Bespaar tot €400 op je volgende taalreis met de Espressokorting!

Bespaar flink op je volgende avontuur! Pak onze ongelofelijke kortingen uit en maak je dromen waar. Wacht niet; begin vandaag nog met besparen!

Meer informatie

Succesvol Engels leren

Engels leren kan u veel voordelen opleveren. Engels is de wereldtaal en ongeveer 940 miljoen mensen spreken het als eerste of tweede taal. Als u het Engels goed beheerst, zullen veel deuren voor u opengaan - want dat geeft u de gelegenheid om tijdens uw reis met andere mensen te communiceren en nieuwe vrienden te maken. Het zal u ook helpen in uw beroepsleven, vooral als u van plan bent in een internationaal bedrijf te gaan werken.

Het taalniveau is gebaseerd op het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR). Het CEFR geeft een maatstaf voor taalvaardigheid aan de hand van een internationale gids. Het geeft ook informatie over hoe u het kunt leren en van welke diensten u daarvoor gebruik kunt maken. Ook vermeldenswaard zijn de taalcertificaten die je met je taalniveau kunt krijgen. Dit kan vooral nuttig zijn bij het studeren of solliciteren naar je droombaan.

Wij hebben een overzicht gemaakt voor alle taalniveaus:

A0 - Zonder Voorkennis

Op taalniveau A0 heeft u geen voorkennis van het Engels en staat u nog aan het begin. Als u geen voorkennis van de taal hebt, zit u automatisch op niveau A0. Op dit niveau zijn er ook geen taalcertificaten die u kunt behalen.

Wat u hoort te leren

Op dit niveau zou je eenvoudige woorden en eenvoudige zinnen leren. Dit zal u voor het eerst een inzicht geven in de taal en u helpen een basiswoordenschat op te bouwen. Je leert ook eenvoudige zinnen en vragen zoals "hoe gaat het" in het begin.

Leerzame tips

Als je aan het begin bent van het leren van een taal, moet je zeker de basisklinkers leren. Dit kan ook leuk zijn, bijvoorbeeld door woordenschat op een speelse manier te leren! Je kunt hiervoor verschillende platforms gebruiken. Wij raden Kahoot aan, omdat het een leuk leerplatform is en je het overal vandaan kunt gebruiken. In het begin zal het moeilijk voor je zijn om gemotiveerd te blijven. Je kunt een nieuwe taal niet van de ene op de andere dag leren - dat kost tijd en inzet! Daarom moet je nadenken over de voordelen die je kunt bereiken door Engels te leren. Schrijf het op en zodra je ongemotiveerd bent, kun je je redenen nog eens nalezen.

A1 - Voorkennis

Op dit niveau kunt u al eenvoudige zinnen uitspreken. Als beginner heb je een woordenschat van ongeveer 700 woorden. Om het volgende niveau te bereiken, moet je ongeveer 100 uur studietijd investeren. Als u zich zeker genoeg voelt met de Engelse taal, kunt u ook een taalcertificaat halen, zoals TOEFL, Cambridge, TOEIC, TELC of LCCI.

Wat u hoort te leren

Nu je een eerste inzicht hebt in woordenschat en zinsbouw, kun je hierop verder bouwen en je basiswoordenschat uitbreiden. Woorden over kleuren, eten en getallen zijn een goed begin. Op dit niveau kun je ook leren hoe je eenvoudige zinnen en vragen formuleert, zoals waar woon je. Op A1-niveau moet je ook beginnen met het leren van grammatica. Hier moet je oefeningen doen over aan of te, te zijn, dit en dat, bezittelijke bijvoeglijke naamwoorden en tegenwoordige tijd. Om het volgende niveau te bereiken, moet u ook eenvoudige tekst en begrijpend luisteren oefenen.

Leerzame tips

Om het volgende taalniveau te bereiken, dien je intensief woorden te blijven leren. Om dit te doen, kun je woordenschat leren met flashcards via Quizlet. Om je luistervaardigheid te verbeteren, kun je naar Engelse muziek luisteren op Spotify of kinderseries kijken zoals Finding Nemo. Je onderbewustzijn pikt een verbazingwekkende hoeveelheid informatie op zonder dat je het echt door hebt. Daarom zijn luisteroefeningen een geweldige manier om te beginnen! Om een gevoel voor tekstbegrip te krijgen, kun je proberen zelf een ansichtkaart te schrijven met de woordenschat die je hebt geleerd. Dit is ook perfect om Engelse grammatica te leren. Om grammatica goed onder de knie te krijgen, kun je ook overwegen een cursus Engels te volgen of via online platforms zoals Linguedu.

