High School verblijf in Engeland

Het bijzondere voordeel tijdens jouw verblijf op de middelbare school in Engeland is het academische niveau op de scholen, dat zeer vergelijkbaar is met jouw huidige niveau. Na je verblijf is het voor jou geen probleem om terug te keren naar je thuisschool en je studie voort te zetten! Vaak bieden Engelse middelbare scholen zelfs vakken aan die je ook in eigen land zou vinden.
Leeftijd

 Voor 14- tot 18-jarigen

Duur

4 weken tot 1,5 semester

Optie

Locatie- en school keuze

Regio's

Zuidkust

Engeland staat bekend als het land van de koningin, rode telefooncellen en dubbeldekkerbussen, maar ook als het thuis van Shakespeare en de Beatles. De fijne Engelse manier, het hoge academische schoolniveau en de millennia-oude geschiedenis onderscheiden Engeland bovendien! Weidse heuvellandschappen in het binnenland en indrukwekkende kuststreken beloven onvergetelijke avonturen. De kust is ongeveer 12.500 km lang. Van daaruit kun je vele kleine eilandjes zien, die gemakkelijk per boot kunnen worden bereikt. In het zuiden ligt Engeland direct aan het kanaal, in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het oosten aan de Noordzee - nergens is er meer dan 120 kilometer naar zee. Engeland is niet alleen bekend om zijn historische bezienswaardigheden, zoals de muur van Hadrianus, een voormalige Romeinse grensversterking, de steencirkel van Stonehenge of de talrijke kastelen en paleizen, zoals Buckingham Palace in Londen of Leeds Castle, maar ook om de fantastisch mooie filmsets van talrijke films, waaronder de beroemde serie "Harry Potter". Engeland is gekozen voor verschillende films vanwege zijn gevarieerde landschap. In het verleden was het land bedekt met bossen. Vandaag zijn er ook weiden, rivieren en zelfs heidevelden die jou zullen onderdompelen in de filmwereld.

Highlight: London experience

Je mag de London Experience niet missen. Tijdens deze vierdaagse tussenstop heb je de mogelijkheid om de hoogtepunten van de wereldmetropool te verkennen, zoals Buckingham Palace, de Big Ben en Westminster. Accommodatie en maaltijden zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen, zodat je je helemaal nergens zorgen over hoeft te maken en jezelf echt in Engeland kunt installeren.

De London Experience kan vanaf september worden geboekt.

Periode van de studentenuitwisseling

Het Engelse schoolsysteem is niet onderverdeeld in school semesters zoals in Nederland, maar in termen. Een schooljaar bestaat uit 3 termijnen van 4 maanden per jaar.

Als je 1 termijn kiest, kun je kiezen voor je verblijf op de middelbare school tussen:

 • Januari - April of van
 • September - December in Engeland.

Als je 1,5 termijnen kiest, kun je je High school verblijf doorbrengen van:

 • September - Januari in Engeland.
De schoolperioden in Engeland beginnen en eindigen in de aangegeven perioden. Dit betekent dat jouw heenvlucht vertrekt in de maand aan het begin van het schooljaar, dus in januari of september, tenzij je ook de London Experience boekt, in welk geval je eind augustus vliegt en jouw avontuur dus eerder kan beginnen.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnenuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

First programma middelbare school

Kies een privé- of kostschool naar keuze! Privé en kostscholen staan bekend om een zeer hoog academisch niveau. Ideaal als je een duidelijk beeld hebt van hoe en wat je wilt leren.

Alle informatie vindt u hier:

Engeland is meer dan alleen Londen en Oxford, Cambridge of Brighton, meer dan het koningshuis, theetijd en rode telefooncellen. Je kunt alle Britse stereotypen ontdekken of weerleggen tijdens een verblijf op de middelbare school en nog veel meer! Engeland is groot en alle regio's bieden spannende mogelijkheden. Als je je kunt voorstellen ergens in Engeland of Wales te blijven en maximaal een half jaar wilt blijven, dan is dit programma iets voor jou. Via onze Engelse partnerorganisatie kunnen we een geschikte school en gezin voor je vinden.

