlijk een manier vinden om Italiaans te leren die voor u werkt. Het gebruik van verschillende media zal u helpen om afwisseling aan te brengen, zodat u de zin niet verliest.

Het belangrijkste Italiaanse certificaat is het CILS. Het is een officieel erkend taalcertificaat, dat je op verschillende niveaus kunt behalen.

Leuke weetjes over de Italiaanse taal

  • Het Italiaanse alfabet telt slechts 21 letters: In tegenstelling tot het onze, ontbreken de J, K, W, X en Y.
  • Het Italiaans is de officiële taal van de klassieke muziek (piano - zacht; forte - luid).
  • Het Italiaans staat op de 4e plaats van de meest geleerde vreemde talen.
  • Het is de officiële taal van Italië, Zwitserland, San Marino, Vaticaanstad en de Soevereine Militaire Orde van Malta.
  • Voordat Italië in 1861 werd verenigd, kon slechts 2,5% Italiaans spreken - elke regio had zijn eigen variant.
  • Door deze varianten zijn er geen dialecten - de afwijkingen van de standaardtaal zijn eerder eigen regionale talen.

Basis woordenschat Italiaans

Goedendag! Buongiorno
Hoe gaat het met jou? Come stai?
Tot ziens Arrivederci!
Alstublieft Per favore
Dank je wel Grazie mille/ Mille grazie
Sorry Scusi conto, per favore!
Rekening, alstublieft Il conto, per favore!
Hoeveel kost het? Quanto é?
Wat is dit? Che cos'è questo?
Ik versta het niet. (Non) capisco.

Handig voor het leren van Italiaans: Ons PTR Magazine

In ons magazine geven we u altijd waardevolle tips voor het leren van talen.

Ontdek meer artikelen in ons PTR magazine »

Leer Italiaans met onze hulp!

Taalreizen

Combineer Italiaans leren met een taalreis naar Florence of Viareggio


Meer informatie

Online cursus Italiaans

Bij ons is het mogelijk om Italiaans te leren met professionele leraren vanuit het comfort van jouw eigen huis!

Meer informatie

Heb je nog vragen of individueel advies nodig?

Wij staan altijd vriendelijk en deskundig tot jou beschikking!

Neem contact met ons op