VALENTIJNSDAG SPECIAL t/m 28 februari 2022: Boek nu en krijg de tweede accommodatie gratis! Meer info >>

High school verblijf in Frankrijk

In ons middelbare schoolprogramma in Frankrijk word je geplaatst in kleine tot middelgrote steden in het hele land, waar je de cultuur en mentaliteit van Frankrijk leert kennen! Franse gastgezinnen zijn vaak zeer geïnteresseerd in de Duitse cultuur en staan te popelen om er meer over te leren, zodat jouw vooruitgang vanzelf komt. De scholen in Frankrijk zijn meestal scholen die de hele dag open zijn, wat betekent dat je tijdens de lunch samen in de kantine volop de gelegenheid hebt om ideeën uit te wisselen met je klasgenoten en je Franse vaardigheden te verbeteren - vriendschappen worden vaak zelfs na de uitwisseling onderhouden.

Leeftijd

Voor 15- tot 18-jarige

Duur

3 maanden, school semester, school jaar

Opties

Geen keuze van plaats en school mogelijk

Regio's

Alle regio's mogelijk

C'est la vie - Het eerste wat je associeert met Frankrijk zijn baguettes, croissants en de Eiffeltoren. Maar het prachtige Frankrijk bestaat uit veel meer dan dat. Frankrijk staat bekend om zijn ontspannen levenshouding en zijn plezier in het leven. Ook landschappelijk gezien biedt één van de grootste landen van Europa voor elk wat wils: Zowel in het westen als in het noordwesten ligt Frankrijk aan de Atlantische Oceaan en in het noorden grenst het land aan het Kanaal. Grote delen van het land in het noorden en in het centrum worden gekenmerkt door glooiende heuvellandschappen, in het zuiden en oosten van het land zijn bergen te vinden - de Pyreneeën en de Franse Alpen. Frankrijk is ook de thuisbasis van de hoogste berg van Europa - de Mont Blanc, waarvan de omgeving eindeloze buitenactiviteiten biedt. In het zuiden betovert het land met prachtige zandstranden en badplaatsen aan de Côte d'Azur. Natuurlijk biedt de hoofdstad Parijs met zijn catacomben en de wereldberoemde Eiffeltoren, die met ongeveer 7 miljoen bezoekers per jaar één van de meest bezochte monumenten ter wereld is, genoeg programma voor bezoekers.

Highlight: Oriëntatie seminar

Dit 2-daagse oriëntatieseminar geeft jou de kans om de Franse hoofdstad en de Franse cultuur te leren kennen. Een perfecte start voor je middelbare schoolverblijf in Frankrijk. Je hoeft je geen zorgen te maken over accommodatie en vervoer, deze zijn inbegrepen in de programmaprijs en worden door ons geboekt.

Begin van de studentenuitwisseling

Het Franse schoolsysteem is verdeeld in twee semesters (schoolperiodes).

Als je besluit om 3maanden te blijven, kun je kiezen tussen :

  • Januari - April of van
  • Augustus tot November in Frankrijk.

Als je kiest voor een school semester, kun je kiezen uit:

  • Januari - Juni of van
  • Augustus - Januari in Frankrijk.

Als je besluit om één schooljaar te blijven, kun je je middelbare schoolverblijf organiseren van:

  • Augustus - Juni in Frankrijk.

Je vliegt naar Frankrijk een paar dagen voor de school begint zodat je niets mist. Dit betekent dat je jouw avontuur in januari of augustus begint.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnetnuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Alle informatie vindt u hier:

In Frankrijk bieden wij ons Classic programma aan. Dit betekent dat je verrast kunt worden met de landelijke ranking in welke regio en op welke plek je tijdens je middelbare schoolverblijf kennis maakt met de manier van leven van de Fransen.

SemesterVanaf € 3.990
SchooljaarVanaf € 4.890

Veelgestelde vragen over de middelbare school in Frankrijk

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.

Op openbare scholen is het niet verplicht om schooluniformen te dragen.

In Frankrijk zijn er meestal scholen die de hele dag open zijn en die gewoonlijk om 17 uur afgelopen zijn.

Er is een gebiedsvertegenwoordiger ter plaatse die in geval van nood kan worden gecontacteerd en die toezicht zal houden op de studenten.

Er zijn rechtstreekse vluchten vanaf de luchthavens waaruit je kunt kiezen. Aansluitende vluchten zijn dus niet nodig.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.

De skiuitrusting kan worden meegenomen of ter plaatse worden gehuurd.

Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.

Het openbaar vervoer is goed beschikbaar.

Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.

Er worden in Frankrijk geen privé middelbare scholen aangeboden binnen ons programma.

Er zijn geen verplichte vaccinaties. De in Europa gebruikelijke standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) worden aanbevolen.

Frankrijk is een veilig land. Het is raadzaam om op persoonlijke waardevolle spullen te letten.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.
 

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma