Last Minute jongerenvakantie in Londen Noord of Brighton 💂🏼🎡

Klein aantal plaatsen nog beschikbaar! Bespaar tot 400 euro in Brighton of Londen Noord op jouw jongerenreis! 😍

Meer informatie

Cursus Onderwijsmethoden

De cursus Onderwijsmethodologieën is bedoeld voor docenten in opleiding om inzichten te verwerven en diepgaande kennis op te doen over de verschillende manieren waarop zij talen kunnen onderwijzen. De cursus omvat een breed scala aan onderwerpen, zoals communicatieve methodologieën, opkomend taalonderwijs, holistische benaderingen, onderwijstechnieken, tips en hulpmiddelen om de leskist van de cursisten uit te breiden. Een uniek kenmerk van deze cursus is het praktijkelement, waardoor de deelnemers kunnen oefenen wat ze tijdens de cursus leren door het toe te passen in echte persoonlijke klassen met taalleerders. Er zijn ook twee punten in de cursus waar deelnemers de kans krijgen om lessen van ervaren en dynamische leraren van SPRACHCAFFE te observeren, om inspiratie op te doen en zich daarbij te concentreren op bepaalde onderwijsbenaderingen en -technieken. Gedurende de hele cursus zal de trainer feedback geven.

Interactief leren

Interactieve leerervaring, waardoor deelnemers actief kunnen deelnemen aan het leerproces en hun nieuwe kennis kunnen toepassen in praktische oefeningen.

Opleiding op maat

Opleiding op maat van de behoeften en doelstellingen van elke leerkracht, waarbij de relevantie voor de onderwijscontext en -stijl wordt gegarandeerd.

Ervaren Trainers

Ervaren trainers bieden persoonlijke begeleiding en ondersteuning en putten daarbij uit een schat aan didactische expertise.

Flexibel

Flexibele training die past in drukke schema's, online of persoonlijk beschikbaar, en aanpasbaar voor individuen of groepen.

Verbeter uw onderwijsvaardigheden en verken verschillende methodologieën met onze cursus Onderwijsmethodologieën, beschikbaar in Malta en Frankfurt. Profiteer van een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte onderwijspraktijk, evenals mogelijkheden om ervaren docenten in actie te zien. Ontvang tijdens de cursus persoonlijke feedback en begeleiding van onze deskundige trainers.


Data 2023
Malta / Engels
18 Sep - 29 Sep
20 Nov - 01 Dec
Frankfurt
Engels: 23 Okt - 03 Nov
Duits: 20 Nov - 01 Dec

Rooster:
Maandag tot Vrijdag
Sessie 1: 09:00 tot 10.30
Sessie 2: 10:45 tot 12:15
Sessie 3: 13:00 tot 14:30
Deelnemers:5 - 7 maximum
2 weken, 30 lessen per week (60 lessen in totaal) inclusief:
- 9 lessen collegiale observatie met echte taalleerders
- 3 lessen beoordeeld onderwijs praktijk (in drie slots van 45 min)
met echte taalleerders
- 3 lessen begeleide observatie met ervaren leerkrachten
Vereisten
- Leraren in opleiding of in het onderwijs of
- Leraren met enige onderwijservaring

Om het certificaat voor deze cursus onderwijsmethodologie te behalen, moeten de cursisten de opdracht op de laatste dag van de cursus inleveren, de onderwijsoefeningen bijwonen en ten minste 80% van de cursus bijwonen, inclusief inputsessies, peerobservaties, geleide observaties en natuurlijk de onderwijsoefeningen.

Sectie één

Ontwikkeling van de onderwijspraktijk

Tijdens de lerarenopleiding krijgen de deelnemers de gelegenheid om praktijklessen te geven, waaronder een lesuur van 30 minuten met echte leerlingen, gevolgd door twee lesuren van 45 minuten met echte leerlingen. Bovendien zal de laatste 45 minuten van de sessie op dag 3 van 13.45-14.30 uur worden gewijd aan het begeleiden van de cursisten bij het plannen en voorbereiden van lessen, zodat zij hun nieuw verworven vaardigheden en kennis in de praktijk kunnen toepassen.

Sectie Twee

Written Assignment

Studenten moeten vanaf het begin een dagelijks reflectiedagboek schrijven, waarin ze theoretische en praktische elementen behandelen en hoe ze die in hun lespraktijk kunnen toepassen. Ze krijgen begeleiding bij het organiseren en verfijnen van hun reflecties, met inbegrip van wat ze geleerd hebben van het observeren van leerkrachten en collega's, en actiepunten voor toekomstige sessies. Het uiteindelijke portfolio moet een samenvatting zijn van hun reflecties en actieplannen bevatten voor verdere ontwikkeling.

Ben je geïnteresseerd of heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op!