Engels leren in Edinburgh

Taalreis Edinburgh
 • Hoofdstad van Schotland
 • Populaire citytrip bestemming met veel bezienswaardigheden
 • Binnen één uur in Glasgow

 

De hoofdstad Edinburgh is na Glasgow de grootste stad van Schotland. De stad telt een half miljoen inwoners. Het is een erg sfeervolle stad die jaarlijks meer dan een miljoen buitenlandse toeristen aantrekt. Edinburgh is na Londen de populairste stad in Groot Brittanië voor een citytrip.
Bezienswaardigheden in Edinburgh
Het Edinburgh Castle is de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Dit kasteel is gebouwd bovenop een rots en torent hoog uit boven de stad. De Schotse kroonjuwelen worden hier bewaard. Er is een museum in het kasteel waar je veel kunt leren over de geschiedenis. De Royal Mile is de grote weg die vanaf het kasteel door de stad naar het Palace of Holyroodhouse loopt. Dit is de grote verkeersader van de stad. Langs deze straat vind je vele toeristische winkeltjes. In de zomermaanden wisselen in een tijdsbestek van 6 weken verschillende festivals elkaar af in Edinburgh. Zo zijn er verschillende internationale muziek-, kunst-, film- en boekenfestivals. Ook in de maand december trekt de stad extra veel bezoekers: de prachtige kerstmarkten zorgen voor een magische sfeer in de stad.
Op een uurtje rijden van Edinburgh ligt Glasgow. Deze stad is qua inwoners nog groter dan Edinburgh. De stad heeft nog vele historische bezienswaardigheden waar de inwoners erg trots op zijn. Mocht je voor langere tijd in Edinburgh zijn, is het zeker de moeite waard om hier een uitstapje naar te maken!

Engels leren in Edinburgh: Taalschool

Edinburgh Language Centre
 • Moderne ervaren taalschool
 • Prachtige locatie aan George Street
 • Uitgebreid cursusprogramma van hoge kwaliteit
 • Mogelijkheid om een Cambridge cursus te volgen
 
De taalschool in Edinburgh is in 2002 opgericht en heeft al 12 jaar ervaring in het geven van Engelse lessen. De school is gelegen in George Street, een van de meest prestigieuze straten van Edinburgh. De taalschool beschikt over 14 ruime klaslokalen met interactieve whiteboards, een multimedia centrum met laptops, Dvd-spelers en films. Verder is er een bibliotheek, een gemeenschappelijke ruimte met TV’s, computers WiFi en drinkautomaten. 
  Onze school is officieel erkend door de British Council.

Engels leren in Edinburgh: Taalcursus

Taalcursus Engels
 • Lessen van maandag t/m vrijdag
 • Lessen voornamelijk ’s morgens
  (in de zomer soms ook ’s middags)
 • Een lesuur duurt 45 minuten
 • Maximaal 12 studenten per klas
 • Minimum leeftijd 16 jaar
Voorafgaand aan de taalcursus wordt er een online niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in Dublin biedt de volgende Engelse taalcursussen aan:  Standaard / Intensieve taalcursus Engels
De standaard groepscursus Engels van 3 of 4 lesuren per dag biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus van 5 lesuren per dag misschien iets voor jou. De lessen van de standaard cursus vinden meestal in de ochtend plaats van 9:00 tot 12:30. 
Cambridge examencursus Engels
Op onze taalschool in Edinburgh start vier keer per jaar een Cambridge examencursus. Deze examencursus bereidt je voor op het Cambridge examen Engels en biedt je de kans een internationaal erkend diploma te behalen. Je kunt kiezen uit 3, 4 of 5 lesuren per dag. De cursus is mogelijk voor de duur van 6, 10 of 12 weken. Privélessen Engels
De snelste en meest intensieve manier om Engels te leren is door het volgen van privélessen. Het voordeel van privélessen is dat deze kunnen worden aangepast aan jouw persoonlijke interesses en behoeften. Bovendien kun je elk moment met deze cursus starten. Wij gaan uit van 4 uur privé les, maar het is mogelijk om dit zelf te bepalen.

