Fleur's ervaring in Malaga

Jongerenreis Malaga: 3 weken

De taalreis naar Malaga zou mijn tweede taalreis worden, vorig jaar (2017) was ik naar Malta geweest. Deze taalreis vond ik toch heel spannend, omdat ik nog nooit Spaans had gehad. 3 weken in een ander land waar ik de taal niet van sprak. De residentie was echt top, en we hadden de beste teamers in Malaga. Als tip zou ik echt de residentie kiezen, omdat je dan al contact heb met mensen van je residentie. Ik merkte dat de jongeren die een gastgezin verbleven moeilijker contacten hadden met de andere studenten. Andere tip is dat je het best langer dan twee weken gaat, want bijna iedereen gaat twee weken en je merkte dat iedereen dat echt te kort vond. Ik was er drie weken en had er echt langer willen blijven!

Er was elke dag een activiteit en die waren altijd leuk, alles werd in het Spaans uitgelegd maar daarna in het Engels. Alles was duidelijk. Het leukste vond ik van de taalreis was dat ik hele leuke internationale kamergenoten gehad heb en die helaas na 2 weken vertrokken. Een bonus was dat ik niet alleen Spaans had geleerd op school, maar dat ik in mijn vrijetijd met mijn Duitse vrienden mijn Duits en Engels ook aan het verbeteren was.

Door deze geweldig ervaring heb ik nieuwe vrienden gekregen die in Duitsland en Frankrijk wonen. Ik heb mijn Spaans, Duits en Engels verbeterd. Ik ben alleen deze taalreis gaan doen, en ik heb dus super mooie internationale vriendschappen gekregen in een tijd die ik nooit meer zal vergeten.
Ik zou deze taalreis bij PLUS Taalreizen zeker aanraden als je een onvergetelijke tijd wil hebben in Spanje!