Bespaar tot €400 op je volgende taalreis met de Espressokorting!

Bespaar flink op je volgende avontuur! Pak onze ongelofelijke kortingen uit en maak je dromen waar. Wacht niet; begin vandaag nog met besparen!

Meer informatie

Frans leren met PLUS Taalreizen: Alle cursussen Frans in één oogopslag

Het leren van een wereldtaal als Frans zal zeker vele deuren voor u openen. Bij PLUS Taalreizen zullen we u niet alleen helpen Frans te leren, maar u ook kennis laten maken met het "savoir vivre"! In Frankrijk, Canada of Marokko zullen wij u helpen om uw Franse vaardigheden te perfectioneren.

De verschillende manieren om Frans te leren

Taalcursussen voor volwassenen

Tijdens onze taalcursussen voor volwassenen in Frankrijk, Canada of Rabat vanaf 18 jaar, zult u snel uw Franse vaardigheden verbeteren en tegelijkertijd nieuwe culturen en internationale deelnemers leren kennen.

Taalcursussen voor volwassenen »

Taalcursussen voor jongeren

Jongeren en afgestudeerden van de middelbare school die hun Franse lessen op school willen aanvullen en een leuke vakantie willen hebben, zijn hier op de juiste plaats! Wij bieden ook cursussen Frans voor beginners.

Taalcursussen voor jongeren »

Franse online cursus

Professionele leraren, individuele of groepscursussen en veel communicatie - in onze online cursussen Frans kunt u deelnemen vanuit het comfort van uw eigen huis en genieten van alle voordelen van Sprachcaffe.

Naar de Franse online cursus »

Franse certificaten

Het DELF-certificaat is een officieel erkend taalcertificaat voor de Franse taal dat uw kennis aantoont. Wij van PLUS Taalreizen ondersteunen je bij de voorbereiding op het examen!

Franse certificaten »

Onlinetaal toets Frans

Ontdek van tevoren uw taalniveau met onze gratis niveautest. Wij zullen vaststellen wat jouw niveau is en je adviseren over welke cursus Frans het beste bij je past.

Onlinetaal toets »

Middelbare school verblijven

Tijdens een verblijf op een middelbare school verbeteren de Franse vaardigheden van de studenten snel, omdat ze voortdurend omringd zijn door de taal. Bezoek een middelbare school in Frankrijk of Canada.

Middelbare School Verblijven »


Onze tips voor Frans leren

Gebruik verschillende media om te leren

Om te voorkomen dat het leren saai wordt, moet je zo creatief mogelijk zijn en verschillende media gebruiken om je kennis van het Frans uit te breiden. Kijk bijvoorbeeld naar een Franse film (met ondertiteling indien nodig), luister naar podcasts van een moedertaalspreker van de Franse taal, of probeer de tekst van een favoriet Frans liedje te begrijpen en correct mee te zingen. Kinderboeken kunnen volwassenen ook helpen om vooruitgang te boeken in het begin van hun leerproces en geleidelijk Frans te begrijpen.

Luisteren

In het Frans is de uitspraak heel belangrijk, omdat die heel anders is dan de spelling. Dus als je een nieuw woord leest, luister dan naar hoe het wordt uitgesproken. Op die manier zul je al snel geen moeite meer hebben om nieuwe woorden correct uit te spreken.

Netwerken met Franstalige mensen

Daar zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden voor dankzij het internet. Je kunt netwerken met mensen van over de hele wereld - bijvoorbeeld op een forum of in een Facebookgroep. Op die manier maak je misschien nieuwe vrienden en je Franse vaardigheden zullen er wel bij varen. Je kunt ook op zoek gaan naar een tandempartner. Dit is iemand die Nederlands wil leren en Frans als moedertaal heeft. Op deze manier kun je elkaar lesgeven.

Maak als beginner gebruik van gratis mogelijkheden

Om een gevoel voor de Franse taal te krijgen, kun je beginnen met gratis leermogelijkheden. Leer-apps of YouTube-video's zijn hier perfect voor! Zoek basiswoordenschat, zinsbouw en belangrijke grammatica op om een basis te leggen waarop je kunt voortbouwen in een cursus Frans.

Ga naar Frankrijk

Frankrijk is niet ver weg van veel Nederlandse steden! Je kunt snel de grens over met de trein of de auto. Je zult snel merken dat straatnaambordjes niet meer in het Nederlands zijn, en dat ze bij de bakker in het kleine Franse stadje Frans spreken. Bestel in een restaurant in het Frans, luister naar de plaatselijke bevolking of begin zelfs een gesprek met ze.