A2 - Laag gemiddeld

Op dit niveau zult u gemakkelijker basisgesprekken kunnen voeren en een woordenschat van ongeveer 1500 woorden hebben. Om het volgende niveau te bereiken, moet je ongeveer 200 uur studietijd investeren. Op A2-niveau kun je ook een taalcertificaat halen om je Engelse vaardigheden te bewijzen, zoals de Cambridge, TOEFL, TOEIC, TELC of LCCI.

Wat u hoort te leren

Om A2-niveau te bereiken, moet u al in staat zijn eenvoudige teksten te lezen en de hoofdboodschap weer te geven. U kunt dit oefenen door kleine teksten te schrijven. Bij het leren van grammatica moet je nu oefeningen doen over Verleden, Willen-Toekomst, Willen, Moeten, veel/Veel, Voorwaardelijk 1 en Voorzetsels.

Leerzame tips

U kunt korte teksten leren door brieven te schrijven. Voer ook eenvoudige gesprekken met vrienden of familie. Bijvoorbeeld over onderwerpen als beroep of woonsituatie. Dit zal u ook helpen om nieuwe woordenschat te leren. Daarnaast kunt u het beste online Engels blijven leren om uw taalvaardigheid aanzienlijk te verbeteren. Websites zoals Duolingo of Babbel zijn hiervoor geschikt. Als u professioneel Engels wilt leren, kunt u ook een online cursus van PLUS Taalreizen volgen. Hier geven echte leraren u online les.

B1 - Gemiddeld

Op B1-niveau heb je een basiswoordenschat van ongeveer 2500 woorden. Voor het volgende niveau moet je ongeveer 375 uur besteden aan leren. Op dit niveau kun je de meeste situaties aan. De volgende taalcertificaten zijn nu voor u mogelijk: Cambridge, IELTS, TOEFL, TOEIC, TELC, LCCI.

Wat u hoort te leren

Bij B1 zou u langzaam een gevoel voor Engels ontwikkeld hebben. U kunt dit versterken door discussies te voeren en een opstel te schrijven. In dit stadium kunt u doorgaan met het oefenen van grammatica, zoals de voltooid tegenwoordige tijd, het gebruik van "used to" en het verschil tussen "make" en "do". Je zou de tijdsvormen ook kennen en kunnen gebruiken om het volgende niveau te bereiken.

Leerzame tips

Om een beter gevoel voor de taal te krijgen, zou u Engels in uw dagelijks leven moeten integreren. U kunt uw favoriete films in het Engels bekijken op Netflix of online video's bekijken op YouTube. Een andere optie is het lezen van kranten zoals de NY Times of een boek voor jonge volwassenen zoals "The Fault in our Stars". Als u van koken houdt, probeer dan eens een Engels gerecht in de oorspronkelijke taal. Je leert iets over de cultuur op hetzelfde moment. U kunt veel recepten vinden op BBC Food of Allerecipes. Om je luistervaardigheid te oefenen, kun je naar podcasts luisteren op Spotify. U kunt ook naar een Engelssprekend land zoals de VS, Engeland, Australië of Malta reizen om met moedertaalsprekers te praten. De beste manier om de tijden te leren is een tijdlijn te maken en de signaalwoorden op te schrijven. Als je je Engelse vaardigheden aanzienlijk wilt verbeteren, kun je ook overwegen om als Au pair naar het buitenland te gaan.

B2 - Boven gemiddeld

Op dit niveau heeft u een woordenschat van ongeveer 4000 woorden en kunt u de taal zelfstandig gebruiken. Om het volgende taalniveau te bereiken, moet je ongeveer 550 uur Engels leren. De passende taalcertificaten voor dit niveau zijn: Cambridge, IELTS, TOEFL, TOEIC, TELC, LCCI.

Wat u hoort te leren

Als u op B2-niveau zit, is het leren lezen van uitdagende teksten een goede manier om moeilijke woorden te leren. Nu zou ook een goed moment zijn om zakelijk Engels te leren. Leer grammatica, subjunctief 2, indirecte rede en ondergeschikte bijzinnen.

Leerzame tips

Om moeilijke woorden te leren, kunt u proberen zelf kruiswoordraadsels te maken via de Guardian en nieuws te kijken via BBC of CNN. Een andere leertip van ons is het lezen van academische essays, het presenteren en beluisteren van lezingen (bijv. op Ted talk) en het voeren van gesprekken met moedertaalsprekers. Om zakelijk Engels te leren, kunt u het beste luisteren naar hoe zakelijke telefoongesprekken worden gevoerd en hoe een formele e-mail wordt geschreven. Als u al een B2-niveau hebt, kunt u al goed communiceren. Daarom zou u een langdurig verblijf in een Engelssprekend land voor studie of werk kunnen overwegen.

C1 - Gevorderd

Als gevorderde leerder heeft u een woordenschat van ongeveer 8000 woorden en beschikt u over deskundige taalvaardigheden. Om C2 te halen, moet je ongeveer 700 uur studeren. Op dit niveau is het bijzonder geschikt om een taalcertificaat te behalen, zoals Cambridge, IELTS, TOEFL, TOEIC, TELC, LCCI.