SemesterVanaf € 8.390
SchooljaarVanaf € 12.090

Studeren en wonen op de campus? In ons Privé High School Programma in Engeland kies je de school die het beste bij je past. Wij werken samen met privé-internaten in het Verenigd Koninkrijk. Deze scholen worden wereldwijd beschouwd als de toonaangevende standaard als het gaat om onderwijs. Hier wordt echter niet alleen kennis bijgebracht, maar ook het bevorderen van speciale vaardigheden. Met succes: meer dan 90% van alle afgestudeerden van een kostschool gaat door naar een academische opleiding. Korte afstanden, kleinere klassen en uitgebreide begeleiding bevorderen de persoonlijke ontwikkeling nog intensiever.

Als je nog niet de juiste kostschool voor je hebt gevonden, laat ons dan gewoon weten welke vakken je graag zou willen studeren en waar je interesses liggen. Wij geven je individueel advies en helpen je bij het kiezen van de juiste school. De scholen zelf beslissen of je op de kostschool van je keuze kunt verblijven. Sommige scholen vereisen een bepaald taalniveau, andere hebben bijvoorbeeld geen plaatsen meer beschikbaar voor internationale studenten. Uiteraard zorgen wij dan voor een gelijkwaardig alternatief.

SemesterVanaf € 10.390
SchooljaarVanaf € 15.090

Het schoolsysteem in Engeland

In Groot-Brittannië is het schooljaar verdeeld in zogenaamde termen (Autumn Term, Spring Term en Summer Term) - dat wil zeggen, dat het schooljaar bestaat uit drie delen van elk 11 tot 16 weken. Dit heeft als voordeel dat zowel een verblijf van drie maanden als een half jaar gemakkelijk in de schoolloopbaan kan worden geïntegreerd.

Het schoolsysteem in Engeland wordt gekenmerkt door enkele regionale verschillen. Het niveau waarin je wordt geplaatst, is afhankelijk van je leeftijd en wordt bepaald door het Engelse schoolbestuur of de hoofdleraar.

Middelbare scholen in Engeland geven over het algemeen de hele dag les: de lessen beginnen rond 9.00 uur en eindigen meestal rond 16.00 uur. De scholen zijn uitgerust met kantines waar de leerlingen hun lunch halen. Op Engelse scholen dragen kinderen tot 15 jaar een schooluniform of er is minimaal een schoolkledingvoorschrift.

Er worden diverse specialiserende vakken aangeboden!

Het aanbod van vakken omvat lessen in het Engels, natuurwetenschappen, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen. Daarnaast staan ​​er ook enkele vakken op het curriculum, zoals psychologie, economie of design. In de bovenbouw specialiseer je je in 4 tot 6 vakken die aansluiten bij je persoonlijke interesses en capaciteiten. Veel uitwisselingsstudenten zijn erg enthousiast over de goede relatie met hun docenten, die veel persoonlijker is dan de onze, en ze geven aan dat hun klasgenoten ook erg geïnteresseerd zijn in hoe het er op onze scholen aan toe gaat.

Ook aan alle sportieve wensen wordt gedacht. Traditioneel beschikken de meeste scholen over zeer goed uitgeruste sportfaciliteiten.

Na de les kun je deelnemen aan verschillende buitenschoolse activiteiten zoals: B. koor, theater, sport of de schoolkrant. Of je kunt afspreken met je klasgenoten voor een typisch Britse afternoon tea.

Talen: Engels, Frans, Spaans, Duits
Wiskunde en natuurwetenschappen: Wiskunde, Statistiek, Biologie, Scheikunde, Natuurkunde
Geesteswetenschappen en Sociale wetenschappen: Geschiedenis, aardrijkskunde, sociologie, politiek, journalistiek, recht, bedrijfskunde
Gezondheid: Sportwetenschappen, Gezondheidswetenschappen
Technologie en ICT: Informatica, gegevensverwerking, tekstverwerking, digitaal ontwerp
Beeldende kunst: Schilderen, Kunstgeschiedenis, Fotografie, Design, Muziek, Creatief schrijven
Middelbare school sporten: Basketbal, Honkbal, Softbal, Tennis, Voetbal, Volleybal, Rugby, Atletiek, Hockey

Tips van de college adviseur

Ook ter plaatse laten we u niet alleen achter: in Engeland staan ​​ervaren contactpersonen voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Daarnaast hebben veel scholen begeleiders die internationale gaststudenten opvangen. De zogenaamde "Guidance Counselor" adviseert u bijvoorbeeld bij de keuze van uw vakken.

Accommodatie Classic programma

Tijdens je middelbare schoolstudie in Engeland woon je bij een gastgezin dat door onze partnerorganisatie in Engeland is geselecteerd. Je krijgt doordeweeks ontbijt en diner en in het weekend volpension. De gezinnen krijgen hiervoor een financiële vergoeding. Je kunt met de bus, te voet of met de gezinsauto naar de middelbare school.

Accommodatie in een kostschool in het privé High School Programma

Als je kiest voor het privé First High School Programma, woon je tijdens je verblijf met andere studenten in een kostschool. Op die manier kun je automatisch socialiseren en nieuwe vrienden maken buiten de school. De kostschool is voorzien van moderne, comfortabele accommodatie. Dit omvat volledig uitgeruste gemeenschappelijke ruimtes, studieruimtes, Wi-Fi en een wasruimte. De school bevindt zich op hetzelfde terrein als het woongebouw en is slechts een paar minuten lopen verwijderd.

Informatie in één oogopslag

Duur van het verblijf: 4 weken tot 3 termijnen (1 termijn = 3 maanden).
Uiterste aanvraagdatum: 3 maanden voor vertrek
Land/Regio: Engeland / Landelijk

Inbegrepen in de programmaprijs:

 • Vlucht van de geselecteerde luchthaven van vertrek naar de luchthaven van bestemming in Engeland en terug
 • Verblijf en maaltijden in het gastgezin
 • Voorbereidend seminarie in Nederland
 • Lesgeld aan de middelbare school
 • Ondersteuning ter plaatse
 • Uitgebreid informatiemateriaal
 • Annuleringsverzekering in geval van ziekte
 • Een retourvlucht naar Nederland tijdens de kerstvakantie voor een verblijf van 2 of 3 termijnen

Niet inbegrepen in de programmaprijs:

 • Zakgeld
 • Excursies
 • Kosten van materiaal in de klas
 • Schooluniform
 • Lunch op school
 • Transportkosten naar school
 • Optioneel te kiezen: London Experience € 550,- (boeking alleen mogelijk voor september van het jaar van vertrek)

Meest gestelde vragen over High School in Engeland

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.
In Engeland moeten alle leerlingen tot hun 15e jaar een schooluniform dragen.
De lessen op de scholen duren van ongeveer 9.00 uur tot 16.00 uur.
Ja, een gebiedscoördinator/gebiedsvertegenwoordiger komt maandelijks naar de school om de zaken te controleren. Deze persoon kan ten allen tijde telefonisch worden gecontacteerd indien zich een probleem voordoet.

Aansluitende vluchten worden niet begeleid maar zijn in de prijs inbegrepen. Voor een verblijf op een middelbare school in Engeland zijn aansluitende vluchten niet nodig, want er zijn rechtstreekse vluchten vanaf de luchthavens waaruit je kunt kiezen.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.
Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.
Het openbaar vervoer in Engeland is goed beschikbaar in de steden. Er zijn ook veel bussen op de intercitylijnen.
Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.
Wij bieden particuliere middelbare scholen aan in Engeland. Deze programma-optie omvat een reeks aan keuze van locatie en school.
De in Europa gebruikelijke standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) worden aanbevolen.
Engeland is een veilig land. Het is alleen aan te bevelen om op jouw persoonlijke waardevolle spullen te letten, zodat er niets verloren gaat.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma