Engels leren in Australië: Sydney

Taalreis Sydney
 • Multiculturele wereldstad
 • Veel toeristische attracties en activiteiten
 • Moderne taalschool in Central Business District
Sydney ligt aan de zuidoostkust van Australië, waar het klimaat zeer aangenaam is. Op cultureel gebied is er altijd wat te ontdekken. Er zijn vele parades, musea, openluchtconcerten en festivals. De ontspannen outdoor levensstijl en uitstraling van Sydney maken het een aantrekkelijke stad om in te wonen en te studeren. Sydney staat zowel nationaal als internationaal bekend als een stad met diverse culturen. Kortom een ideale plek om de Engelse taal te leren!


Bezienswaardigheden Sydney

Sydney is de grootste en meest bekende stad van Australië. De unieke gebouwen, bijzondere cultuur en de vele witte stranden maken Sydney tot een wereldstad die voor iedereen wat heeft te bieden. Neem deel aan één van de Sydney Bridge climbs. Beklim hier de 134 meter hoge Sydney Harbour Bridge en beleef Sydney vanuit een andere hoek. Vanaf de brug heb je een goed uitzicht op het beroemde Sydney Opera House. Wil je meer van de natuur zien? Bezoek dan het legendarische Bondi Beach, zeer geliefd bij surfers!

Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van deze geweldige stad. Er zijn verschillende manieren om de stad en omgeving te ontdekken. Ga kajakken onder de Sydney Harbour Bridge door, leer surfen op één van de 70 stranden of bezoek de lokale markten, cafés en pubs. De typerende bijnamen van Sydney als The Harbor City, Sin City en Australia’s New York zeggen genoeg!

Engels leren in Sydney: Taalschool

Taalschool ILSC
 • Gunstige ligging in het Central Business District
 • Vele interessante activiteiten
 • De taalschool biedt Cambridge en IELTS examencursussen aan.
 • Gratis 'Job Club'
De taalschool ligt in het Central Business District van Sydney. In de directe omgeving van de taalschool vind je onder andere wolkenkrabbers en prachtige gebouwen, maar ook Hyde Park en het Sydney Opera House. Door de gunstige ligging en goede ov-verbindingen zijn ook andere bezienswaardigheden goed te bereiken.

De taalschool heeft 31 ruime en moderne klaslokalen, comfortabele studentenlounges, keukens, studie- en computerruimtes, een bibliotheek en gratis Wi-Fi in de gehele school.

Naast de taallessen organiseert de school ook activiteiten. Zo kun je gratis deelnemen aan de Morning News Club. Samen met jouw medestudenten oefen je het Engels door samen te ontbijten en over het laatste nieuws te praten.

Engels leren in Sydney: Taalcursus

Taalcursus Engels
 • Lessen van maandag t/m vrijdag
 • Lessen voornamelijk ‘s middags
 • 20 of 28 lesuren per week
 • Maximaal 18 studenten per klas
 • Minimum leeftijd 16 jaar
Op de eerste lesdag van de taalcursus wordt er een niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in Sydney biedt de volgende Engelse taalcursussen aan: Standaard taalcursus Engels
De standaard cursus Engels biedt studenten een goede balans tussen taaltraining en vrije tijd. Je krijgt 24 lessen per week. Van 08.30 tot 11.15 volg je lessen in basis Engels en van 11.45 tot 13.00 kies je een keuzevak. Op deze manier kun je werken aan die onderdelen van de Engelse taal die je nog lastig vindt of in onderwerpen waar je geïnteresseerd in bent. Intensieve taalcursus Engels
Wil je intensiever met de taal bezig zijn, dan is een intensieve cursus van 33 lessen per week iets voor jou. Tijdens deze cursus volg je ook van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 11.15 lessen in basis Engels en van 11.45 tot 13.00 een keuze vak. Van maandag t/m donderdag volg je van 13.15 tot 16.00 uur nog extra lessen. Op vrijdag heb je les tot 13.00 uur.  Afhankelijk van je niveau kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende vakken:
 • Spreekvaardigheid en uitspraak
 • Grammatica en schrijfvaardigheid
 • Luistervaardigheid en woordenschat
 • Presentatie vaardigheden
 • Debateren
 • Zakelijk Engels
 • Engels voor toerisme en hospitality
Op de eerste lesdag worden de keuzevakken uitgebreid besproken en maak je een keuze. IELTS examencursus Engels
Op onze taalschool in Sydney kun je vanaf 4 weken een IELTS examencursus Engels volgen. Deze examencursus bereidt je helemaal voor op het IELTS examen Engels en biedt je de kans een internationaal erkend diploma te behalen. Voor deze cursus dien je een bovengemiddeld niveau te hebben. Cambridge examencursus Engels
Op onze taalschool in Sydney kun je gedurende 10, 11 of 12 weken een Cambridge examencursus Engels volgen. Deze examencursus bereidt je voor op het Cambridge examen en biedt je de kans een internationaal erkend diploma te behalen. De cursus bestaat uit 24 lesuren per week. Bij deze cursus is ook een keuze mogelijk uit één van de bovengenoemde keuzevakken. Privélessen
De snelste en meest intensieve manier om Engels te leren is door het volgen van privélessen. Het voordeel van privélessen is dat deze kunnen worden aangepast aan de interesses en behoeften van de student. Je volgt 2 lessen per dag van 50 minuten per les. Job Club
Onze taalschool in Sydney biedt naast de taalcursussen een gratis ‘Job Club’ aan. Deze workshop wordt aangeboden aan alle studenten van de taalschool en vindt in de lunchpauze of na de les plaats. Tijdens de workshop krijg je alle benodigde tips and adviezen om een baan te vinden in Australië. Lees hiermeer.

Engels leren in Sydney: Accommodatie

Accommodatie in Sydney
 • Leef als een Aussie in een gastverblijf 
 • Verblijf met internationale medestudenten in de residentie
 • Woon in één van de grootste steden van Australië

Onze taalschool in Sydney biedt diverse accommodaties aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de cursus). Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit op aanvraag. In Sydney kun je kiezen uit de volgende accommodaties:

Residentie
In de residentie verblijf je in een 1-persoonskamer met eigen badkamer en airconditioning (verwarming in de winter). Je deelt de woonkamer en keuken met drie tot vijf internationale medestudenten en je kunt gratis gebruik maken van WiFi. De residentie ligt op 20 minuten reisafstand van de taalschool. In de directe omgeving vind je een ruim aanbod aan restaurants, winkels en entertainment. De residentie is te boeken bij een minimale cursusduur van 2 weken. Let op: alleen voor studenten vanaf 18 jaar en ouder.

Gastverblijf
De keuze voor een gastverblijf is ideaal om de Australische cultuur te leren kennen en je Engels te oefenen. Je verblijft in een éénpersoonskamer en deelt de badkamer. Het verblijf is op basis van halfpension, ook snacks zijn inbegrepen. De gastverblijven bevinden zich in veilige wijken op 40 tot 60 minuten reizen van de taalschool.

In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we je tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan. Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.

Engels leren in Sydney: Activiteiten

Vrije tijd in Sydney

★★★★★    Eten & Drinken
★★★★★    Shopping
★★★★★    Natuur & Recreatie
★★★★★    Cultuur
★★★★★    Zwemmen & Strand
★★★★★    Transport

Naast de wekelijkse lessen organiseert de taalschool verschillende activiteiten en excursies. Sommige activiteiten en excursies gratis zijn, voor andere wordt een vergoeding gevraagd.
De aangeboden activiteiten wisselen wekelijks en zijn afhankelijk van het seizoen. Denk hierbij activiteiten aan een fietstour, een bezoek een lokaal museum, filmavonden en barbecues op het strand. Ook organiseert de taalschool een gratis Morning News Club. Ontbijt samen met jouw medestudenten en oefen het Engels door over het laatste nieuws te praten.