Wat u hoort te leren

Om uw taalvaardigheid op C1-niveau te verbeteren, zou u complexe teksten kunnen schrijven en een complex begrip van de taal kunnen opbouwen en literaire teksten proberen te begrijpen. Grammaticaal gezien, kun je nu beter oefenen met het herschikken van zinnen.

Leerzame tips

Om een complex begrip van taal en tekst te ontwikkelen, kunt u oefenen in het spreken voor een grote groep en het lezen van literaire boeken zoals Shakespeare. Als je nog geen contact hebt met een Engelssprekende persoon, dan is nu het moment. Tandem of Polygot Club kunnen u daarbij helpen. Anders zou een verhuizing naar een Engelssprekend land om te studeren of te werken ook een goede optie zijn. Een taalreis naar een Engelstalig land kan u ook helpen bij uw doelstellingen. Het geeft je de kans om met andere mensen te leren en de cultuur van het land van bestemming te leren kennen.

C2 -Vergevorderd

Op dit niveau bent u een expert in de Engelse taal, want u hebt een woordenschat van meer dan 16.000 woorden en kunt bijna net zo goed Engels spreken als moedertaalsprekers. Om uw kennis van het Engels in het bedrijf te bewijzen, kunt u de volgende taalcertificaten behalen: Cambridge, IELTS, TOEFL, TOEIC, TELC, LCCI.

Wat u hoort te leren

Als je C2 bereikt, kun je bijna net zo goed Engels spreken als een moedertaalspreker. Om dit niveau te handhaven, moet u in staat zijn over zeer complexe onderwerpen te spreken, te schrijven en te lezen.

Leerzame tips

Om dit taalniveau te behouden, zou het goed zijn als u in een internationaal bedrijf werkte. U zou ook regelmatig uitwisselingen moeten hebben met moedertaalsprekers. Een andere mogelijkheid voor u is het schrijven van academische verhandelingen en het bekijken van toneelstukken.

Engelse taalcursus

Wilt u uw Engels verbeteren met een taalcursus Engels? Bekijk dan onze opties voor taalcursussen Engels!

Naar de Engelse taalcursussen


Leuke weetjes over de Engelse taal

Om u een beetje dichter bij de Engelse taal te brengen, hebben we enkele leuke weetjes over de taal op een rijtje gezet:

  • Er zijn naar schatting één miljoen woorden in het Engels, maar niet-moedertaalsprekers kennen gemiddeld slechts ongeveer 25.000 woorden.
  • Ongeveer 10% van de wereldbevolking spreekt Engels.
  • Shakespeare voegde meer dan 1.000 nieuwe woorden toe aan de taal.
  • Het Engels werd zo belangrijk mede omdat het Britse Rijk vele koloniën had verspreid over de hele wereld.
  • De VS heeft geen officiële taal.
  • Er zijn vaak verschillende betekenissen voor een woord, zoals "bill" of "bill of rights" of "left" of de verleden tijd van "leave".

Conclusie

Jezelf Engels leren is een beetje moeilijk, op welk niveau je ook zit. Daarom zijn online cursussen, waar echte leraren je Engels leren, een goede optie. Maar taalreizen zijn ook een goede optie. Tijdens uw verblijf kunt u naar een Engelssprekend land reizen, de cultuur leren kennen, contacten uit de hele wereld leggen, de taal leren op de talenschool en deelnemen aan een geweldig vrijetijdsprogramma. Op die manier combineert u het leren van Engels met een fantastische vakantie. Dit is een ervaring die je je altijd zult herinneren!

Om aan de gang te blijven, moet u altijd uw doelstellingen voor ogen houden. Wanneer u Engels leert, is het belangrijk dat u uw motivatie om regelmatig te studeren niet verliest. Blijf jezelf eraan herinneren waarom je Engels wilt leren en wat je doelen zijn. Stel jezelf kleine uitdagingen om je motivatie te vergroten, want je kunt het Engels niet van de ene op de andere dag perfect beheersen. Wij hopen dat wij u een inzicht hebben kunnen geven in hoe u gemakkelijk Engels kunt leren! Met PLUS Taalreizen, heeft u de mogelijkheid om uw Engelse vaardigheden op verschillende manieren te verbeteren. Wij helpen u uw Engels te verbeteren en hebben talrijke en gevarieerde aanbiedingen voor u samengesteld. Door onze efficiënte methodes, die ook nog eens heel leuk zijn, zal het voor u zeker niet moeilijk zijn om Engels te leren!


Heb je nog vragen of individueel advies nodig?

Wij staan altijd vriendelijk en deskundig tot jou beschikking!

Neem contact met ons op