Vragen en antwoorden om Frans te leren

Naast het feit dat Frans ontzettend mooi en vlot klinkt, zijn er natuurlijk meer redenen om Frans te leren. Het is de officiële taal in veel landen naast Frankrijk, zoals Canada, België, Monaco, en meer. Met een beetje kennis van het Frans kun je gemakkelijk converseren met de mensen daar en ze begrijpen. Aangezien wij een buurland van Frankrijk zijn, is Frankrijk voor jou niet ver weg. Natuurlijk is het een voordeel om de taal in een land te kennen, bijvoorbeeld om iets te kunnen bestellen in een restaurant of om de weg te vragen. Hiervoor is het vaak al voldoende om enige basiskennis van het Frans te hebben.

Zelfs meer gevorderde kennis is voor jou in ieder geval de moeite waard! Niet alleen voor je vrije tijd, maar ook voor je beroepsleven kan Frans erg voordelig zijn. Frans is ook één van de werktalen in de EU, samen met Duits en Engels.

De snelheid van leren is natuurlijk voor iedereen verschillend. Het hangt af van hun individuele doelen, hoe vaak ze Frans leren, en welke methoden ze gebruiken. Als je in een Franstalig land bent, zul je sneller leren dan wanneer je thuis alleen maar woordenschat in elkaar propt. Om een niveau Frans te bereiken waarmee je een praatje kunt maken of kunt bestellen in een restaurant, heb je maar een paar maanden nodig. Als je de taal echter perfect onder de knie wilt krijgen, kan dat meerdere jaren duren. Het belangrijkste is dat je altijd je doel voor ogen houdt en je verlangen om te leren niet verliest!

Als je hier leest over Frans leren, ben je al op de goede weg. Je hebt interesse in de taal en bent klaar om het te leren. In het begin moet je je verdiepen in de belangrijkste woordenschat en grammaticaregels. Nu moet je een gevoel voor de taal krijgen, bijvoorbeeld door Franse films met ondertitels te kijken. Dit is vooral belangrijk omdat je de meeste Franse woorden anders uitspreekt dan je ze schrijft.

Als je niet ver hoeft om naar Frankrijk te gaan, kun je er gewoon heen gaan en met de mensen daar praten. Elk klein gesprekje, zoals met de bakker waar je een croissant haalt, brengt je verder. Het kan in het begin wat moeite kosten en je bent misschien bang om fouten te maken, maar de meeste Fransen zullen blij zijn als je probeert Frans te leren en zullen je helpen! Je kunt ook bij ons beginnen met Frans leren! Met een taalstudiereis voor studenten of volwassenen leer je de taal in een Franstalig land en combineer je dit tegelijkertijd met een geweldige vakantie! Als je liever vanuit huis Frans leert, is een online cursus voor beginners misschien een goed alternatief voor jou.

Dat hangt altijd af van hoeveel tijd je hebt en welk taalniveau je wilt bereiken. Als je je taalcursus wilt combineren met een vakantie en ook de mensen en de cultuur van het land wilt leren kennen, is een taalreis interessant voor je. Hoe langer je het doet, hoe beter - want je zult je Franse vaardigheden elke dag en met elk gesprek verbeteren. In deze tabel hebben we de aanbevolen duur van uw taalcursus voor u samengevat. Een online cursus Frans vindt meestal plaats over meerdere weken op een specifieke dag van de week, wat zorgt voor een langzamer maar continu proces. Wij geven je graag advies en zoeken de perfecte cursus Frans voor jouw behoeften! Stuur ons gewoon een kort bericht in ons contactformulier.

Het belangrijkste Franse certificaat is het DELF. Je kunt de test op verschillende niveaus afleggen, van A1 (basiskennis) tot C1 (gevorderd).

Leuke weetjes over de Franse taal

  • Ongeveer 300 miljoen mensen spreken Frans. Daarvan zijn er ongeveer 80 miljoen moedertaalsprekers.
  • Het is een snel groeiende taal die steeds meer sprekers krijgt.
  • Frans wordt onderwezen op scholen in alle landen van de wereld.
  • De meeste Franssprekenden komen uit Afrika - in veel landen hier is Frans zelfs de officiële taal.
  • Na Parijs is de grootste Franstalige stad Kinshasa in Congo.

Basis woordenschat Frans

Hallo!

Bonjour!

Gaat het?

Ça va?

Alstublieft

S’il vous plaît!

Dank u

Merci!

vandaag

aujourd’hui

morgen

demain

Hoe heet je?

Comment tu t’appelles?

Ik versta het niet.

Je ne comprends pas.

De kaart, alstublieft!

La carte, s’il vous plaît!

Hoeveel kost het?

C’est combien?


Ook interessant voor jou

De 10 beste films om Frans te leren

Bekijk een leuke film in het Frans terwijl jij je uitspraak, woordenschat, luistervaardigheid en schrijfvaardigheid verbetert.

Artikel bekijken »

De Franse woordenschat

Een lijst met nieuwe woordenschat, Franse zinnen en uitdrukkingen. Verrijk je basis en beperk je woordenschat niet tot "Salut" en "Oui"

Artikel bekijken »

Heb je nog vragen of individueel advies nodig?

Wij staan altijd vriendelijk en deskundig tot jou beschikking!

Neem contact met ons op