Evenementen- en cultuurreizen

Culturele -en evenementenreizen worden steeds populairder, ook bij jongeren. Deze reisvorm heeft zich ontwikkeld van koffietripjes voor senioren tot een waar eldorado voor de avonturiers. Want enerzijds is plezier gegarandeerd en anderzijds kan culturele vorming worden ontwikkeld. Maar wat zijn cultuur- en evenementenreizen nu precies, welke bestemmingen zijn bijzonder geschikt en waarmee moet rekening worden gehouden? PLUS Taalreizen beantwoordt de belangrijkste vragen over dit onderwerp.

Wat zijn evenementen- en cultuurreizen?

Tijdens een evenementen- en cultuurreis kunt u onder meer de traditionele feesten van de plaatselijke bevolking meemaken en iets nieuws leren over culturen. Maar je kunt ook de mooiste plekjes van een bestemming ontdekken via zo'n reis. Er zijn veel verschillende bezienswaardigheden die u op uw bestemming kunt ontdekken. Door naar het buitenland te reizen, vergroot je je culturele vorming. U zult ook snel merken dat de culturen anders zijn dan de uwe. In Mexico, bijvoorbeeld, doen de mensen een dutje na de lunch, terwijl de Italianen een wandeling maken.

Dit soort reizen geeft u de gelegenheid om eten en drinken uit verschillende bestemmingen te proeven. De plaatselijke keuken weerspiegelt immers de identiteit, de godsdiensten, de gewoonten, de tradities en de dagelijkse levensstijl van de plaatselijke bevolking. Op een evenementen- en cultuurreis moet u ook iets leren over de landstaal van de plaatselijke bevolking. Taal is immers de sleutel tot de cultuur van een land.

Door een taal te leren, hebt u de mogelijkheid om de sociale en culturele regels van uw bestemming te leren kennen. Talen zijn één van de belangrijkste middelen van menselijke expressie en geven vorm aan zowel de identiteit als de cultuur van de plaatselijke bevolking. Probeer daarom ook iets te leren over de taal van uw bestemming door een taalcursus te volgen! Wanneer u naar een nieuwe bestemming reist, hebt u de perfecte gelegenheid om met moedertaalsprekers te praten. Op die manier kunt u de spreektaal, de intonatie of de vocale uitdrukking van de taal leren.

Voorbeelden van evenementen- en cultuurreizen

In vele streken van de wereld kunt u zich verheugen op unieke culinaire ervaringen, zoals de theeceremonie in China en Japan. Maar ook in landen als Italië, Frankrijk, Californië en Spanje kunt u geweldige wijnkelderrondleidingen en wijnproeverijen meemaken en gerechten uit de keuken van hoge kwaliteit proeven. Het voordeel dat je hebt met een wijntour is dat het geen klassieke strandtrip is. Het bijzondere aan dit verblijf is dat u een kelderrondleiding, een wijngaardrondleiding en een wijnwandeling kunt meemaken. Vaak is er ook een combinatie van proeverij en live optreden, zoals muziek, theater, concerten, festivals of dans. Een ander pluspunt is dat u de rechtstreekse verkoop van de wijnbouwers steunt. Maar ook in andere landen kun je leuke dingen meemaken! In Europa kun je bijvoorbeeld bierfestivals bezoeken, in Turkije kun je helpen bij de rozenoogst en in Florida kun je op een boerderijtour gaan. Zoals u ziet, zijn er veel verschillende culinaire ervaringen die u in het buitenland kunt opdoen.

Redenen voor een evenementen- en cultuurreis

Een evenementen- en cultuurreis heeft voor u vele voordelen! Omdat zulke reizen je de kans geven om de wereld vanuit een ander perspectief te zien. Het stelt je ook in staat om nieuwe relaties op te bouwen met de lokale bevolking en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen tijdens je reis. Het helpt u ook als u van plan bent een nieuwe taal te leren. Om de plaatselijke keuken wat beter te leren kennen, kunt u ook een kookcursus volgen. Of u kunt zich aansluiten bij een food tour en tijdens de tour verschillende gerechten van lokale restaurants proeven. Via cultureel toerisme kun je ook iets doen voor duurzaamheid. Culinaire tours maken gebruik van ethische en lokale voedingsingrediënten. Het geld dat u aan deze producten uitgeeft, komt ten goede aan de plaatselijke bevolking en kan de economische ontwikkeling van een land bevorderen. Hoe meer vraag er is naar regionale producten, hoe meer werkgelegenheid er kan worden gegenereerd. Maar je kunt jezelf ook ontwikkelen door culturele reizen. U zult tijdens uw reis adembenemende landschappen en avontuurlijke ervaringen meemaken. Het is een totaal nieuwe ervaring en laat je op een nieuwe manier denken.

Bestemmingen

Hieronder geven wij u een paar voorbeelden van mogelijk evenementen- en cultuurtoerisme op verschillende bestemmingen. Voor meer informatie over onze bestemmingen, kunt u ook onze reisgids lezen.

Italië

In Italië heeft u de mogelijkheid om heerlijke zelfgemaakte pasta en pizza te proeven, wereldberoemde kathedralen en musea zoals de Vaticaanse Musea te bezoeken en de verzonken stad Venetië te verkennen.

