De voor- en nadelen van remote werken

Remote werken, een nieuwe realiteit en trend die sinds de pandemie in 2020 enorm is gestegen. Maar wat zijn nou eigenlijk de voor- en nadelen hiervan?

Remote werken, op dit moment heeft iedereen er wel eens van gehoord of mee te maken gehad. Tijdens de pandemie is deze manier van werken dan ook erg populair, maar vooral onvermijdelijk geworden, omdat er simpelweg voor sommigen geen andere optie was. Dit brengt de nodige voordelen en nadelen met zich mee. Deze ga ik voor je op een rijtje zetten!

Betere werk/privé verhouding

Af en toe heb je de nodige afspraken tussendoor die je voor werk moet verzetten. Als je remote werkt kun je je eigen planning maken, en hierdoor verbeterd dus ook je werk/privé verhouding op een positieve manier. Ook kun je je eigen startijden bepalen. Ben jij geen ochtendmens? Dan begin je een uurtje later. Dit brengt ons naar punt 2.

Werkdagen in bijvoorbeeld Italië starten vaak later. Wil jij Italiaans leren?

Klik hier!

Hogere of juist lagere productiviteit

Sommige mensen zijn productiever als ze vanuit huis werken, aangezien je je eigen planning kunt maken en de nodige dingen die moeten gebeuren tussendoor kunt doen. Je hebt dus simpelweg minder aan je hoofd om tijdens werktijd over na te denken. Ook heb je minder afleidingen op het kantoor. Hoewel thuiswerken dus productiviteit kan verhogen, kan het juist ook in zijn nadeel werken. Je hebt namelijk veel afleiding en niemand die checkt of jij je werkzaamheden wel uitvoert. Dit verschilt dus per persoon.

Verscheidenheid aan skills

Omdat remote werken dus eigenlijk de hele wereld omvat, heb jij als werkgever keuze uit een zee van kwaliteiten. Of jouw toekomstige werknemer nou Japans, Italiaans, of gewoon Nederlands is: je kunt de werknemers met de beste kwaliteiten uitzoeken. Op deze manier stel jij je team samen, puur gebasseerd op kwaliteit. Dit resulteerd in een divers team, multicultureel, en helemaal van deze tijd.

Wil jij werken aan je skills? Zorg er dan voor dat je een taal toe kunt voegen aan je LinkedIn doormiddelvan één van onze onlinecursussen!

Bekijk ons aanbod hier!

Wendbaarheid

Zoals de afgelopen jaren bedrijven hebben geleerd dat het belangrijk is om makkelijk op en af te kunnen schalen als het aankomt op personeel, is wenbaarheid van een bedrijf erg belangrijk. Je moet op de omgeving inspelen. Heb je de kans om snel te groeien, maar kun je het juiste personeel niet vinden voor een korte periode? Remote werkers zoeken juist vaak contracten op korte basis. Dit zorgt ervoor dat de remote werker flexibel is, maar ook de werkgever heeft hier in sommige gevallen baat bij.

Eenzaamheid

Ondanks dat remote werken voor sommigen vele voordelen heeft, wordt deze manier van werken iets idealer geschetst dan dat het eigenlijk is. Hebben we ons tijdens de pandemie niet soms eenzaam gevoeld omdat je toch graag even had willen babbelen met je favoriete collega? De meesten wel. Je gaat de fysieke omgang met collega's missen, ook al denk je misschien van niet. De mens is in wezen sociaal, en door remote te gaan werken slaat dit op werkgebied toch even om. Webconferenties, meetings via Teams of Google Meet, het is niet allemaal ideaal. Dit is dus niet voor iedereen weggelegd!

Mocht je als remote werker toch willen werken met andere mensen om je heen? Kies dan voor één van onze taalreizen en leer die taal die jij nodig hebt voor werk in groepsverband!

Klik hier voor ons aanbod!

Online cursus

Effectief vreemde talen verdienen in het comfort van je eigen huis met echte leraren!

Naar het aanbod

En verzeker jezelf van 5% loyaliteitskorting op uw volgende taalreis!