Frans leren in Canada: Montreal

Taalreis Montreal

Multiculturele Metropool
Engels of Frans leren
Taalschool in het hart van de stad
Montreal is de grootste stad van de provincie Québec en na Toronto de grootste stad van Canada. De stad is gelegen op een sikkelvormig eiland in de Saint Lawrencerivier, niet ver van de grens met de Verenigde Staten. Montreal is een belangrijk internationaal centrum voor handel, industrie, financiën en cultuur en na de hoofdstad van Frankrijk de grootste Franstalige stad ter wereld als het om moedertaalsprekers gaat. Montreal is het culturele centrum van Franstalig Canada en wordt ook wel eens het ‘Parijs van Noord-Amerika’ genoemd.
Bezienswaardigheden Montreal
Ville Intérieure, de ondergrondse stad van Montreal, is een enorm complex van ondergrondse hallen en tunnels onder het centrum. In de ondergrondse stad bevinden zich zo'n 1600 winkels, banken, faculteiten, hotels, restaurants, bioscopen, musea en kantoren. Bovendien bevat het complex zeven metrostations, twee treinstations, een busterminal en een hockey arena. De reden van de aanleg van dit ondergrondse centrum zijn de strenge winters in Quebec, waarbij de temperaturen overdag soms niet boven de -15 C uitkomen. Montreal staat bekend om het contrast in haar stadsbeeld tussen oude en nieuwe architectuur. Twee van de meest prominente wolkenkrabbers van de stad staan bijvoorbeeld pal naast de twee kathedralen van de stad. Vieux Montreal, het oude stadscentrum, is een gebied met vele attracties, waaronder de oude haven maar ook een aantal historische gebouwen. Je vindt hier oude smalle straatjes, kerken, paardenkoetsen, straatartiesten, terrasjes, mooie boetiekjes en vele restaurants.

Festivals en parades
Niet alleen de mix van oud en nieuw maakt deze stad bijzonder, ook het grote aanbod aan culturele activiteiten. Montreal wordt ook wel gezien als Canada’s culturele hoofdstad. Tijdens de zomermaanden biedt de stad ruimte aan verschillende festivals en parades op het gebied van jazz, beeldende kunst, theater, muziek en dans.

Taalreizen naar Montreal voor volwassenen en studenten

Ervaar de Engelse of Franse taal met andere gelijkgestemden van over de hele wereld.

Volwassenenreis naar Montreal

Taalreizen naar Montreal voor jongeren & scholieren

Taalreizen naar Montreal voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar.

Jongerenreis naar Montreal


Frans leren in Montreal: Taalschool

Taalschool Languages PLUS

Hartje Montreal

Taalschool ideaal gelegen in het centrum van Montreal

Engels en Frans

Aan de taalschool kun je zowel Engels als Frans leren

Activiteitenprog- ramma

Groot aanbod aan activiteiten en excursies

Internationale medestudenten

Ideale mix van nationaliteiten

Onze taalschool is gevestigd in een modern gebouw in het centrum van Montreal. Het gebouw ligt op de hoek van Crescent Street, dicht bij openbaar vervoer, restaurants, cafés, winkels en musea. Er zijn 13 klaslokalen, computers met gratis internet, gratis WiFi, een studieruimte en een lunchruimte met koelkast en magnetron. Op onze taalschool in Montreal kun je zowel Frans als Engels leren. Ook kun je er voor kiezen een combinatie te maken.
No map available.

Frans leren in Montreal: Taalcursus

Taalcursus Frans

Minimale leeftijd van 18 jaar
's Morgens en/of 's middags les van maandag t/m vrijdag
Maximaal 14 studenten per klas
Certificaat van deelname na cursus
Op de eerste lesdag van de taalcursus wordt een niveautest afgenomen. Op basis van de resultaten van deze test word je vervolgens ingedeeld bij andere studenten met ongeveer hetzelfde niveau. Onze taalschool in Montreal biedt de volgende Franse taalcursussen aan:

Standaard / Intensieve taalcursus Frans
De standaard groepscursus Frans van 4 lesuren per dag biedt studenten de perfecte balans tussen taaltraining en vrije tijd. Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus van 6 lesuren misschien iets voor jou. Privélessen Frans
De snelste en meest intensieve manier om Frans te leren is door het volgen van privélessen. Het voordeel is dat deze lessen aangepast kunnen worden aan je eigen interesses en behoeften. Bovendien kun je elk moment met deze taalcursus starten. Je volgt 2, 4 of 6 privélessen per dag.

Werken in het buitenland
Ben je minimaal 19 jaar en zou je voor een langere periode in Montreal willen wonen en werken? Dan kunnen wij je helpen met het opdoen van werkervaring. Ons werkervaringsprogramma bestaat uit twee gedeeltes. Eerst volg je minimaal 12 weken een taalcursus, daarna krijg je voor hetzelfde aantal weken een werkvergunning. Wil je langer blijven, dan kun je dus 16 weken een taalcursus volgen en vervolgens 16 weken werkervaring opdoen. De taalschool helpt je bij het vinden van een werkgever binnen diverse branches zoals IT, marketing, toerisme, administratie of grafisch ontwerpen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Frans leren in Montreal: Accommodatie

Accommodatie in Montreal

Ervaar het leven in Montreal
Gastverblijf of residentie
Contact met de lokale bevolking
Internationale medestudenten
Onze taalschool in Montreal biedt diverse accommodaties aan. De accommodatie is beschikbaar van zondag t/m zaterdag (een dag voor- en na aanvang van de taalcursus). Wil je een extra nacht bijboeken, dan is dit altijd op aanvraag. In Montreal kun je kiezen uit de volgende accommodaties: Gastverblijf
Een gastverblijf is ideaal om de Canadese cultuur te leren kennen en je Frans te oefenen. Je verblijft in een één- of tweepersoonskamer en deelt de badkamer. Als je kiest voor een tweepersoonskamer, word je ingedeeld bij een andere student van hetzelfde geslacht. Halfpension (ontbijt en diner) is inbegrepen, alsmede gebruik van de wasmachine. Op aanvraag is het ook mogelijk om alleen voor ontbijt te kiezen. De verblijven bevinden zich op ongeveer 30 tot 40 minuten reizen van de taalschool. Residentie
De residentie is de ideale plek wanneer je samen met andere internationale studenten wilt verblijven. De residentie ligt op 15 minuten loopafstand van de taalschool, 10 minuten van downtown en 5 minuten van de 'Old Port'. Je verblijft in een appartement dat je deelt met een andere internationale medestudent van hetzelfde geslacht. De badkamer deel je met je kamergenoot en je kunt gebruik maken van een gedeelde keuken en woonkamer.
In de reisinformatie die je voor vertrek ontvangt, geven we je tips over hoe je het beste van vliegveld of station naar de school/accommodatie kunt gaan.
Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te regelen en bij ons alleen de cursus te boeken.

Frans leren in Montreal: Activiteiten

Vrije tijd in Montreal

★★★★★ Eten & Drinken

★★★★★ Shopping

★★★★☆ Natuur & Recreatie

☆☆☆☆☆ Zwemmen & Strand

★★★★★ Cultuur

★★★★★ Transport

De taalschool in Montreal organiseert een wekelijks activiteitenprogramma. Een aantal activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen en voor sommige dien je een vergoeding te betalen. Zo kun je bijvoorbeeld met medestudenten gaan schaatsen, een festival of museum bezoeken of een uitstapje maken naar een nabijgelegen bezienswaardigheid. Tijdens de wekelijks terugkerende ‘French coffee talk’ kun je je Frans oefenen tijdens een luchtig gesprek met docenten en medestudenten. In het weekend organiseert de school ook diverse dagexcursies naar bijvoorbeeld Quebec city, de Montmercy
Falls, Niagara Falls en Toronto. Montreal en omgeving
Montreal en omgeving lenen zich er uitstekend voor om zelf activiteiten te ondernemen. In de winter kunnen de temperaturen wel eens dalen tot -15 graden. Dit maakt Montreal de ideale plek voor het beoefenen van wintersporten zoals schaatsen, skiën en snowboarden!

Vanaf de 234 meter hoge heuvel Mont Royal, waar de stad naar is vernoemd, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Er is een mooi park met vele wandelpaden, uitkijkposten en het meertje 'Beaver Lake'. Hier kun je prima sporten of even bijkomen van de drukte van de stad. In de winter kun je op deze beboste heuvel goed langlaufen, in de zomer kun je er heerlijk wandelen, joggen of fietsen.

Frans leren in Montreal: Prijzen en data

Inbegrepen

Taalcurcus Engels of Frans
Accommodatie
Niveautest en certificaat
Georganiseerde activiteiten

Hieronder vind je de data en prijzen voor je taalreis naar Montreal. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de vertrekdatum, andere prijzen gelden in verband met seizoenstoeslagen. Zie de tabel voor de prijzen.

De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op boekingen tot 1 december 2022, met reizen t/m 31 maart 2023.

Optioneel bij te boeken bij jouw taalreis:

Het is mogelijk om vluchten, transfers en overige extra's via ons bij te boeken.

Boek hier jouw taalreis:

TOEFL examen

Op onderstaande bestemmingen wordt de TOEFL examencursus aangeboden. Prijzen en examendata op aanvraag. Meer informatie op TOEFL examen.

Bestemming Startdata 2022 Examengeld
Montreal 12 weken: 3/1, 21/2, 25/4, 22/8, 19/9 Op aanvraag

Cursusmateriaal

Cursusmateriaal (uitleen): $ 10/week, $ 50 borg of $ 50 koop, ter plaatse te betalen.

Seizoentoeslag

Voor de zomerperiode geldt een seizoenstoeslag die in de prijs wordt verrekend. Dit varieert per bestemming. Ook wordt in het voorseizoen al een seizoenstoeslag berekend!

Visum

Voor verblijf in Canada is een ETA Visum vereist. Dit visum kost $7 Canadese Dollar en kun je gemakkelijk online aanvragen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er tevens voor dat je een geldig paspoort meeneemt. Let op dat wanneer je via de Verenigde Staten reist, je geen ETA maar een Amerikaans ESTA formulier moet invullen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er ook dan voor dat je een geldig paspoort meeneemt.