Reisgids Italië

Spanje

In Spanje kunt u traditionele paella en wijn proeven, bezienswaardigheden als de Sagrada Familia bezichtigen en historische steden als Málaga bezoeken.

Reisgids Spanje

Frankrijk

Frankrijk is populair om zijn ongedwongenheid en levensstijl! Prachtige stranden en steden wachten op u. Maar ook unieke wijn en heerlijke gerechten zoals crêpes.

Reisgids Frankrijk

Engeland

Engeland heeft prachtige natuurlandschappen & heerlijk fast food om te proberen. U kunt ook veel leren over de cultuur & geschiedenis van Engeland via de vele musea in steden als Londen!

Reisgids Engeland

Ierland

In Ierland kunt u pittoreske landschappen en zelfgebrouwen bier verwachten. Hier kunt u ook het originele St. Patrick's Day festival vieren!

Reisgids Ierland

Duitsland

Duitsland biedt u een verscheidenheid aan cultuur en heerlijk straatvoedsel zoals currywurst of pretzels. Ook in Duitsland zijn er talrijke evenementen die op u wachten!

Reisgids Duitsland

Malta

In Malta kunt u een reis terug in de tijd maken. Er zijn talrijke musea, paleizen en kerken, maar ook oude steden zoals Valletta.

Reisgids Malta

Marokko

Marokko is de parel van het Oosten, met zijn gevarieerde woestijnlandschappen en levendige steden. Hier voelt u zich als in een sprookje uit 1001 nacht, door moskeeën, paleizen en kleurrijke souks.

Reisgids Marokko

Canada

In Canada wachten een prachtige natuur en vele diersoorten op u. Maar u kunt ook adembenemende bezienswaardigheden en geweldige steden als Vancouver bezoeken.

Reisgids Canada

VS.

Met zijn 50 staten is de Verenigde Staten een land waar veel te ontdekken valt. Hier kun je veel leren over de filmindustrie, de muziekindustrie en de Amerikaanse geschiedenis.

Reisgids Verenigde Staten

Cuba

Cuba is een prachtig Caribisch eiland, met mooie stranden en boeiende steden als Havana. Cubanen staan bekend om hun muziek en dans, maar ook om sigaren en rum!

Reisgids Cuba

China

Als u een vreemde cultuur wilt ontdekken, dan is China the place to be! Traditionele bezienswaardigheden zoals de Tiantan Tempel van de Hemel en grote evenementen zoals het Nieuwjaarsfestival wachten op u.


Reisgids China

Wij hopen dat wij u een inzicht hebben kunnen geven in het evenement en de culturele uitstapjes vanuit de verschillende bestemmingen! PLUS Taalreizen biedt ook verschillende taalcursussen voor jongeren en volwassenen. Via onze reizen kunt u niet alleen de bezienswaardigheden, lokale evenementen en culturen van de landen ontdekken, maar hebt u ook de kans om de taal van de bestemming te leren. Zo hebt u de perfecte gelegenheid om deel te nemen aan een evenement en een culturele reis!

U kunt deze landen met ons bezoeken

Engeland

In Engeland, heb je de keuze tussen Londen en Brighton. Boek nu bij ons en verbeter uw Engelse vaardigheden met uw taalstudiereis!

Meer informatie

Ierland

In Ierland kun je Engels leren in Dublin. Boek vandaag nog met PLUS Taalreizen om dit prachtige land te ontdekken!

Meer informatie

Malta

In het mooie St. Julians, heb je de mogelijkheid om je Engels te verbeteren. Boek vandaag nog uw taalreis naar het pittoreske eiland Malta met PLUS Taalreizen!

Meer informatie

VS.

De VS is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hier heb je de keuze tussen Boston, New York en Los Angeles. Boek nu bij ons en verbeter uw Engelse vaardigheden!

Meer informatie

Spanje

In Spanje kunt u Spaans leren in Barcelona, Málaga of Madrid! Boek nu uw taalreis met ons om de Spaanse cultuur en taal te ontdekken!

Meer informatie

Cuba

Wil je je Spaans verbeteren en een reis maken naar het Caribische eiland Cuba? Boek dan vandaag nog uw taalstudiereis bij ons!

Meer informatie

Italië

Je kunt Italiaans leren in Florence, Italië. Boek vandaag nog uw taalreis met PLUS Taalreizen en reis af naar de hoofdstad van Toscane!

Meer informatie

Duitsland

In Duitsland kunt u Duits leren in Frankfurt of München. Boek nu bij ons om de meest gesproken taal van Europa te leren!

Meer informatie

Frankrijk

In Frankrijk kunt u Frans leren in Nice en Parijs. Boek vandaag nog uw taalreis met PLUS Taalreizen en dompel uzelf onder in de Franse cultuur!

Meer informatie

Canada

In Canada kun je zowel Engels als Frans leren. Kies uit Montréal, Ottawa, Victoria, Vancouver, Calgary en Toronto. Boek vandaag nog om dit fascinerende land te verkennen!

Meer informatie

Marokko

Reis naar de parel van het Oosten, namelijk de stad Rabat. Boek vandaag nog uw taalreis met Sprachcaffe naar Rabat om Frans of Arabisch te leren!

Meer informatie

China

In China, kun je Chinees leren in Peking! Boek nu uw taalreis met PLUS Taalreizen en verken een van de spannendste steden ter wereld!

Meer informatie