In het weekend worden regelmatig excursies georganiseerd. Denk hierbij aan een surfkamp, bezoek aan de Blue Mountains of de Jenolan Caves. In de zomer kun je met medestudenten bijvoorbeeld een dagje naar het strand gaan en in de winter ga je samen skiën of snowboarden in de bergen. Sydney en omgeving
Natuurlijk kun je zelf ook op pad gaan. Ga terug naar het oude Sydney door een bezoekje te brengen aan de wijk The Rocks. Wandel binnen in één van de oudste cafés of restaurants van Sydney, of neem een kijkje in één van de vele authentieke winkels. Mocht je een rondreis willen maken, kan de taalschool je hierbij helpen. In de school bevindt zich een adviesbureau waar je terecht kan voor het boeken van rondreizen en tours.

Sporten
In en rondom Sydney wordt er veel gedaan aan sporten, voornamelijk watersporten. Surfen is één van de meest populaire sporten. De stranden rondom Sydney zijn dan ook wereldwijd bekend bij surfers. Vanuit het centrum van Sydney zijn de stranden met de bus gemakkelijk te bereiken, wat ervoor zorgt dat je in een mum van tijd op één van de mooiste stranden bent.


Engels leren in Sydney: Job Club

Onze taalschool in Sydney biedt naast de taalcursussen een ‘Job Club’ aan. Deze workshop wordt gratis aangeboden aan alle studenten van de taalschool en vindt plaats tijdens de lunchpauze of na de les. Tijdens de workshop krijg je alle benodigde tips and adviezen om een baan te vinden in Australië!

Wanneer je naar Australië reist met een Working Holiday-visum, kun je naast jouw taalcursus per 2 weken, 40 uur werken. Na afloop van jouw taalcursus kun je gedurende 12 maanden full-time werken. Naast het visum heb je in Australië ook een lokaal bankrekeningnummer en een ‘tax file number’ nodig. Hiermee kun je je registeren en identificieren als werknemer in Australië.

De workshop wordt het hele jaar aangeboden. De data en tijden worden weergegeven op het activiteitenrooster, die op de taalschool worden verspreid.

De workshop behandelt de volgende thema’s:
• Hulp bij het aanvragen van een bankrekening en tax file nummer
• Solliciteren en sollicitatiebrieven schrijven
• Relevante woordenschat bij het zoeken naar een baan
• Tips voor een sollicitatiegesprek en het behouden van een baan
• Australische bedrijfscultuur

Heb je ambities om in de Australische horeca te werken? Dan is de workshop ‘Café Work skills’ iets voor jou. Tijdens deze gratis cursus leer jij een echte Barista te zijn. Dit kan goed van pas komen wanneer je in een bar, restaurant of café wilt werken.

Beide workshops zijn alleen te volgen in combinatie met een taalcursus.

Engels leren in Sydney: Prijzen en data

Inbegrepen
 • Taalcursus
 • Accommodatie
 • Niveautest en certificaat
 • Georganiseerde activiteiten (voor sommige activiteiten wordt een extra bijdrage gevraagd)
Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Sydney. De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op reizen met vertrek in 2020 en boekingen tot 1 december 2020.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

Cambridge examencursus

Startdata in 2020: 
FCE & CAE: 23 maart (12 wkn), 15 juni (11 wkn), 7 september (12 wkn)

Examengeld: $ 320 (AUD), afhankelijk van het niveau, ter plaatse te betalen. Voor meer informatie zie Cambridge examencursus.

Visum

Voor Australië is een visum verplicht. Bij een studieperiode van minder dan 3 maanden is een toeristenvisum voldoende. Met dit visum mag je naast je studie niet werken. Als je langer dan 3 maanden in Australië wilt studeren, heb je een studentenvisum nodig. Bij een studentenvisum mag je naast je studie 20 uur per week werken.  Studenten die langer dan 3 maanden willen studeren, dienen verplicht een OSHC verzekering aan te vragen. Prijs op aanvraag.