Ervaring Olaf de Waal (20)

1 week

Het leukste dat ik geleerd heb is het contact leggen met andere internationale studenten. Eigenlijk vind iedereen het fijn om contact te hebben en samen erop uit te gaan, maar vaak is het lastig om de eerste stap te zetten. Ik heb dus geleerd om gewoon maar mensen te 'inviten' om mee te gaan en je krijgt dan snel heel blije gezichten en positieve reacties. Ik vond het persoonlijk erg ongezellig de eerste dagen omdat ik toen vooral druk bezig was met alles verkennen en nog geen contact had met andere studenten. Mocht je maar een week gaan, ga samen met iemand en spreek af dat je gewoon Engels spreekt. Ik weet niet hoe het is om langere tijd te gaan, wellicht is het dan juist beter om alleen te gaan.

Ik ben samen met een aantal medestudenten op mijn initiatief de Thames Barrier gaan bezoeken. Het is niet het meest gebruikelijke toeristische plekje, maar werd wel als erg interessant ervaren. Voor mij persoonlijk een must-see in verband met mijn technische opleiding. Ook de Bowlingavond die door de school werd georganiseerd was een erg toffe avond en op dat soort momenten leer je nog makkelijker Engels!

Het boeken bij PLUS Taalreizen maakt het plannen van de reis een stuk gemakkelijker. Zij regelen de school en het verblijf. Als je dit zelf allemaal nog moet regelen is de kans groot dat het erg onoverzichtelijk wordt, en je bent al druk genoeg met de reis zelf.