Engels leren in Edinburgh: Accommodatie

Accommodatie in Edinburgh
 • Maak kennis met de Schotse levensstijl in een gastverblijf
 • Met internationale medestudenten in de residentie
 • Maximaal 50 minuten reistijd
Onze taalschool in Edinburgh biedt twee verschillende types accommodatie aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag of zondag. Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag. Residentie
Heb je behoefte aan veel ruimte om je eigen gang te gaan? Kies dan voor verblijf in de residentie. Deze is dicht bij het stadscentrum gelegen en heeft vele winkeltjes, bars en restaurantjes in de buurt. De éénpersoonskamers beschikken over een eigen badkamer. Er is een volledig ingerichte keuken aanwezig voor gezamenlijk gebruik met 5 andere internationale studenten. Daarnaast is er een TV/ game room en een wasruimte aanwezig. Gratis WiFi is tevens beschikbaar. De residentie bevindt zich op ongeveer 30 minuten loopafstand van de school. Gastverblijf
Kies je voor een gastverblijf, krijg je een mooi inzicht in de Schotse levensstijl. Sommige gastverblijven hebben plek voor meer dan één student. In dat geval zullen ze je proberen te plaatsen bij iemand van een andere nationaliteit, zodat je gestimuleerd blijft om Engels te praten. Het gastverblijf zal ook de maaltijden voor je verzorgen. De meeste verblijven hebben WiFi, maar dit kan niet gegarandeerd worden. De reistijd tot de taalschool ligt tussen de 15 tot 50 minuten met het openbaar vervoer.
In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we je tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan. 
Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.

Engels leren in Edinburgh: Activiteiten

Vrije tijd in Edinburgh

★★★★★    Eten & Drinken
★★★★☆    Shopping
★★★★☆    Natuur & Recreatie
★★★☆☆    Zwemmen & Strand
★★★★★    Cultuur
★★★★☆    Transport

De taalschool in Edinburgh verzorgt vele activiteiten buiten de lessen om. Op een informatie bord bij de receptie en via social media worden de activiteiten gecommuniceerd. De meeste activiteiten zijn gratis, soms wordt er gevraagd om een kleine bijdrage.  Enkele voorbeelden van activiteiten die georganiseerd worden zijn: 
- Lasergame toernooi
- Spelletjes avond
- Stadswandeling
- Bezoek aan botanische tuinen
- Bezoek aan het nationaal museum
- Voetbaltoernooi
- "Coffee, Cake and Conversation Club"
- Avondje uit naar een musical
- Bowlingtoernooi

Edinburgh en omgeving

In de weekenden kun je uitstekend met je medestudenten weekendjes weg plannen om andere grote steden zoals Dundee, Aberdeen en Glasgow te bezoeken of om de prachtige natuur van Schotland te ontdekken. Op de taalschool helpen ze je hier graag mee. 

Engels leren in Edinburgh: Prijzen en data

Inbegrepen
 • Taalcursus en accommodatie
 • Niveautest en certificaat
 • Uitleen cursusmateriaal
 • Activiteitenprogramma (Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd)
 • WIFI in het schoolgebouw 
Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Edinburgh. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Zie de tabel voor de prijzen. De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 december 2020, met reizen t/m 31 december 2020.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

Cambridge examencursus

Startdata in 2020:
4 weken: 6/7
6 weken: 10/2, 27/4, 4/5, 26/10 De cursus duurt 6 weken, het Cambridge examen zelf vindt vervolgens plaats in de 7e week. Je dient een extra week accommodatie bij te boeken.  Cambridge examengeld: +/- £ 175, afhankelijk van het niveau, ter plaatse te betalen.

IELTS cursus: elke maandag.
IELTS examengeld: +/- £ 175, afhankelijk van het niveau, ter plaatse te betalen.

IELTS examencursus

Startdata in 2020:
Iedere week op maandag.

IELTS examengeld: +/- £ 175, afhankelijk van het niveau, ter plaatse te betalen.

Visum

Voor verblijf in Schotland  is een visum niet vereist. Zorg er wel voor dat je een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meeneemt.