Regio's Australië

Op deze pagina vind je een introductie van de vier provincies waar je uit kunt kiezen in ons programma, zodat je een inzicht krijgt in Australië en het voor jou makkelijker wordt om te beslissen naar welke provincie je gaat.
Je kunt lezen over Victoria, de regio in het zuidoosten van Australië, over Queensland, de regio in het oostelijke noorden van Australië, over Zuid-Australië, de provincie in het centrale zuiden van Australië, en over New South Wales, de provincie in het oosten van Australië.

Victoria

Victoria staat bekend om glamoureuze festivals en evenementen, bijvoorbeeld de "Melbourne Cup Day" of de "Australian Open". Er is echter ook een groot landschap dat bestaat uit stranden, rivieren, kusten en de bergen, die deels bedekt zijn met sneeuw en deels met eucalyptusbossen. Bovendien zijn er veel verschillende dieren te ontdekken, waaronder dwergpinguïns, schildpadden, walvissen, koala's, kangoeroes, emoes en een nieuwe dolfijnsoort die in de buurt van Melbourne is ontdekt. In de stad kunnen veel excursies worden gemaakt per watervliegtuig of rivierboot. Als je liever buiten de stad blijft, kun je het Murray Sunset National Park ontdekken met zijn 4 roze meren, de Buchan Caves & de Great Ocean Road met de 12 Apostelen.

Queensland

Queensland wordt vooral gekenmerkt door scheepswrakken, riffen, zoals het 'Great Barrier Reef', de betoverende stranden en de kusten. Daarnaast zijn er in het binnenland tropische regenwouden, bergen (deels van zandsteen), nationale parken en de woestijn. Op deze plaatsen vind je een grote verscheidenheid aan dieren: van bultrugwalvissen tot kangoeroes en koala's tot papegaaien en kaketoes. Verder zijn er veel vrijetijdsactiviteiten: Watersporten, bijvoorbeeld walvissen kijken, kajakken, surfen, duiken en snorkelen, maar ook een bezoek aan de Skyrail Rainforest Cableway in Barron Gorge National Park. Als je nou de stad mist, breng dan een bezoek aan Brisbane. Daar kun je winkelen, van de kunstscène genieten, een boottocht maken of gewoon door de straten slenteren. Waar je ook voor kiest, er is één dag wat je niet mag missen en dat is de dag van ''Queensland''.

South Australia

South Australia staat bekend om zijn prachtige landschappen en fascinerende wilde dieren. Naast de stranden en kliffen zijn er veel bergen, nationale parken en eilanden. Zeer populair is Kangaroo Island om kangoeroes te bekijken. Daarnaast is er een Dolphin Sanctuary in Adelaide waar je de dolfijnen kunt bezoeken. Aan de kusten zijn er walvistours, witte haaitours en mogelijkheden om met zeeleeuwen te zwemmen. Natuurlijk vind je ook het nationale dier van Australië, de koala, evenals kamelen, emoes, papegaaien, pijlstaartroggen en pinguïns in de regio. Sportievelingen kunnen surfen, duiken, snorkelen, vissen, mountainbiken of zwemmen in de oceaan of in Mount Gambier's Blue Lake, een meer in de krater van een slapende vulkaan. Ook de moeite waard zijn de helikoptertours om de regio vanuit vogelperspectief te bekijken. Mis ook de 'Adelaide Cup Day' niet.

New South Wales

Met Sydney en Canberra aan de ene kant en de nationale parken, eucalyptusbossen en regenwouden aan de andere kant, is New South Wales de perfecte mix van natuur en stad. In de vlakten en de bergen, maar ook op het strand en aan de kusten, kun je een verscheidenheid aan dieren observeren, zoals zeekoeien, walvissen, zeehonden, emoes, kamelen, dolfijnen, kangoeroes en koala's. Er is zelfs een Koala Hospital en Dolphin Marine Conservation Park in de regio die je kunt bezoeken. Het landschap biedt vele sportieve mogelijkheden, zoals surfen, duiken, snorkelen, wandelen en mountainbiken in de Blue Mountains bijvoorbeeld. Er is ook een kabelbaan als je de voorkeur geeft aan een meer ontspannen manier van reizen. In de outback kun je naar opalen zoeken bij White Cliffs en Lightning Ridge en de woestijnsculpturen bij Broken Hill bezoeken. Sydney, daarentegen, biedt het volledige stadsprogramma, inclusief de Harbour Bridge, het Opera House en de Sdyney Tower. In Canberra is het Australian War Memorial een must-see. Cultuurliefhebbers mogen het traditionele "Surfest" en het "Sydney Festival" niet missen!

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma