Wat is precies een tussenjaar in het buitenland en wat moet je er tijdens doen?

De school is net afgelopen en je weet niet wat je moet doen? Ga op tussenjaar en studeer verder, maar dan in het buitenland!   Er gaat tegenwoordig niets boven talenkennis. Op het werk opent talenkennis een heleboel deuren en mogelijkheden, maar dat is niet alles: een vreemde taal leren betekent je horizon verbreden, dingen vanuit een nieuw perspectief zien, realiteiten die ver van de onze liggen beter leren kennen.   En om dat te kunnen doen in het land waar die taal door iedereen wordt gesproken, is weer heel wat anders: de taalkundige, culturele en sociale onderdompeling die PLUS Taalreizen je biedt, is een kans die je niet mag missen, en nu is precies het goede moment om op avontuur te gaan!   Dus waar wacht je nog op? Lees verder om alles te weten te komen over ons Gap Year: wat je moet doen om te boeken, de bestemmingen die we aanbieden en alle diensten die in het pakket zijn inbegrepen  

Wat is een tussenjaar?

Als je nog niet hebt begrepen wat we je hebben verteld, dan zit je hier precies goed!

In deze paragraaf willen we namelijk uitleggen wat een tussenjaar in het buitenland is en waarom het misschien precies is wat je zoekt.

Met een tussenjaar, letterlijk vertaald "gap year", bedoelen we een periode waarin je pauzeert van studie, werk en het dagelijks leven, meestal direct na de middelbare school.

Dat is immers de tijd waarin je het meest behoefte hebt om de wereld in te gaan, om te ontdekken wat je het leukst vindt, wat je het minst leuk vindt, waar je enthousiast over bent. Kortom, om je plaats te vinden in deze diverse wereld!

Je weet waarschijnlijk nog niet wat je na de middelbare school wilt gaan doen en je hebt nog een paar maanden voordat je aan de universiteit begint, je eerste baan vindt of een ander soort bedrijf begint. Dit is precies het juiste moment om je kennis van de vreemde talen die je al kent te consolideren of om een geheel nieuwe taal te leren.

Hoe kun je dat beter doen dan met een tussenjaar in het buitenland? Sprachcaffe biedt je vandaag precies dat: de kans om te profiteren van deze tussenmaanden om je taalvaardigheden, je cv en vooral je geest te verrijken met herinneringen, ervaringen en redenen voor persoonlijke groei.

Spaans leren in Málaga

Wil jij Spaans leren in het bruisende Málaga in het zuiden van Spanje?

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!

Plan je tussenjaar met PLUS Taalreizen

Plan je tussenjaar met SprachcaffeNu ken je alle kenmerken die van een tussenjaar in het buitenland een echte must-do ervaring maken, vooral als je kiest voor Sprachcaffe. We hebben dit immers tot onze belangrijkste missie gemaakt en we doen wat we kunnen - en het onmogelijke! - om ervoor te zorgen dat onze studenten een zo compleet, effectief en plezierig mogelijke ervaring hebben.

Inbegrepen in onze reizen is alles wat je nodig hebt om te leren in een gastvrije omgeving waar je je thuis voelt. We weten hoe moeilijk het kan zijn om zoveel tijd ergens anders in de wereld door te brengen, op een plek waar iedereen in een andere taal spreekt. Daarom proberen we te zorgen voor alle diensten en voorzieningen die het lichter en aangenamer kunnen maken.

Wacht niet op het juiste moment, anders kom je nooit meer weg. Die tijd is nu, hij is er al: het is tijd om jezelf iets te geven voor jezelf, voor je toekomst en om beter te begrijpen wie je bent en waar je naartoe wilt. Reizen is de sleutel tot zelfbewustzijn en als je dat doet door een taal te leren, kun je tegelijkertijd waardevolle taalvaardigheden opdoen die je in de toekomst goed van pas zullen komen.

Vergeet niet dat je met Sprachcaffe de reis kunt aanpassen aan je persoonlijke behoeften door te kiezen voor:

  • Lengte van de reis, vanaf minimaal 8 weken;
  • Frequentie van de cursus, door te kiezen tussen standaard (4 lessen per dag) en intensief (6 lessen per dag);
  • Accommodatie (in gevallen waar er meerdere opties zijn, zoals gastgezin, hotel of residentie);
  • Vrije tijd, die je kunt besteden zoals je wilt, met ons mee of zelfstandig op ontdekkingstocht.

Sprachcaffe scholen zijn altijd goed verbonden met het stadscentrum, de belangrijkste bezienswaardigheden en accommodaties, zodat je je gemakkelijk te voet of met het openbaar vervoer kunt verplaatsen.

Volpension is meestal ook inbegrepen in het pakket, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over lunch of diner. In sommige gevallen zijn ook andere diensten inbegrepen, zoals huishouding en linnengoed, maar dit zijn specifieke zaken waar je meer over te weten komt door de pagina te lezen van de bestemming waarin je geïnteresseerd bent.

In ieder geval hebben we het over een kans die je moet grijpen, een reis die je leven kan veranderen en je de wereld vanuit een ander perspectief laat zien. Elk land heeft immers zijn eigen gewoonten, zijn eigen manieren, zijn eigen nuances, en het is moeilijk om die te begrijpen totdat je je erin verdiept. Maar als je dat eenmaal doet, neem je het bewustzijn dat je opdoet met je mee naar zoveel andere aspecten van het leven.

Dus waar wacht je nog op?

Vul het formulier voor het tussenjaar in en kies of je direct wilt boeken of een vergoeding naar je e-mailadres wilt laten sturen, zodat je een completer beeld krijgt van de kosten en informatie. Elke reis heeft een prijs, omdat het zo aanpasbaar is, maar vergeet niet dat dit de beste investering is die je kunt doen voor je toekomst.

En dat Sprachcaffe weet hoe we je de meest levensveranderende ervaring kunnen geven die je je maar kunt voorstellen.

We wachten op je!

Hoe werkt een tussenjaar?

Onze tussenjaren, ongeacht de bestemming die je kiest, zijn allemaal op dezelfde manier gestructureerd en volgen dezelfde logica.

Het eerste dat je moet weten is dat de minimale duur van het tussenjaar 8 weken is: dit betekent dat je niet verplicht bent om een heel jaar in het buitenland te blijven als je daar geen zin in hebt. Vooral als het je eerste ervaring ver weg van huis is, kan zo'n lange periode eng zijn: daarom heb je de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe lang je wilt blijven op basis van je doelen en gevoelens.

In ieder geval kan het team van Sprachcaffe je ondersteunen bij het organiseren van je gap year in het buitenland en ervoor zorgen dat je ervaring zo plezierig en leuk mogelijk is.

Natuurlijk is de maximale duur 12 maanden, en in sommige gevallen kun je er zelfs voor kiezen om je ervaring te verlengen!

De wekelijkse cursusprijs daalt naarmate je verblijf langer duurt, maar de service waar je op kunt rekenen blijft hetzelfde.

Inbegrepen in de prijs zijn

1. Taalcursus;
2. Volpension (indien aanwezig);
3. Accommodatie van verschillende types afhankelijk van de bestemming (gastgezin, residentie, enz.).

De minimumleeftijd om deel te nemen aan de meeste van onze cursussen is 18, maar maak je geen zorgen: met Sprachcaffe kun je nog eerder vertrekken dankzij onze buitenlandse studievakanties voor tieners!

Onthoud dat studiereizen voor ons niet alleen over lessen en cursussen gaat, maar ook en vooral over activiteiten en plezier. We geloven zelfs dat de vrije tijd die je besteedt aan het verkennen van de stad waar je bent een integraal onderdeel is van je leerervaring! Het stelt je in staat om jezelf onder te dompelen in de lokale cultuur, om te gaan met de lokale bevolking en om jezelf helemaal uit te leven - dit is voor Sprachcaffe een belangrijk punt van een tussenjaar.

Daarom ben je tijdens het weekend vrij om je dagen in te delen en je gastland te ontdekken. Of je kunt samen met ons de spannende activiteiten boeken die we voor je in petto hebben: tussen excursies, rondleidingen, sportieve en culturele activiteiten en strandfeesten, met Sprachcaffe vertrouw je erop dat je je nooit hoeft te vervelen!

Leer een taal met PLUS Taalreizen

Wil je talen leren en een meeslepende culturele ervaring opdoen? Ga dan mee op taalreis met Sprachcaffe en leer Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Chinees en Arabisch op geweldige bestemmingen.

Nu naar je Taalreis!

De voordelen van een tussenjaar in het buitenland

Inmiddels heb je het waarschijnlijk wel gemerkt: de voordelen van een tussenjaar in het buitenland zijn echt heel erg veel! Maar vele hebben we nog niet onderzocht: laten we er meer over te weten komen!

Allereerst moet je weten dat het op maat maken van de reis niet alleen te maken heeft met de lengte van het tussenjaar, maar ook met de lengte en frequentie van de taalcursussen. Alleen jij kunt weten hoeveel lessen je nodig hebt om je kennis van de taal die je studeert te verdiepen, en hoeveel lessen je vooral kunt volhouden: we presteren niet allemaal beter onder dezelfde omstandigheden, daarom kun je zelf beslissen.

Concreet kun je kiezen uit:

1. Standaardcursus, met vier lessen per dag.
2. 2. Intensieve cursus, met zes lessen per dag.

Elke les duurt 45 minuten.

In beide gevallen worden de lessen 's ochtends gegeven, van maandag tot en met vrijdag. Dit betekent dat je 's middags en in het weekend vrij bent om je tijd te besteden aan het verkennen van het land waar je bent.

In ieder geval zijn deze cursussen anders dan de standaardcursussen die we tijdens studievakanties aanbieden, omdat ze over een aanzienlijk langer tijdsbestek worden ontwikkeld.

Een ander voordeel van onze tussenjaarcursussen is dat je vanaf elk taalniveau kunt studeren: we bieden cursussen aan van A1 tot C2 niveau, met C1 en C2 beschikbaar op aanvraag.

Hoe weet je welk taalniveau je hebt, vraag je je misschien af: daar hoef je je geen zorgen over te maken, daar zorgen wij voor. In feite sturen we je voor je reis een taaltest om je taalniveau te bepalen en je vervolgens in de studiegroep te plaatsen die het beste bij je eerste vaardigheden past.

Daarnaast is een van de onmisbare voordelen van onze tussenjaren natuurlijk de mogelijkheid om internationale vriendschappen te sluiten. Je hebt ze niet alleen nodig om je taal te consolideren, omdat de taal van je studie de enige gemeenschappelijke taal is tussen jou en je klasgenoten, maar het is ook iets heel waardevols dat je aan deze ervaring overhoudt. We zijn er trots op om te kunnen zeggen dat er tussen onze bureaus prachtige vriendschappen zijn ontstaan, en dat is een van de kenmerken die onze studiereizen zo bijzonder maken.

Tussenjaar, studeren in het buitenland: Ja, maar waar?

Je hebt geluk dat je ons bent tegengekomen: inderdaad, wij zijn een gevestigde realiteit, en in de afgelopen veertig jaar hebben we zeker niet stilgestaan, integendeel!

Met inzet en toewijding voor het leren van talen en voor onze geliefde studenten, hebben we ervoor gezorgd dat we zoveel mogelijk bestemmingen kunnen aanbieden, waaronder enkele van de spannendste bestemmingen ter wereld!

Vandaag de dag kun je met ons vertrekken voor je tussenjaar en elke uithoek van de wereld bereiken, van het dichtstbijzijnde Engeland tot het verre Beijing in China, en dan verder naar Marokko, Frankrijk of Spanje.

Kortom, met ons heb je de kans om een punt op de wereldkaart aan te raken en jezelf in een totaal andere realiteit te katapulteren, waarbij je jezelf volledig onderdompelt in de plek op cultureel, taalkundig en sociaal niveau.

Eén ding is zeker: naar welke bestemming je ook gaat, je zult een nieuw persoon zijn als je terugkeert, en niet alleen vanwege je talenkennis! Met een nieuw bewustzijn van jezelf en je capaciteiten, nieuwe internationale vriendschappen en nieuwe ambities, ligt de wereld vanaf dat moment in jouw handen en kan niemand je meer tegenhouden.

Kom met ons in het buitenland studeren op deze bestemmingen:

Tussenjaar- Engels

Engels leren in Engeland, Malta, of Canada.

Tussenjaar- Duits

Duits leren in Frankfurt of München

Tussenjaar - Spaans

Spaans leren in Barcelona, Malaga en Madrid

Tussenjaar - Frans

Frans leren in Rabat en Nice

Tussenjaar - Arabisch

Arabisch leren in Rabat, Marokko

Tussenjaar- Chinees

Learn Chinese in Beijing

Tussenjaar: Wat te doen tijdens een tussenjaar?

Als je een tussenjaar plant, is wat je moet doen de laatste vraag die je jezelf zult stellen: er zijn zoveel mogelijkheden dat je niet eens tijd hebt om erover na te denken! Sterker nog, je zult je afvragen of het mogelijk is om de dagen nog langer te maken, zodat je alles gedaan kunt krijgen en van elk moment kunt profiteren.

Ten eerste heb je de kans om op een compleet nieuwe plek te wonen. Niet om er een weekend door te brengen, niet om op vakantie te gaan: wonen, in de ware zin van het woord. Dit betekent dat je mogelijkheden bijna eindeloos zijn: je kunt elke vierkante centimeter van je gaststad verkennen. En als je voor Sprachcaffe kiest, weet je dat je kunt rekenen op een aantal van de meest geliefde bestemmingen ter wereld, zoals we al eerder hebben kunnen zien! Stel je bijvoorbeeld voor dat je een heel jaar - of zo lang als je wilt - doorbrengt in de beroemdste metropool ter wereld, Londen. Met alles wat deze stad te bieden heeft op het gebied van geschiedenis, cultuur en entertainment, zou een mensenleven niet genoeg zijn om alles te kunnen waarderen!

Kortom, wat je kunt doen hangt sterk af van de bestemming die je kiest en het soort vakantie dat je wilt beleven. Er zijn locaties aan zee, waar je tussen de lessen door een bad kunt nemen, ook omdat de school zo dicht bij het strand ligt (we hebben echt aan alles gedacht, hè!). Aan de andere kant zijn er andere gebieden die bijzonder interessant zijn vanuit het oogpunt van de natuur: excursies mogen niet ontbreken en zullen je verblijf een meerwaarde geven.

Vergeet dus niet dat Sprachcaffe ook veel spannende vrijetijdsactiviteiten organiseert, waar je al dan niet aan deel kunt nemen, afhankelijk van je persoonlijke organisatie en voorkeuren. Van onze bestemmingen nemen we je mee naar de belangrijkste, must-see attracties, maar we organiseren ook excursies naar meer bijzondere en sprookjesachtige plaatsen, dingen die je nauwelijks ontdekt als je alleen toerist bent.

In je vrije tijd kun je in ieder geval volledig autonoom kiezen wat je wilt doen. Je kunt studeren in de klaslokalen van de school, uitgaan naar bars, restaurants en winkels in de winkelstraten, naar het dichtstbijzijnde park gaan en genieten van de zon terwijl je een goed boek leest of kletst met een van je klasgenoten-je kunt echt doen wat je wilt.

Sprachcaffe beschouwt deze vrije tijd als fundamenteel voor het leerproces. Het lijkt misschien een tegenstrijdigheid, maar je hoeft er maar even over na te denken om te zien dat dat niet zo is: als je alleen bent in een stad die je niet kent en waar een andere taal dan de jouwe wordt gesproken, word je in zekere zin gedwongen om je aan te passen. Je wordt uit noodzaak gedwongen om je talenkennis in te zetten en die voorbijganger om informatie te vragen, de vraag van die bediende te beantwoorden, je bestelling te plaatsen in dat restaurant... kortom, als je je verstaanbaar wilt maken, is er geen makkelijkere manier dan dit.

En dit alles is voor ons de meest functionele school die er kan bestaan, gecombineerd met gestructureerde taallessen. Het is de volledige onderdompeling die je nodig hebt om uit je schulp te komen, jezelf niet langer onnodig te beschamen om een nieuwe taal te spreken en je de kans te geven die je verdient om jezelf naar buiten te brengen.

Door dit alles weten we dat je gevoel van eigenwaarde en het bewustzijn dat je hebt van je capaciteiten met sprongen zullen groeien. Je zult ontdekken dat je zo capabel bent als je niet dacht dat je was, en je zult beseffen hoe al je angsten gewoon het gevolg waren van zelfopgelegde remmen. Je zult vrij zijn om jezelf te uiten, en op dat moment kun je er zeker van zijn: niemand zal je meer kunnen tegenhouden!

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!

Plan je tussenjaar met PLUS Taalreizen!

Nu weet je alle kenmerken die van een gap year in het buitenland een echte must-do ervaring maken, vooral als je kiest voor Sprachcaffe. We hebben dit immers tot onze belangrijkste missie gemaakt en we doen wat we kunnen - en het onmogelijke! - om ervoor te zorgen dat onze studenten een zo compleet, effectief en plezierig mogelijke ervaring hebben.

Inbegrepen in onze reizen is alles wat je nodig hebt om te leren in een gastvrije omgeving waar je je thuis voelt. We weten hoe moeilijk het kan zijn om zoveel tijd ergens anders in de wereld door te brengen, op een plek waar iedereen in een andere taal spreekt. Daarom proberen we te zorgen voor alle diensten en voorzieningen die het lichter en aangenamer kunnen maken.

Wacht niet op het juiste moment, anders kom je nooit meer weg. Die tijd is nu, hij is er al: het is tijd om jezelf iets te geven voor jezelf, voor je toekomst en om beter te begrijpen wie je bent en waar je naartoe wilt. Reizen is de sleutel tot zelfbewustzijn en als je dat doet door een taal te leren, kun je tegelijkertijd waardevolle taalvaardigheden opdoen die je in de toekomst goed van pas zullen komen.

Vergeet niet dat je met Sprachcaffe je reis kunt afstemmen op je persoonlijke behoeften door te kiezen:

  • Duur van de reis, vanaf minimaal 8 weken;
  • Frequentie van de cursus, te kiezen tussen standaard (4 lessen per dag) en intensief (6 lessen per dag);
  • Accommodatie (in gevallen waar er meerdere opties zijn, zoals gastgezin, hotel of residentie);
  • Vrije tijd, die je kunt besteden zoals je wilt, door met ons mee te gaan of op eigen houtje op ontdekkingstocht te gaan.

Sprachcaffe scholen zijn altijd goed verbonden met het stadscentrum, de belangrijkste bezienswaardigheden en accommodaties, zodat je je gemakkelijk te voet of met het openbaar vervoer kunt verplaatsen.

Volpension is meestal ook inbegrepen in het pakket, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over lunch of avondeten. In sommige gevallen zijn ook andere diensten inbegrepen, zoals huishouding en linnengoed, maar dit zijn specifieke zaken waar je meer over te weten komt door de pagina te lezen van de bestemming waarin je geïnteresseerd bent.

In ieder geval hebben we het over een kans die je moet grijpen, een reis die je leven kan veranderen en je de wereld vanuit een ander perspectief laat zien. Elk land heeft immers zijn eigen gewoonten, zijn eigen manieren, zijn eigen nuances, en het is moeilijk om die te begrijpen totdat je je erin verdiept. Maar als je dat eenmaal doet, neem je het bewustzijn dat je krijgt mee naar zoveel andere aspecten van het leven.

Dus waar wacht je nog op?

Vul het formulier voor het tussenjaar in en kies of je direct wilt boeken of een vergoeding naar je e-mailadres wilt laten sturen zodat je een completer beeld krijgt van de kosten en informatie. Elke reis heeft een prijs, omdat het zo aanpasbaar is, maar vergeet niet dat dit de beste investering is die je kunt doen voor je toekomst.

En dat Sprachcaffe weet hoe we je de meest levensveranderende ervaring kunnen geven die je je maar kunt voorstellen.

We wachten op je!

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!